«Τρίποντο» πρωτιάς και τώρα... Άρσεναλ (photos+videos)

«Τρίποντο» πρωτιάς και τώρα... Άρσεναλ (photos+videos)

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να ξεπεράσει ανώδυνα το εμπόδιο του Παναιτωλικού. Το έκανε με μεγάλη δυσκολία -είναι αλήθεια- και με διαιτησία που έχει κάθε ισχυρή ομάδα που αντιμετωπίζει νεοφώτιστη στην έδρα της -αλήθεια είναι και αυτό.

{textlink02}

 

Επικράτησε με 2-0 της αξιοπρεπέστατης ομάδας του Αγρινίου και πλέον βλέπει μπροστά του μόνο την Αρσεναλ και την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε μάλιστα και στην πρώτη θέση της Super League και περιμένει πλέον στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης, ώστε η μάχη για το πρωτάθλημα να ανάψει και πάλι για τα καλά...

Διαιτητής Παππάς και πρώτος βοηθός Γεωργαράκος θα πρέπει άμεσα να απασχολήσουν τον Κύρο Βασσάρα για τις επιδόσεις τους στο ματς, καθώς ο πρώτος ελέγχεται για αρκετές λανθασμένες αποφάσεις, στην πλειοψηφία τους εναντίον του Παναιτωλικού, με αποκορύφωμα την τραβηγμένη αποβολή του Ρότσα στο πρώτο γκολ, αλλά και ένα πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός, ενώ ο δεύτερος για το δεύτερο γκολ - οφσάιντ του Ράφικ Τζιμπούρ, οφσάιντ το οποίο και δεν καταλόγισε, αν και έβγαζε μάτια...

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βγήκαν περισσότερο... ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο... εύκολο το έργο τους. Στα πρώτα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν κυρίως από τον άξονα και τα δεξιά με «κινητήριους μοχλούς» τους Ιμπαγάσα και Αμπντούν, οι οποίοι ταλαιπώρησαν σε πολλές περιπτώσεις την εστία του Παναιτωλικού.

Ο Αλγερινός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ωστόσο οι Πάντελιτς και Τζεμπούρ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις «εμπνεύσεις» του, ενώ ο Αργεντινός απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκαλέσει κάποια ανησυχία στον Σρέντιαν Μπλάζιτς.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους και να αναζητήσουν ένα τέρμα στην κόντρα. Μάλιστα, η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για τους Αγρινιώτες, στο 28’ με το σουτ του Θεοδωρίδη, ωστόσο ο Μέγιερι αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 35’ το παιχνίδι λίγο... έλειψε να πάρει άσχημη τροπή, όταν ο Μπλάζιτς βρέθηκε στο έδαφος από προσπάθεια του Ιμπαγάσα να τον κόψει. Μάλιστα, μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών δημιουργήθηκε ένταση, όμως, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 41’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τον Αριέλ Ιμπαγάσα να παραπονιέται για νέες ενοχλήσεις στο πόδι, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Αργεντινού.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση προς την εστία του Παναιτωλικού, αναζητώντας ένα γκολ πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, για να πάει με άλλο... αέρα στα αποδυτήρια, όμως, η ένταση που είχε δημιουργηθεί νωρίτερα, είχε αποδιοργανώσει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ροή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα το «λευκό» 0-0 ως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε τον Πάμπλο Ορμπάιθ στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γιάννη Ποτουρίδη, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον Τζεμπούρ να γίνεται το «ταίρι» του Μάρκο Πάντελιτς στην επίθεση, τον Αμπντούν στα δεξιά και τον Φετφατζίδη στα αριστερά. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με την αρχική τους ενδεκάδα.

Η αλλαγή συστήματος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αποτελέσματα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεση προς την εστία του Σρέντιαν Μπλάζιτς, όμως και πάλι κάτι... έλειπε στην τελική προσπάθεια.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε... καρπούς στο 61’ όταν ο Αμπντούν βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Παναιτωλικού, προσπάθησε να σουτάρει, όμως, ο Ρότσα στην προσπάθειά του να διώξει τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον μέσο των φιλοξενούμενων, καθώς ο Αλγερινός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Πάντως, οι Αγρινιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι της αναμέτρησης, θεωρώντας πως δεν έπρεπε να αποβληθεί ο υψηλόσωμος άσος.

Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος ήταν ψύχραιμος, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μπλάζιτς, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη πορεία.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 74’ με τον Τζεμπούρ, έπειτα από μπαλιά του Πάντελιτς, ωστόσο, ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού είχε ξεκινήσει από εμφανή θέση οφσάιντ, προκαλώντας για μία ακόμα φορά τα παράπονα των ανθρώπων του Παναιτωλικού για τη διαιτησία. Μάλιστα, ο «άρχοντας» του αγώνα, Ανδρέας Παππάς είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρώτο βοηθό, Νικόλαο Γεωργαράκο, όμως δεν άλλαξε κάτι στην απόφασή του.

Στην συνέχεια, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και βγήκαν στην επίθεση, ωστόσο απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις, στις οποίες η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά. Στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» με παίκτη περισσότερο ανέκτησαν την κατοχή και έψαξαν για ένα ακόμα τέρμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, έχοντας πλέον την προσοχή τους και στην αναμέτρηση της Τρίτης (6/12) με την Άρσεναλ.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τις φάσεις του αγώνα, όπως και το PRE-GAME, όπως σας τα προσέφερε το Onsports που έδωσε το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_PANAITOLIKOS_031211_.flv{/akamai}

«Τρίποντο» πρωτιάς και τώρα... Άρσεναλ (photos+videos)

Unsupported video


Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved