Ήττα για την ΑΕΚ και με τους «μικρούς» (photos)

Ήττα για την ΑΕΚ και με τους «μικρούς» (photos)

Στη σκιά των διοικητικών εξελίξεων, η ΑΕΚ γνώρισε ακόμα μια ήττα φέτος στο Europa League, από την Άντερλεχτ με 2-1. Με τους «πιτσιρικάδες» έπαιξαν οι «κιτρινόμαυροι» που κέρδισαν εμπειρίες, αλλά έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό.

{textlink02}

Τη στιγμή που ο Νίκος Νοτιά και τα υπόλοιπα στελέχη της ΑΕΚ έκαναν την κρίσιμη συζήτηση για την επόμενη μέρα του συλλόγου, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου με άλλο... λουκ έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να «σπάσει» την κατάρα και να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρο στόχο να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στους ομίλους του Europa League κόντρα σε μία ομάδα που στο ματς του πρώτου γύρου στις Βρυξέλλες την είχε διασύρει. Η «Ένωση», όμως, με δεδομένη την προτεραιότητά της να δώσει μεγαλύτερη βάση στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε πολλές και σημαντικές απώλειες προσώπων στην αποστολή της. Εντούτοις, το γόητρο και η ιστορία του συλλόγου ήταν αυτά που έκαναν αναγκαίους τους βαθμούς, μιας και η ελληνική ομάδα βρισκόταν (και βρίσκεται) στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου της.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με μια εντελώς άπειρη και καινούργια ενδεκάδα, όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Κωστένογλου. Στο τέρμα ήταν ο Κωνσταντόπουλος, δεξί μπακ ο Κοντοές και αριστερό ο νεαρός Εγγλέζου. Κεντρικοί αμυντικοί ξεκίνησαν οι Μανωλάς και Χέλγκασον ενώ αμυντικοί μέσοι οι Μάκος και Κάλα. Στην επίθεση ήταν οι Μπερνς (δεξιά), Κλωναρίδης (αριστερά) και Σιαλμάς σε θέση φορ.

Η «Ένωση» , όπως αναμενόταν, μπήκε ανυποψίαστη στο γήπεδο και όπως ακριβώς στο παιχνίδι στις Βρυξέλλες, βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Ζιλέ εκμεταλλεύτηκε το συνολικό λάθος της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 μόλις στο 3΄. Η Άντερλεχτ όντας πολύ πιο έμπειρη ομάδα πήρε αμέσως τον έλεγχο του αγώνα και επιχείρησε να πετύχει και άλλο γκολ.

Η ΑΕΚ περνώντας ο χρόνος ανέκτησε τον ενθουσιασμό της και βγήκε στην επίθεση. Το σουτ του Γκερέιρο στο 11΄πέρασε λίγο άουτ αλλά στο 19΄ο Σιαλμάς ισοφάρισε με «φορίσια» κίνηση και αριστερό πλασέ. Οι «κιτρινόμαυροι» από τη μεσαία γραμμή και μπροστά είχαν κέφι και «έβγαζαν» αξιόλογα πράγματα, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν κάκιστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 36΄η Άντερλεχτ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα εντελώς... ξεκούραστα. Ο Γιούχαζ έκανε τη σέντρα χωρίς να εμποδιστεί από κανέναν και ο Ζιλέ (και πάλι) από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κωστένογλου έβαλε στο ματς τους Βάργκας, Μπέλεκ με σκοπό να κάνει την ΑΕΚ πιο «σφιχτή» στο κέντρο και πιο εναλλακτική στην επίθεση. Ωστόσο, ο Κολομβιανός μέσος στάθηκε άτυχος και στο 62΄αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Λεονάρντο. Μια αλλαγή που ο Κωστένογλου δεν είχε στα πλάνα του, αλλά αναγκάστηκε να την κάνει.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά σε αυτό το διάστημα, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο και παράλληλα να έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία. Μάλιστα, η «Ένωση» δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για γκολ, στο 66΄με τον Σιαλμά και στο 68΄ και 79΄με τον Λεονάρντο. Ωστόσο, η αστοχία και οι επεμβάσεις του Προτό της στέρτησαν ακόμα ένα γκολ και πιθανότατα τον πρώτο της βαθμό στη φάση των ομίλων για τη φετινή σεζόν.

Η Άντερλεχτ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της... περιπέτεια και η ΑΕΚ αφήνει πίσω της μια κακή χρονιά στην Ευρώπη που ενδεχομένως να της κοστίσει στην ειδική βαθμολογία την επόμενη σεζόν. Πλέον, η «Ένωση» στρέφει το βλέμμα της στην Super League όπου τα πάει σαφώς καλύτερα...

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved