Ελληνική στήριξη ζητά η Iron Barbie

Ελληνική στήριξη ζητά η Iron Barbie

Στις 10 Δεκεμβρίου η Μαρία Πανταζή, κορυφαία εν ενεργεία Κ-1 fighter της χώρας μας, επιστρέφει στην δράση και ζητά την συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων, όπως δηλώνει στο Onsports.

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου το «No Mercy 4», στο οποίο μετέχει η «Iron Barbie». Αντίπαλός της είναι η Ιταλίδα Rossela Setti και οι κανονισμοί θα είναι Κ-1, οι οποίοι είναι η αγαπημένοι της Ελληνίδας αθλήτριας.

Πέντε ολόκληροι μήνες πέρασαν από τον τελευταίο αγώνα της Πανταζή. Τον περασμένο Ιούνιο επικράτησε της Kim Dewulf και κατέκτησε την ζώνη WKN. Στο μεσοδιάστημα αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατό της, αλλά πλέον δηλώνει πανέτοιμη για την νέα πρόκληση της Setti:

«Ευτυχώς υπάρχουν οι προπονητές μου, Γιώργος Χαλκίδης και Μπάμπης Παπαδόπουλος. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ. Με στηρίζουν ψυχολογικά και προπονητικά. Τους τελευταίους μήνες, ενώ συνεχίζω κανονικά να εργάζομαι (σ.σ. δεν ασχολείται επαγγελματικά με τα δυναμικά αθλήματα), έχω ενταχθεί σε πλήρη ρυθμό προπονήσεων. Απλά ο συγκεκριμένος αγώνας ορίστηκε την τελευταία στιγμή και για αυτό πρέπει να εντείνω τις προσπάθειές μου αυτές τις μέρες πριν το ματς».

Ο πρόσφατος τραυματισμός του Μιχάλη Ζαμπίδη επηρέασε τον προγραμματισμό της «Iron Barbie». Άλλωστε, υπήρχε στα σκαριά το Iron Challenge, το οποίο τελικά αναβλήθηκε για το 2012, αφού ο «Iron Mike» δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί. Μοιραία, το επιτελείο της Πανταζή έπρεπε να αναζητήσει κάποια εναλλακτική λύση:

«Συνήθως αγωνίζομαι στο εξωτερικό, γιατί είναι πιο εύκολο να βρω αντίπαλο. Για τις 10 Δεκεμβρίου δεν εκφράστηκε ενδιαφέρον από κάποια Ελληνίδα, πλην της Δήμητρας Δηματρακοπούλου, την οποία είχα αντιμετωπίσει στο Iron Challenge. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο απέρριψα αυτή την προοπτική, αφού προτιμούσα μία διαφορετική πρόκληση. Τελικά, αφού εξετάστηκαν μερικές περιπτώσεις από την Βουλγαρία, καταλήξαμε στην Rossela Setti, η οποία είναι ιδιαίτερα επιθετική και έμπειρη».

Πάντως, η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία ειδικεύεται σε πλειάδα δυναμικών αθλημάτων (kick boxing, boxing, muay thai) πλην του Κ-1, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παράπονο από το επίπεδο των δυναμικών αθλημάτων στην Ελλάδα. Δικαιολόγησε την δυσκολία εύρεσης κατάλληλης αντιπάλου σε διάφορες συγκυρίες, οι οποίες εμπόδισαν, είτε την ίδια, είτε τις αθλήτριες που δέχθηκαν προτάσεις για ματς εναντίον της «Iron Barbie».

Άλλωστε, η ίδια η Πανταζή, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το kickboxing ή με κάποιο άλλο άθλημα που την ενδιαφέρει. Για αυτό εργάζεται καθημερινά και «όλη μέρα», όπως ανάφερε η ίδια. Μοιραία, ο προγραμματισμός των αγώνων της περνά από αρκετά στάδια, μέχρι να καθοριστεί.

Αγωνιστικά

«Θα ήθελα να βρεθούν πολλοί φίλαθλοι στο Περιστέρι στις 10 Δεκεμβρίου. Συνήθως αγωνίζομαι στο εξωτερικό, όπου δεν νιώθω σε έντονο βαθμό την στήριξη των Ελλήνων. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στην Ελλάδα.

Το σόου αρχίζει στις 8:30 το βράδυ και θα έχει αγώνες Κ-1, Muay Thai και MMA. Ο συναθλητής μου, ο Στάθης Μπένοφ θα αντιμετωπίσει τον Κώστα Ασωνίτη, ενώ θα προστεθούν πολλά ακόμα ματς στο πρόγραμμα» δήλωσε σχετικά με το event, το οποίο θα φιλοξενήσει τον επόμενό της αγώνα η «Iron Barbie».

Στο επίσημο πόστερ υπάρχουν επίσης οι Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Γιάννης Μαλικούτης, ενώ δεσπόζουν οι Boo The Criminal και Paat The Mafia Boy που συνθέτουν έναν «Europe vs Thailand» αγώνα. Αν μη τι άλλο, το πρόγραμμα αφήνει υποσχέσεις και αξίζει τον κόπο... επίσκεψης των φιλάθλων, κάτι που ζητά, άλλωστε, η ίδια η Ελληνίδα αθλήτρια.

Στόχοι

Η «Iron Barbie» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της για το 2012. Σε θέση προτεραιότητας θέτει το Iron Challenge του Μιχάλη Ζαμπίδη. Σε αυτήν την διοργάνωση ενδέχεται να δώσει το μοναδικό της αγώνα εντός του 2012 στην χώρα μας. Επίσης έχει σκοπό να επιστρέψει στην Κύπρο και να διεκδικήσει την παγκόσμια ζώνη WKN, ενώ το πρόγραμμα της θα συμπληρωθεί με μία σειρά από αγώνες στο εξωτερικό, με την Βρετανία να κυριαρχεί αυτή τη στιγμή.

Ίνδαλμα

Μία γυναίκα, η οποία εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα με τόσο μεγάλη επιτυχία δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετικό ίνδαλμα από την Gina Carano. Η Αμερικανίδα αθλήτρια αποτελεί το σύγχρονο σύμβολο των δυναμικών αθλημάτων σε γυναικείο επίπεδο και έχει αποσπάσει τον θαυμασμό της Πανταζή:

«Την παρακολουθώ από το 2005, αφού την ξεχώρισα αμέσως στο αμερικανικό ριάλιτι Fight Girls. Την πρώτη χρονιά ήταν απλό μέλος του ρόστερ, ενώ την δεύτερη προωθήθηκε στην τεχνική εκπαίδευση άλλων αθλητριών. Το σόου αφορούσε το Muay Thai και με ενδιέφερε. Στην συνέχεια εκτόξευσε την καριέρα της και μπορώ να ομολογήσω ότι την θαυμάζω. Είναι πολύ όμορφη και δυνατή. Τα συνδυάζει όλα τέλεια».

Προπόνηση

Η Μαρία Πανταζή προπονείται τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Το «BG Kickboxing Academy», το οποίο βρίσκεται στα Άνω Λιόσια, αποτελεί την μόνιμή της έδρα. Μέσα από αυτή την σχολή «χτίζει» τα όνειρά της σε αθλητικό επίπεδο, τα οποία ευχόμαστε να συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά για πολλά ακόμα χρόνια.



Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved