Σημάδια ζωής από Μήτρογλου στον ασθενή Ατρόμητο! (photos+videos)

Σημάδια ζωής από Μήτρογλου στον ασθενή Ατρόμητο! (photos+videos)

Τι και αν ο Ατρόμητος έμεινε για μία ακόμα φορά μακριά από το καλό του εαυτό, τελικά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες με ένα… αγχωτικό 1-0, χάρις σε τέρμα του Μήτρογλου από το 16΄, κόντρα στον φιλότιμο Εργοτέλη που έμεινε με τα παράπονα για τη διαιτησία του Σελίμου φεύγοντας από το Περιστέρι.

{textlink02}

Έχοντας «πνιγεί» στα Πηγάδια και με το τρίποντο στη… ναφθαλίνη μετά τη διακοπή  του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος θυμήθηκε τον (όχι και τόσο) παλιό καλό του εαυτό τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο Ζουέλα επωμίστηκε το βάρος να καλύψει το κενό του ακρογωνιαίου λίθου της άμυνας Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος θα μείνει εκτός για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες και όχι μόνο οι φίλοι των γηπεδούχων δεν… έκλειναν τα μάτια τους κάθε που η μπάλα έφθανε στην περιοχή του Ιτάνζ μετά το ναυάγιο της Ξάνθης, αλλά τα… έτριβαν από τη συνοχή που έδειχνε η αμυντική τετράδα, με αποτέλεσμα ο Γάλλος πορτιέρο να περιορίζεται σε ρόλο θεατή.

Την ίδια ώρα, το βάρος της δημιουργίας έπεφτε πάνω στον Επστάιν ο οποίος παρά το γεγονός πως… εξορίστηκε στα δεξιά, αναγκασμένος έτσι να παίζει με το αντίθετο πόδι,  ήταν ο κινητήριος μοχλός της καλοκουρδισμένης μηχανής του Δώνη. Από τα πόδια του μάλιστα γεννήθηκε και το πρώτο «ααααχ» στις εξέδρες το γηπέδου όταν ο Τάτος ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής δεν κατάφερνε να μετατρέψει σε ασίστ το ωραίο γύρισμα του Γερμανού, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης στημένος για μία ακόμα φορά εξαιρετικά από τον Νίκο Καραγεωργίου διατυμπάνιζε ξεδιάντροπα τις προθέσεις του να στρογγυλοκαθίσει στο μαξιλαράκι της ισοπαλίας ,αφού αν κάποιος πρότεινε στους Κρητικούς να επιστρέψουν στη βάση τους με τον βαθμό της ισοπαλίας από μία τόσο δύσκολη έδρα, θα έβαζαν τη τζίφρα τους στη συμφωνία χωρίς δεύτερη σκέψη!

Κάπου εκεί όμως (16’), ο Επστάιν - με «προίκα» την ταυτότητα του Βίσιο από την φάση του τέταρτου λεπτού - τους… ξεβόλευε και με σέντρα «ξυραφιά» από τα δεξιά έδινε την ευκαιρία στον Μήτρογλου να ξετυλίξει το πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο του Χίμπλινγκερ (άσχημο διώξιμο) βάζοντας για μία ακόμα φορά φέτος σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο!

Και μπορεί στα επόμενα λεπτά, με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, οι Περιστεριώτες να γινόντουσαν το απόλυτο αφεντικό του ματς, ωστόσο όχι μόνο δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία το Καβουσάκη, αλλά ξαφνικά έριξαν τους διακόπτες, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί βλέποντας πως δεν υπήρχε κανένα θεριό για να φοβηθούν, να αναθαρρήσουν και με προσωπικές κυρίως ενέργειες του Κουτσιανικούλη να βγουν από το καβούκι τους.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Ιτάνζ να δικαιολογήσει για σήμερα το ψωμί του (αφού μέχρι εκείνη την ώρα επέβλεπε την μπάλα να βγαίνει άουτ στα μακρινά σουτ των φιλοξενούμενων)  όταν ένα λεπτό πριν εκπνεύσει η κανονική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έδιωχνε ενστικτωδώς με τα πόδια το καλοζυγισμένο απευθείας βολέ του Χίμπλινγκερ ο οποίος δεν σκέφτηκε τις… θερμίδες από τη γλυκιά εκτέλεση κόρνερ του Κουτσιανικούλη.

Όπως ωστόσο μπήκαν στο αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές του Δώνη, το ίδιο… υπνωτισμένοι βγήκαν, αφού ούτε οι φωνές του Έλληνα τεχνικού (χωρίς την παρέμβαση του Γιώργου Σπανού αυτή τη φορά), ούτε το ηλεκτροσόκ που επιχείρησε με τις αλλαγές του (Σφακιανάκης αντί Γκαρσία και Μπέλιτς αντί Μπρίτο) κατάφεραν να επαναφέρουν τον ασθενή, με αποτέλεσμα να μην αργήσουν και οι πρώτες μουρμούρες από την εξέδρα όπου είχαν ξυπνήσει για τα καλά μνήμες Λεβαδειακού.

Αυτές που δεν κατάφερε να κοπάσει πριν βγει αλλαγή ο Μπρίτο στο 73΄ αφού αντί απλά να… αγριοκοιτάξει την μπάλα προκειμένου να τη στείλει στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ από σουτ του Σκόνδρα, λειτούργησε περισσότερο σαν αμυντικός του Εργοτέλη, απομακρύνοντας την! Αυτή ήταν και η μόνη καταγεγραμμένη ευκαιρία του δεύτερου μέρους,  αφού οι φιλότιμες προσπάθειες του Εργοτέλη που διαμαρτύρεται (μάλλον) δικαιολογημένα για πέναλτι του Ζουέλα πάνω στον Φραγκουλάκη στο 87΄, αλλά και οι αντεπιθέσεις του Ατρόμητου, δεν δημιούργησαν ούτε υποψία φάσης, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να επιστρέψουν στις νίκες με το αγχωτικό 1-0, αλλά με μία ακόμα προβληματική εμφάνιση!

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_ERGOTELIS 031211.flv{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ.

Σημάδια ζωής από Μήτρογλου στον ασθενή Ατρόμητο! (photos+videos)

Unsupported video


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved