Ήττα για την ΑΕΚ και με τους «μικρούς» (photos)

Ήττα για την ΑΕΚ και με τους «μικρούς» (photos)

Στη σκιά των διοικητικών εξελίξεων, η ΑΕΚ γνώρισε ακόμα μια ήττα φέτος στο Europa League, από την Άντερλεχτ με 2-1. Με τους «πιτσιρικάδες» έπαιξαν οι «κιτρινόμαυροι» που κέρδισαν εμπειρίες, αλλά έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό.

{textlink02}

Τη στιγμή που ο Νίκος Νοτιά και τα υπόλοιπα στελέχη της ΑΕΚ έκαναν την κρίσιμη συζήτηση για την επόμενη μέρα του συλλόγου, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου με άλλο... λουκ έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να «σπάσει» την κατάρα και να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρο στόχο να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στους ομίλους του Europa League κόντρα σε μία ομάδα που στο ματς του πρώτου γύρου στις Βρυξέλλες την είχε διασύρει. Η «Ένωση», όμως, με δεδομένη την προτεραιότητά της να δώσει μεγαλύτερη βάση στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε πολλές και σημαντικές απώλειες προσώπων στην αποστολή της. Εντούτοις, το γόητρο και η ιστορία του συλλόγου ήταν αυτά που έκαναν αναγκαίους τους βαθμούς, μιας και η ελληνική ομάδα βρισκόταν (και βρίσκεται) στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου της.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με μια εντελώς άπειρη και καινούργια ενδεκάδα, όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Κωστένογλου. Στο τέρμα ήταν ο Κωνσταντόπουλος, δεξί μπακ ο Κοντοές και αριστερό ο νεαρός Εγγλέζου. Κεντρικοί αμυντικοί ξεκίνησαν οι Μανωλάς και Χέλγκασον ενώ αμυντικοί μέσοι οι Μάκος και Κάλα. Στην επίθεση ήταν οι Μπερνς (δεξιά), Κλωναρίδης (αριστερά) και Σιαλμάς σε θέση φορ.

Η «Ένωση» , όπως αναμενόταν, μπήκε ανυποψίαστη στο γήπεδο και όπως ακριβώς στο παιχνίδι στις Βρυξέλλες, βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Ζιλέ εκμεταλλεύτηκε το συνολικό λάθος της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 μόλις στο 3΄. Η Άντερλεχτ όντας πολύ πιο έμπειρη ομάδα πήρε αμέσως τον έλεγχο του αγώνα και επιχείρησε να πετύχει και άλλο γκολ.

Η ΑΕΚ περνώντας ο χρόνος ανέκτησε τον ενθουσιασμό της και βγήκε στην επίθεση. Το σουτ του Γκερέιρο στο 11΄πέρασε λίγο άουτ αλλά στο 19΄ο Σιαλμάς ισοφάρισε με «φορίσια» κίνηση και αριστερό πλασέ. Οι «κιτρινόμαυροι» από τη μεσαία γραμμή και μπροστά είχαν κέφι και «έβγαζαν» αξιόλογα πράγματα, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν κάκιστη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 36΄η Άντερλεχτ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα εντελώς... ξεκούραστα. Ο Γιούχαζ έκανε τη σέντρα χωρίς να εμποδιστεί από κανέναν και ο Ζιλέ (και πάλι) από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κωστένογλου έβαλε στο ματς τους Βάργκας, Μπέλεκ με σκοπό να κάνει την ΑΕΚ πιο «σφιχτή» στο κέντρο και πιο εναλλακτική στην επίθεση. Ωστόσο, ο Κολομβιανός μέσος στάθηκε άτυχος και στο 62΄αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Λεονάρντο. Μια αλλαγή που ο Κωστένογλου δεν είχε στα πλάνα του, αλλά αναγκάστηκε να την κάνει.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά σε αυτό το διάστημα, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο και παράλληλα να έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία. Μάλιστα, η «Ένωση» δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για γκολ, στο 66΄με τον Σιαλμά και στο 68΄ και 79΄με τον Λεονάρντο. Ωστόσο, η αστοχία και οι επεμβάσεις του Προτό της στέρτησαν ακόμα ένα γκολ και πιθανότατα τον πρώτο της βαθμό στη φάση των ομίλων για τη φετινή σεζόν.

Η Άντερλεχτ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της... περιπέτεια και η ΑΕΚ αφήνει πίσω της μια κακή χρονιά στην Ευρώπη που ενδεχομένως να της κοστίσει στην ειδική βαθμολογία την επόμενη σεζόν. Πλέον, η «Ένωση» στρέφει το βλέμμα της στην Super League όπου τα πάει σαφώς καλύτερα...

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ



Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved