Ήττα σοκ στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός (photos)

Ήττα σοκ στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός (photos)

Την πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη ο Παναθηναϊκός, με 79-70 από την Καβάλα, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, έφυγαν για πρώτη φορά με σκυμμένο κεφάλι από την Καβάλα, οι παίκτες της οποίας έδειξε να θέλουν περισσότερο το ροζ φύλλο και το πήραν. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μάικ Τέιλορ με 22 πόντους, ενώ ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είχε 19 κι ένα κρίσιμο τρίποντο στα τελευταία λεπτά. Τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, πληρώνοντας τη μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι παίκτες του.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με κορυφαίους τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Άλεξ Μάριτς προηγήθηκε με 14-7 στο 6’. Η Καβάλα, όμως, είχε τις απαντήσεις και κάνοντας ακόμη πιο πιεστική την άμυνά της έφερε άμεσα τα πάνω-κάτω στον αγώνα. «Τρέχοντας» σερί 11-2 κι έχοντας περιορίσει τα ατού του Παναθηναϊκού, το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη ανέτρεψε τα δεδομένα κι έκλεισε προηγούμενο το πρώτο δεκάλεπτο με 18-16.

Ο Στεφανίδης και ο Τέιλορ έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα στους γηπεδούχους, τη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναζητούσε το καλύτερο δυνατό σχήμα στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να βρει ξανά την αυτοκυριαρχία του και με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να προσφέρει λύσεις από την περιφέρεια έτρεξε το δικό του σερί (3-9) και προηγήθηκε ξανά με τέσσερις πόντους (21-25 στο 15’).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον Τέιλορ και ο Αμερικανός, φτάνοντας συνολικά τους δέκα πόντους, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους (35-28), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, που βρήκε τους «Αργοναύτες» να προηγούνται με 42-34.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 5-0 προηγήθηκε με 47-34. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με μπροστάρη το Νικ Καλάθη ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, «ροκανίζοντας» σιγά σιγά τη διαφορά στο σκορ (47-42). Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς, όμως, ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ (53-45 στο 25’), εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Ο Σάτο και ο Σμιθ ανέλαβαν δράση και βοήθησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης να μειώσουν σε 55-51, μόλις δύο λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Στο 30ό λεπτό το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 60-53 κι όλα έδειχναν πως θα οδηγούμασταν σε ένα συγκλονιστικό τελευταίο δεκάλεπτο.

Έχοντας φτάσει συνολικά τους 12 πόντους, ο Στίβεν Σμιθ συνέχισε να οδηγεί στο σκοράρισμα τον Παναθηναϊκό, όμως η Καβάλα καθοδηγούμενη από τους Καραποστόλου και Κοστόφ διεύρυνε ακόμη περισσότερο το υπέρ της προβάδισμα (67-58), επτά λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, χαρακτηριστικό αυτού είναι οι 16/26 βολές!

Μπροστά στο φάσμα της ήττας, οι «πράσινοι» έκαναν την ύστατη αντεπίθεσή τους και μείωσαν σε 70-64 τρία λεπτά πριν από το τέλος, αλλά με τρίποντο του Πάσαλιτς στο 38’ η Καβάλα, επί της ουσίας, «σφράγισε» το ροζ φύλλο (75-64). Παρά τις προσπάθειες του Σμιθ, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ανακάμψουν και οδηγήθηκαν στην ήττα, πρώτη στη φετινή Α1, αλλά και στην ιστορία των αναμετρήσεών τους με τους «Αργοναύτες». Τραγικό ήταν το ποσοστό τους από την περιφέρεια, με 4/20 τρίποντα!

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Ταρενίδης
Δεκάλεπτα: 18-16, 42-34, 60-53, 79-70.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς 19 (4), Αγγελόπουλος 8, Τέιλορ 22 (4), Στεφανίδης 5 (1), Καραθανάσης 3 (1), Γεωργάκης, Κοστόβ 4, Καραποστόλου 6 (2), Σίμτσακ 2, Ο’Μπράιαντ 10.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Μπατίστ 3, Λόγκαν 6, Σάτο 8 (1), Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 5, Καλάθης Ν. 12, Σμιθ 17 (3), Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved