Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεπέρασε την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός που… διέλυσε τον Ηλυσιακό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών με 84-58.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Ντέιβιντ Λόγκαν (14 πόντους), Δημήτρης Διαμαντίδης (11 πόντους), Πατ Καλάθης (11 πόντους), ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως όλοι οι παίκτες των πρασίνων σκόραραν στο συγκεκριμένο ματς. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν οι Μιροσλάβ Τόντιτς και Γκάρντενερ Χολ οι οποίοι πέτυχαν από 23 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» από τη στιγμή που πάτησαν παρκέ και ξεκίνησε το παιχνίδι έδειξαν τις διαθέσεις τους απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε την ποιότητα να τους κοιτάξει στα μάτια. Με τον Ντέιβιντ Λόγκαν λοιπόν να ηγείται επιθετικά ο Παναθηναϊκός πήρε με το… καλημέρα ένα σημαντικό προβάδισμα απέναντι στο συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην άμυνα. Σε αντίθεση με την ομάδα των Ιλισίων το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν προσηλωμένο στις αμυντικές αρμοδιότητες με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο πρώτο δεκάλεπτο με 26-13.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν… κατέβασε ταχύτητα. Αντιθέτως ανέβασε ρυθμούς και συνέχισε να είναι αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση. Οι Πατ Καλάθης και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν θετική παρουσία, ενώ η άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης συνέχιζε να είναι εξαιρετική. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ ρυθμό στην επίθεση, αλλά ούτε και στην άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «Τριφύλλι» να ξεφύγει στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα με 45-22.

Ο Ηλυσιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να… ψαλιδίσει τη διαφορά που είχε πάρει ο Παναθηναϊκός και αρχικά έδειχνε να τα καταφέρνει με τον Τόντιτς να βρίσκει τον δρόμο προς το… πλεκτό. Στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ηγέτη τον Ρομέιν Σάτο, ο οποίος ήταν εξαιρετικά εύστοχος από τη γραμμή των 6,75μ. αποκατέστησε την τάξη και έφερε τη διαφορά και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Παναθηναϊκού να προηγείται με 66-36 και να έχει ουσιαστικά «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η τελευταία περίοδος είχε χαρακτήρα διαδικαστικό, καθώς το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω στο παρκέ σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες περιόδους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας πως και φέτος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το τελικό 84-58 έφερε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών τους Πρωταθλητές Ελλάδος οι οποίοι πραγματοποίησαν παράλληλα μία πολύ καλή εμφάνιση χαρίζοντας θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Κ. Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος.
Δεκάλεπτα: 26-13, 45-22, 66-36, 84-58.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Ζούμπος 1, Μάριτς 7, Μπατίστ 2, Λόγκαν 14 (2), Σάτο 9 (3), Καλάθης Π. 11 (2), Διαμαντίδης 11 (2), Βουγιούκας 10, Καλάθης Ν. 5 (1), Κυρίτσης 4, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 9 (2).
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 3 (1), Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Τόντιτς 23 (4), Νάνα 5, Χατζής 5, Αποστολίδης, Τόμπσον 2, Χολ 14, Κασελάκης 2, Τσαπρούνης, Γαλιώτος 2.

Για να παρακολουθήσετε live την αναμέτρηση πατήστε ΕΔΩ.



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved