«Σκόνταψε» ο ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια (photos+video)

«Σκόνταψε» ο ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια (photos+video)

Ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και Κέρκυρα, στο γήπεδο της Τούμπας. Η αναγκαστική αλλαγή του Βιειρίνια, στην έναρξη του δευτέρου μέρους, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία φάσεων των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Σκούρα» τα βρήκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην μαχητική Κέρκυρα, η οποία διεκδίκησε και τελικά κέρδισε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο γήπεδο της Τούμπας. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν καλύτεροι μόνο στο πρώτο μέρος, αφού η απουσία του Βιειρίνια στο δεύτερο μέρος (λόγω αναγκαστικής αλλαγής), δημιούργησε πρόβλημα στους γηπεδούχους στη δημιουργία φάσεων…
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνουν για τουλάχιστον ένα τέταρτο τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της Κέρκυρας στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκε στο 16’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκουστάβο, οι Λόβιν και Αγρίτης δεν μπόρεσαν με το κεφάλι να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα (17’) με σουτ του Φωτάκη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς.
Από εκείνο το σημείο και μετά και κυρίως μετά το 25’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν… ταχύτητες και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πλευρές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ.  Στο 37’ και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μια κατοχή της τάξεως του 70% (!) ο Βιερίνια έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπαντάτσιο – και ενώ ο ίδιος είχε χώρο μπροστά του – σούταρε άουτ. Η Κέρκυρα, με εξαίρεση δύο αντεπιθέσεις, οι οποίες «κόπηκαν» λανθασμένα (με πρωταγωνιστή τον Αγρίτη) για οφσάιντ δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και αν μη τι άλλο δεν έδειξε ικανή ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας…
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς πέρασε ο Γεωργιάδης στη θέση του Βιειρίνια, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί δικέφαλο. Η αναγκαστική αυτή αλλαγή δεν βοήθησε, όπως φάνηκε τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στον επιθετικό τομέα. Οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν όπως τελείωσαν το πρώτο μέρος και έτσι λίγο αργότερα, στο 60’, ο Μπόλονι αποφάσισε, προκειμένου να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός του «δικέφαλου του βορρά» δημιούργησε την πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων στο 67’, όταν το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Κέρκυρας. Στο 70’ ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε και τον Ίβιτς (στη θέση του Ετό), σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, με τον Φωτάκη ν’ αναλαμβάνει τον ρόλο του δεξιού μπακ!
Η πρώτη καλή ευκαιρία από εκείνο το σημείο και μετά ήταν ένα σουτ του Αθανασιάδη στο 78, το οποίο πέρασε άουτ, αφού προηγουμένως και συγκεκριμένα στο 75’ ο Κοντρέρας είχε βρει δίχτυα, μετά από παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, καθώς ο Χιλιανός ήταν σε θέση οφ σάιντ.
Στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες της Κέρκυρας αναλώθηκαν σε αρκετές καθυστερήσεις, προκειμένου να «παγώσουν» τον ρυθμό των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση. Οι νησιώτες σε αρκετές περιπτώσεις το πέτυχαν, αφού μέχρι την τελευταία λήξη οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν, με εξαίρεση την… αναμπουμπούλα στις καθυστερήσεις του αγώνα, ουσιαστικά τον Γκαλίνοβιτς.
• Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Γκαλίνοβιτς.
Θυμηθείτε το παιχνίδι, εδώ

«Σκόνταψε» ο ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια (photos+video)

Unsupported video


O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved