Ο Φετφατζίδης κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό στο Champions League (photos)

Ο Φετφατζίδης κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό στο Champions League (photos)

Ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού διατήρησε ο Ολυμπιακός μετά το «διπλό» (0-1) στο «Βελοντρόμ» απέναντι στην Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν νίκη, πλέον, επί της αδιάφορης Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική, στο Καραϊσκάκη και παράλληλα να μην κερδίσουν οι Γάλλοι στην Γερμανία, κόντρα στη Ντόρτμουντ, για να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Έναν παθιασμένο Ολυμπιακό παρακολούθησαν οι Έλληνες φίλαθλοι στο «Βελοντρόμ», κόντρα στην Μαρσέιγ, της οποίας επιβλήθηκε, χάρη στο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, με σκορ 1-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ακόμα και με ισοπαλία έμεναν εκτός Champions League, κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο «διπλό» και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πλέον, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε χρειάζεται τη νίκη – και παράλληλα να μην κερδίσουν οι Γάλλοι στην Γερμανία – για να προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης. Με νίκη, όμως, ανεξάρτητα από το άλλο αποτέλεσμα, επί των Άγγλων, ο Ολυμπιακός περνά στο Europa League.

Σε ότι αφορά στο παιχνίδι, μόνο φοβισμένος δεν μπήκε στο «Βελοντρόμ» ο Ολυμπιακός, καθώς από το πρώτο, κιόλας, λεπτό προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις στο 10’, μετά από σέντρα του Φουστέρ, ο Μέλμπεργκ έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, γιατί ο Σουηδός ήταν μόλις μερικά εκατοστά πίσω από την αμυντική γραμμή των Γάλλων.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν να φοβούνται το παιχνίδι και με οργανωμένες επιθέσεις τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα, προσπάθησαν να πατήσουν στην περιοχή των Γάλλων. Στη συνέχεια, η ομάδα του Ντεσάν ανέβασε ρυθμούς και γύρω στο 30’ ισορρόπησε τη… ζυγαριά, χωρίς όμως ν’ απειλήσει τον Μέγιερι, ο οποίος στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε αναλωθεί σε ρόλο… θεατή. Όπως και να έχει, η υπεροχή της Μαρσέιγ δεν κράτησε πολύ, καθώς επτά λεπτά αργότερα (37’) οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν την καλύτερη διπλή ευκαιρία του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Μιραλάς και Χολέμπας. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μασσαλίας πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, με το ένα χέρι και αφού η μπάλα είχε αλλάξει πορεία, υποχρεώνοντας τους συμπαίκτες του να του δώσουν συγχαρητήρια.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Γάλλους, στο επόμενο λεπτό (38’) ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με δυνατό σουτ του Μανιάτη, έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Ντιαβάρα, ο οποίος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης των Γάλλων στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 49’ δημιούργησαν, μετά από κόντρες στην άμυνα του Ολυμπιακού, την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε σε κόρνερ. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους για δύο λεπτά (56’-58’) πολιορκήθηκαν έντονα από τους παίκτες του Ντεσάν, χωρίς ωστόσο να δεχθούν κάποιο γκολ.

Στο επόμενο, κιόλας, λεπτό (59’), ο Μιραλάς έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ενώ ήταν πρωταγωνιστής σε άλλη μία φάση για τους πρωταθλητές Ελλάδας τέσσερα λεπτά αργότερα (64’). Οι Γάλλοι… απάντησαν στο 72’ με κεφαλιά του Εντιαρά από πολύ κοντά, αλλά ο Μέγιερι, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή απόκρουση, κράτησε το μηδέν παθητικό και παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο 82΄ο Φετφταζίδης, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, έδωσε προβάδισμα, με ένα σουτ από πλάγια θέση, στον Ολυμπιακό (0-1) και παράλληλα το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Βελοντρόμ». Ο Ολυμπιακός ήταν μόλις οχτώ λεπτά μακριά από τη χρυσή νίκη, την οποία κράτησε ζωντανή και πάλι στο 86’ ο Μπάλαζ Μέγιερι, όταν απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Ντιαβαρά.

Διαβάστε ακόμα

Όλα τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Θυμηθείτε, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη της αναμέτρησης Μαρσέιγ – Ολυμπιακός.

Ο Φετφατζίδης κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό στο Champions League (photos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved