F1 Βραζιλία: Ο Βέμπερ στο τέλος

F1 Βραζιλία: Ο Βέμπερ στο τέλος

Η πρώτη νίκη του Μάρκ Βέμπερ (Red Bull Renault) ήρθε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας. Ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα του Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) 2ος ενώ την τρίτη θέση του πόντιουμ κατέκτησε ο Τζένσον Μπάτον (McLaren - Mercedes)

Μετά από 18 αγώνες ο Μάρκ Βέμπερ δοκίμασε την σαμπάνια των νικητών για το 2011. Η αγωνιστική σεζόν του 2011 ολοκληρώθηκε. Μπορεί στον τελευταίο αγώνα να μην υπήρχε κάτι για να κριθεί, όμως οι φίλοι της Formula 1 είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα.

Η νίκη του Βέμπερ τον έφερε στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών( έφτασε τους 258, με τον Αλόνσο να έχει 257). Ο Μπάτον έμεινε στη 2η θέση με 270 βαθμούς ενώ ο Φέτελ έκλεισε με τεράστια διαφορά τη σεζόν, φτάνοντας στους 392 βαθμούς.

Ο Αυστραλός πήρε μια εύκολη νίκη στο πέσιμο της αυλαίας της σεζόν. Ο πρωταθλητής του 2011 αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων (στην επιλογή της 2ης και 3ης ταχύτητας). Όμως παρόλα αυτά έμεινε 2ος  και συμπλήρωσε το 1-2 της Red Bull, μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος για άλλη μία φορά απέδειξε τη σπάνια ικανότητά του στη στρατηγική, φέρνοντας το μονοθέσιο της McLaren στην 3η  θέση του βάθρου. Ακολούθησαν οι Αλόνσο, Μάσα ( Ferrari), Σιούτιλ (Force India), Ροζμπεργκ (MercedesGP), Ντι Ρέστα(Force India), Κομπαγιάσι (Sauber – Ferrari) και Πετρόβ ( Lotus – Renault).

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Φέτελ έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ανενόχλητος έφτασε στην πρώτη στροφή. Ο Βέμπερ έμεινε πίσω του να τον προστατεύει και τα κατάφερε καλά μπλοκάροντας τους Μπάτον, Αλόνσο και  Χάμιλτον.

Πιο πίσω ο Φελίπε Μάσα πέρασε τον Νίκο Ρόζμπεργκ για να ανέβει 6ος  ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ έχασε μία θέση από τον Πολ Ντι Ρέστα, την οποία όμως πήρε πίσω πολύ γρήγορα. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έκανε τη χειρότερη εκκίνηση χάνοντας 7 θέσεις και από τη 12η  που ξεκίνησε βρέθηκε στη 19η σε όλη τη διαδικασία της εκκίνησης πάντως δεν υπήρξε καμία επαφή και κανείς από τους 24 οδηγούς δεν εγκατέλειψε.

Στο 10ο γύρο σε μια προσπάθεια του Σουμάχερ  να περάσει τον Μπρούνο Σένα οι δυο τους είχαν επαφή, με αποτέλεσμα ο Γερμανός της Mercedes GP να έχει κατεστραμμένο λάστιχο  και να χάσει χρόνο μέχρι να επιστρέψει στα pit για αλλαγή. Αργότερα, οι αγωνοδίκες έκριναν υπαίτιο για τη σύγκρουση τον Σένα και του έδωσαν  ποινή διέλευσης από τα pits.

Τα πρώτα pit stop ξεκίνησαν στον 15ο γύρο με το Μπάτον.  Στον επόμενο γύρο μπήκαν οι Αλόνσο και Χάμιλτον και στον 17ο γύρο  Φέτελ. Ο Γερμανός αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull – Renault και οι μηχανικοί του ζήτησαν να μην πιέζει στο όριο τη 2η  και 3η  ταχύτητα.Ο κύκλος των pit stop ολοκληρώθηκε με τον Μάσα.

Στις δύο πρώτες θέσεις οι δύο Red Bull συνέχιζαν να απομακρύνονται παρά τα προβλήματα που συνέχιζε να αντιμετωπίζει με το κιβώτιο ταχυτήτων ο Φέτελ. Στον 53ο γύρο, ο Μπάτον ήταν πολύ ταχύτερος από τον Αλόνσο, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να τον φτάσει και να περάσει τον Ισπανό στον 62ο  γύρο.

Στους τελευταίους γύρους ο Μπάτον ξεκίνησε τη «μάχη» με τον Φέτελ για τη 2η θέση και τον πλησίαζε συνεχώς, αλλά δεν πρόλαβε να τον απειλήσει. Έτσι, η καρό σημαία έπεσε μπροστά από τον Μαρκ Βέμπερ για πρώτη φορά φέτος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος Μαρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) 1.32:17,434” 

 2ος Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault)  + 16,983” 

3ος Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 27,638” 

4ος Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  + 35,048” 

5ος Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 1:06,733” 

6ος Άντριαν Σιούτιλ (Force India – Mercedes) + 1 γύρος 

7ος Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) + 1 γύρος 

8ος Πολ Ντι Ρέστα (Force India – Mercedes) + 1 γύρος 

9ος Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber – Ferrari) + 1 γύρος

10ος Βιτάλι Πετρόβ (Lotus – Renault) + 1 γύρος

Δείτε ξανά την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό.

{coveritlive}4e2bbcf12b"{/coveritlive}



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved