Πύρρειος νίκη με Μπέλεκ πρωταγωνιστή (photos+videos)

Πύρρειος νίκη με Μπέλεκ πρωταγωνιστή (photos+videos)

Την 4η σερί νίκη της μετά από εξαιρετική εμφάνιση πέτυχε η ΑΕΚ με 1-0 επί της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, ανέβηκε στην κορυφή και περιμένει το ματς του «Κλ. Βικελίδης» για να δει αν θα παραμείνει σ' αυτή - Το γκολ ο Μπέλεκ στο 76' - Δύο δοκάρια με Μπέλεκ (7') και Σιαλμά (85') - «Εχασε» Λεονάρντο και Δέλλα που αποχώρησαν τραυματίες

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε τελικά να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «Φαιάκων» και με λυτρωτή τον Λέο Στιβ Μπέλεκ στο 76’ έφτασε στους 25 βαθμούς σε 12 ματς στο πρωτάθλημα, όντας στην κορυφή για την ώρα, αφήνοντας την Κέρκυρα στους 7 βαθμούς μετά από 10 παιχνίδια στη φετινή Super League.

Καλή εικόνα είχε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της, με την αστοχία να είναι το κύριο αίτιο για την επιθετική… ανομβρία του «δικεφάλου». Η Ένωση ωστόσο μετά τη νίκη της έχει να προβληματιστεί για τους τραυματισμούς των Δέλλα και Λεονάρντο, ενώ διαμαρτύρεται έντονα για την  διαιτησία του Αμπάρκιολη, καθώς θεωρεί πως έπρεπε να αποβληθεί ο Γκουστάβο και να δοθεί πέναλτι σε χέρι του Όσμαν, φάσεις που έγιναν μάλιστα πριν μπει το γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Με μόνη έκπληξη τον Αργυρίου

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα και έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή και τους Καράμπελα, Κάλα, Δέλλα και Αργυρίου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τον νεαρό δεξιό μπακ να μπαίνει στην ενδεκάδα αντί του Κοντοέ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ρίκκα και Γεωργέας, λόγω και των αρκετών απουσιών που είχε η Ένωση, ενώ οι Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος και Μπέλεκ κινήθηκαν πίσω από τον Σιαλμά.

Στον αντίποδα ο Χάβι Γκράθια θέλησε να διατηρήσει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας του και κράτησε το 4-4-2 των προηγούμενων αγώνων. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς με τους Κοντοδήμο, Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ και Γκουστάβο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Χαμπλ και Οσμάν ενώ αριστερά κινήθηκε ο Καλαντζής, δεξιά ο Αγρίτης και στην κορυφή της επίθεσης οι Ιωάννου και Μαζνόφ.

Κόντρα στον Γκαλίνοβιτς…

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του αγώνα θέλησε να δείξει ότι είναι το… αφεντικό στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να κάνει κατοχή της μπάλας – παρά την πειραματική μεσαία γραμμή – και να δημιουργήσει ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Κύριος εκφραστής των τελικών προσπαθειών της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου ήταν ο Μπέλεκ, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς και… το δοκάρι που σημάδεψε στο 7’ στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο ματς.

Κινητήριοι μοχλοί για την ΑΕΚ, που είχε ξεπεράσει το 60% σε ποσοστό κατοχής, ήταν οι Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος και Μπέλεκ, με τους τρεις να συνδυάζονται αρκετά καλά σε πολλές περιπτώσεις αλλά να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία της Κέρκυρας. Η εικόνα του «δικεφάλου» ήταν αρκετά καλή σε όλο το πρώτο μέρος, όμως κάτι η επιπολαιότητα των παικτών του Κωστένογλου, κάτι η καλή κατάσταση του Γκαλίνοβιτς που έκανε αρκετές και σταθερές επεμβάσεις, διατήρησαν το «μηδέν» στο πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αστοχία και «φωνές» για την ΑΕΚ

Η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με αυτή του πρώτου. Η ΑΕΚ είχε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε καλές στιγμές με τους Σιαλμά και Μπέλεκ που δεν μπόρεσαν ωστόσο να βρουν στόχο ενώ από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και έπειτα η Ένωση «φωνάζει» για τις αποφάσεις του Αμπάρκιολη ενώ αναγκάστηκε να κάνει δυο αλλαγές λόγω τραυματισμών βασικών στελεχών της.

Στο 63’ ο Γκουστάβο Βερονέζι έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ πάνω στον Λεονάρντο με τους «κιτρινόμαυρους» να φωνάζουν για κόκκινη κάρτα στον μπακ της Κέρκυρας που δεν δόθηκε ωστόσο από τον Αμπάρκιολη, ενώ στο 68’ ο Καράμπελας έκανε τη σέντρα και η μπάλα χτύπησε στον Οσμάν με τους ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» να διαμαρτύρονται έντονα για χέρι και πέναλτι που δεν δόθηκε.

Το χειρότερο για την Ένωση ωστόσο ήταν πως στη φάση του 63’ ο Λεονάρντο τραυματίστηκε και αναγκάστηκε στη συνέχεια να αφήσει τη θέση του στον Τσίτα, ενώ μετά τη φάση που η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι η Κέρκυρα έκανε αντεπίθεση με τον Μαζνόφ στην οποία ο Δέλλας ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και αποχώρησε δίνοντας τη θέση του στον Μανωλά.

Ο Μπέλεκ ο λυτρωτής….

Στο ΟΑΚΑ πλέον το θερμόμετρο είχε ανέβει κατακόρυφα και η πίεση της ΑΕΚ συνέχισε να είναι μεγάλη προς τα καρέ της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα ο Μπέλεκ να είναι τελικά αυτός που έδωσε την λύση στην Ένωση λύνοντας τον… γόρδιο δεσμό και νικώντας τον Γκαλίνοβιτς με το δεξί διαγώνιο σουτ στο 77’ μετά από ωραία ασίστ του Χοσέ Κάρλος.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως στη θέση του Λεονάρντο μπήκε ο νεαρός Τσίτας, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στα λεπτά που αγωνίστηκε και δημιούργησε ευκαιρίες για την Ένωση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τον Γκαλίνοβιτς να λέει δύο φορές «όχι» στο νεαρό και τον Σιαλμά να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας στο 85’ για να παραμείνει το 1-0 της ΑΕΚ ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αμπάρκιολη.

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_KERKYRA_041211{/akamai}

Πύρρειος νίκη με Μπέλεκ πρωταγωνιστή (photos+videos)



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved