Έβγαλε την… υποχρέωση ο Ολυμπιακός (photos)

Έβγαλε την… υποχρέωση ο Ολυμπιακός (photos)

Παίζοντας όσο χρειαζόταν για να φθάσει στη νίκη, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 93-82 του Κολοσσού Ρόδου, στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, ωστόσο επέστρεψαν στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την ήττα στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, από τον Παναθηναϊκό. Οι νησιώτες κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αντίπαλό τους για 26 λεπτά. Κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά όταν οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισαν να σοβαρευτούν δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης με 22 πόντους (3/4 βολές, 5/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού φαίνεται πως δεν άκουσαν τα λόγια του Ντούσαν Ίβκοβιτς και πήραν αψήφιστα την αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με εξαίρεση τον Πέρο Άντιτς, που προσπάθησε καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες, οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού κινήθηκαν σε… ρηχά νερά κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά να μείνει κοντά στο σκορ (39-32).

Οι γηπεδούχοι έσπασαν τα… στεφάνια από τη γραμμή των 6,75, έχοντας 5/18 στο πρώτο ημίχρονο, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν κυρίως με τον Μπόικιν να βρίσκουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ροδίτες πήραν τα ριμπάουντ στο πρώτο εικοσάλεπτο (22-19), δημιουργώντας προβλήματα στους γηπεδούχους, που δεν έπεισαν. Ανεβάζοντας την απόδοσή τους τόσο όσο χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, απλώς κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά επτά πόντων (39-32).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να παίζουν με τη… φωτιά και στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να παραμένουν κοντά στο σκορ. Η τριάδα των Χάτεν, Χόπσον και Χαρίση έβρισκε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι και εάν δεν ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης ίσως ο Ολυμπιακός να είχε μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και το 26ο λεπτό το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ με διαφορά μεγαλύτερη των 2-3 πόντων!

Το δίδυμο των Λούκας και Χάινς ήταν αυτό που ανέλαβε δράση στα τέσσερα τελευταία λεπτά, οδηγώντας τους γηπεδούχους στο 64-51 του 29ου λεπτού. Όσο περνούσε η ώρα κι έχοντας πλέον μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ροδίτες άρχισαν να χάνουν την επαφή με τους γηπεδούχους. Η τριάδα των Λούκας, Πρίντεζη και Χάινς ανέβασε τον πήχη της δυσκολίας για τους νησιώτες, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πρώτη φετινή ήττα τους και συνολικά 15η, ανεξαρτήτου έδρας, από τους Πειραιώτες!

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Βαρδάλος, Αναστόπουλος.
Δεκάλεπτα:
16-10, 23-22, 66-53, 93-82.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Χάινς 13, Λούκας 13 (2), Άντιτς 11 (1), Σπανούλης 7, Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 2, Γκετσεβίτσιους 17 (4), Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 22 (3), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης.
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς):
Λιακόπουλος 7 (1), Χάτεν 16, Καλαϊτζής 2, Πάνος 2, Γεωργαλής 5 (1), Ασημακόπουλος 4, Μπόικιν 9, Χαρίσης 10, Τσάμης 9, Χόπσον 18.

Για να θημηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved