Φελίπε Μάσα, το δέκα το... καλό (photos+videos)

Φελίπε Μάσα, το δέκα το... καλό (photos+videos)

Ο Φελίπε Μάσα συμπληρώνει στο Ιντερλάγκος  100 γκραν πρι με τη Ferrari και 10 χρόνια στη Formula 1.

Οι Βραζιλιάνοι οδηγοί έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται συναισθηματικά φορτισμένοι στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς. Ο Μπαρικέλο ίσως να είναι για τελευταία φορά στην F1, ενώ ο Μάσα θα συμπληρώσει 100 γκραν πρι  με τα χρώματα της Ferrari, συμπληρώνοντας παράλληλα 10 χρόνια στη Formula 1. Οι παραπάνω επέτειοι σε συνδυασμό με το ότι ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται μπροστά στους συμπατριώτες του κάνουν τον αγώνα στο Σάο Πάολο πολύ σημαντικό για εκείνον. Φυσικά θα ήθελε μία νίκη όπως την τελευταία του το 2008 στο Ιντερλάγκος.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό 3ήμερο για εμένα, διότι σηματοδοτεί μια 10ετία από την πρώτη μου μέρα στη Formula 1. Ευτυχώς είμαι ακόμα νέος και έχω ακόμα χρόνια μπροστά μου. Αλλά 10 χρόνια είναι ορόσημο για την καριέρα ενός οδηγού. Αυτή είναι η 6η μου χρονιά στη Scuderia συμπληρώνοντας 100 γκραν πρι. Με αυτό τον τρόπο έχω θέση στην ιστορία της ομάδας. Όλα αυτά συμβαίνουν στον αγώνα της πατρίδας μου, είναι λοιπόν ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Θα ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή το απόγευμα», δήλωσε ο Μάσα.

Η καριέρα του ως το 2011

1998: Κατακτά την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα Formula Chevrolet της Βραζιλίας. 

1999: Κατακτά τον τίτλο στο πρωτάθλημα Formula Chevrolet της Βραζιλίας.

2000: Κατακτά την πρώτη θέση στο ιταλικό και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Renault.

2001: Παίρνει έξι νίκες σε οκτώ αγώνες, σημειώνει έξι pole positions και πέντε ταχύτερους γύρους και στέφεται πρωταθλητής στο πρωτάθλημα Formula 3000 Euro-Series.

2002: Πρώτη χρονιά του στη Formula 1 με τη Sauber. Κατατάσσεται στη 13η θέση της κατάταξης των οδηγών, με την πέμπτη θέση στην Ισπανία να είναι η καλύτερή του στη σεζόν.

2003: Οδηγός δοκιμών στη Formula1 με τη Ferari.

2004: Επιστρέφει στους αγώνες με τη Sauber. Ασταθής χρονιά, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνει 12 βαθμούς, με την τέταρτη θέση στο Βέλγιο να είναι η καλύτερή του στη σεζόν.

2005: Αποδεικνύεται ανώτερος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Ζακ Βιλνέβ,στη Sauber και τελειώνει τη σεζόν στην 13η θέση της κατάταξης των οδηγών. Ισοφαρίζει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με την τέταρτη θέση στον Καναδά. Υπογράφει στη Ferrari ως δίπλα του Μίκαελ Σουμάχερ για το 2006.

2006: Οι τρεις pole positions και οι δύο νίκες που σημειώνει στην πρώτη χρονιά του στη Ferrari  ως παρτενέρ του Μίκαελ Σουμάχερ συμβάλλουν στην ενίσχυση της φήμης του ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στη F1. Κατακτά την τρίτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

2007: Σημειώνει τρεις νίκες και παίρνει έξι φορές την pole position, αλλά θέματα αξιοπιστίας και η ακύρωσή του στον Καναδά τον βγάζουν από το «κυνήγι» της διεκδίκησης του τίτλου. Παρ΄ όλα αυτά, συμβάλει σημαντικά στην κατάκτηση από πλευράς Ferrari  του τίτλου σε οδηγούς και κατασκευαστές, ενώ ανανεώνει το συμβόλαιό του έως το 2010.

2008: Η ταχύτητα και η ωριμότητά του τον καθιστούν ως τον βασικό διεκδικητή της Ferrari για τον τίτλο στους οδηγούς, καθώς έχει απολογισμό έξι νίκες και έξι pole positions. Χάνει το πρωτάθλημα για ένα βαθμό, παρότι επικρατεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βραζιλία.

2009: Η αρχική έλλειψη ρυθμού και αξιοπιστίας της Φεράρι τον κρατούν μακριά από το βάθρο των νικητών έως τον ένατο αγώνα της χρονιάς (Γερμανία). Στην Ουγγαρία υπέστη κάταγμα στο κρανίο στα επίσημα δοκιμαστικά, όταν χτυπήθηκε από θραύσμα από το μονοθέσιο του Ρούμπενς Μπαρικέλο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

2010: Αφήνει πίσω του τον τραυματισμό του 2009 και κατακτά τη δεύτερη θέση στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, μένοντας πίσω από το συναθλητή του, Φερνάντο Αλόνσο. Τερματίζει τρίτος στο γκραν πρι της Αυστραλίας, αφήνοντας τέταρτο τον Αλόνσο, ωστόσο η απόδοσή του σημειώνει πτώση στους επόμενους αγώνες. Προκαλεί συζητήσεις η επιλογή του, μετά από εντολή των ανθρώπων της Ferrari, να αφήσει τον Αλόνσο να τον προσπεράσει στο γερμανικό γκραν πρι, προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια του Ισπανού να κατακτήσει τον τίτλο των οδηγών.

ΦΕΛΙΠΕ ΜΑΣΑ

Ομάδα: Ferrari

Χώρα: Βραζιλία

Ημερομηνία γέννησης: 25/04/1981

Τόπος γέννησης: Σάο Πάολο

Συμμετοχές σε γκραν πρι: 134

Παγκόσμια πρωταθλήματα:  -

Υψηλότερη θέση τερματισμού:  1η (11 φορές)

Υψηλότερη θέση στην εκκίνηση: 1η (15 φορές)

Φορές στο βάθρο: 33

Καριέρα: Sauber (2002, 2004-2005), Ferrari  (2006-2010)

www.felipemassa.com

Φελίπε Μάσα, το δέκα το... καλό (photos+videos)



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved