Γαλάκος στο Onsports: «Μου άρεσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Γαλάκος στο Onsports: «Μου άρεσαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός»

Σαν σήμερα (23/11) πριν από 60 χρόνια ήρθε στην ζωή ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς, που αγωνίστηκαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα… Ο λόγος για τον Μάικ Γαλάκο, τον ποδοσφαιριστή ίνδαλμα όλων των Ελλήνων φιλάθλων τη δεκαετία του ’70 και του ’80, που αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ τίμησε και την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο - 60άρης πλέον - Μάικ Γαλάκος… παραστράτησε για λίγο, καθώς δεν αρέσκεται στο να μιλάει πολύ και να δίνει συνεντεύξεις, μιλώντας στο Onsports! Για τι άλλο, για ποδόσφαιρο!

Ο μεγάλος σκόρερ του παρελθόντος σχολίασε το πρόσφατο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στο φετινό «πρόσωπο» των δύο «αιωνίων», την φανέλα των οποίων φόρεσε στην ένδοξη καριέρα του, ενώ έδωσε και την δική του συμβουλή στους «ερυθρόλευκους» ενόψει του αποψινού ματς στη Μασσαλία για το Champions League.

-       Κύριε Γαλάκο, καλημέρα και χρόνια σας πολλά…

«Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι χαμογελαστός σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε…»

-       Να μιλήσουμε λίγο για μπάλα; Πώς είδατε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο;

«Καταπληκτικό παιχνίδι! Υπήρχαν στιγμές που… ξεχνούσα ότι έβλεπα ματς ελληνικού πρωταθλήματος! Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, επιθετικό, οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν πολλές φάσεις, ενώ μου άρεσε ότι και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, χωρίς ακρότητες και επεισόδια…»

-       Πώς είδατε τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους;

«Μου άρεσαν πολύ! Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές, έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές και καλούς προπονητές και παίζουν όμορφο, θεματικό ποδόσφαιρο, αυτό που αρέσει στους φιλάθλους. Ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος, ίσως και λόγω έδρας, αφού έπαιζε μπροστά στους οπαδούς του, έκανε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και ο Παναθηναϊκός από την δική του πλευρά, μπήκε δυνατά στο ματς, πέτυχε πρώτος γκολ και γενικά δείχνει ότι είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι ήταν πέρσι…»

-       Προτιμάτε κι εσείς, δηλαδή, τον φετινό Παναθηναϊκό, αυτόν χωρίς τον Σισέ;

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Φερέιρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα κι αυτό έχει αρχίσει πλέον να φαίνεται… Είναι πιο ομάδα φέτος ο Παναθηναϊκός, έχει καλούς παίκτες, οι οποίοι συνεργάζονται όμορφα και δεν τα περιμένει όλα από έναν παίκτη, όπως παλιότερα… Είναι, βέβαια, και ο Λέτο σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά βλέπουμε κι άλλα παιδιά, όπως τον Πορτογάλο (σ.σ. εννοεί τον Ζέκα), οι οποίοι βοηθούν σημαντικά… Μ’ αρέσει αυτό που βλέπω φέτος από τον Παναθηναϊκό, όλοι βέβαια κρίνονται στο τέλος εκ του αποτελέσματος, οπότε θα  βγάλουμε συμπεράσματα στο τέλος τη σεζόν…»

-       Ο Ολυμπιακός σας φαίνεται λιγότερο καλός απ’ ότι ενδεχομένως θα περιμένατε;

«Όχι, είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, έχει κι αυτός πολύ καλό υλικό. Έχει, όμως, τις υποχρεώσεις του στο Champions League κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορεί η ομάδα να είναι τόσο «φρέσκια», όσο είναι για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός ή όπως ήταν πέρσι ο Ολυμπιακός, που δεν είχε Ευρώπη… Υπάρχει κούραση, υπάρχει πρόβλημα στην συγκέντρωση αρκετές φορές, δεν είναι εύκολο… Ο Ολυμπιακός, πάντως, παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες, έχει αξιόλογους επιθετικούς, μπορεί να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Ακόμα είναι νωρίς, ισχύει ότι είπα και για τον Παναθηναϊκό, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο…»

-       Το αποψινό ματς στη Μασσαλία με την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, πώς το βλέπετε; Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα, παρά τις απουσίες;

«Βέβαια μπορεί να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός! Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν… Πρέπει, όμως, η ομάδα να μπει από την αρχή, από το πρώτο λεπτό, με δύναμη, τσαμπουκά και πάθος! Να είναι όλοι συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του ματς και να μην την πατήσουν όπως με τη Ντόρτμουντ, όταν ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στα πρώτα λεπτά και μετά έπρεπε να γυρίσει το ματς… Οι απουσίες δεν πιστεύω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο, καθώς όποιος κι αν αγωνιστεί, για να βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού σημαίνει ότι έχει ποιότητα. Όλα είναι θέμα συγκυριών, σε τι μέρα θα βρεθεί ο κάθε παίκτης, αν η ομάδα θα έχει και την τύχη στο πλευρό της… Το ποδόσφαιρο έχει πολλές παραμέτρους. Το μόνο κακό για τον Ολυμπιακό, αλλά και για κάθε ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, είναι ότι το πρωτάθλημα στην χώρα μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει η ένταση, την οποία βλέπουμε για παράδειγμα στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία ή την Αγγλία… Η Άρσεναλ ή Ντόρτμουντ, για παράδειγμα, παίζουν κάθε εβδομάδα ντέρμπι και ρίχνονται στα ματς του Champions League πιο έτοιμες, σε αντίθεση με τις ελληνικές ομάδες, οι οποίες στο δικό μας πρωτάθλημα δεν ζορίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό…»

-       Τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό πώς τις κρίνετε;

«Ελπίζω πραγματικά να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και να βρεθεί τελικά μία αξιόπιστη λύση για τον σύλλογο. Είναι κάτι που αξίζει στον Παναθηναϊκό, μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα, με μεγάλη ιστορία και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η πρόταση, που έχει κατατεθεί είναι σοβαρή και μπορεί ν’ αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό. Είμαι αισιόδοξος, δεν αγχώνομαι όπως βλέπω ότι συμβαίνει με αρκετούς με τον χρόνο που περνάει, καθώς είναι λογικό ν’ απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες μία τόσο μεγάλης συμφωνίας. Πιστεύω ότι τελικά όλα θα πάνε καλά και ο Παναθηναϊκός θα περάσει σε μία νέα εποχή… Κάτι που θα είναι πραγματικά σπουδαίο, όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε…»

Η κουβέντα για ποδόσφαιρο με τον Μάικ Γαλάκο είναι πολύ δύσκολο να τελειώσει… Αναγκαστήκαμε να βάλουμε μία (άνω) τελεία σ’ αυτή, καθώς ο παλαίμαχος άσος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις με το μικρό του γιο, τον Γιάννη…

Ένα παλικαράκι μόλις 11 ετών, που φαίνεται ότι βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του!

«Ο Γιάννης παίζει ποδόσφαιρο – μας είπε… φουσκώνοντας από καμάρι ο Μάικ Γαλάκος – και μάλιστα, αυτή την περίοδο ετοιμαζόμαστε να δοκιμαστούμε στην σχολή ποδοσφαίρου της Άρσεναλ! Επιλέχθηκε μαζί με κάποια άλλα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα για να δοκιμαστεί για τρεις μέρες, 16-17 και 18 Δεκεμβρίου, στο Λουτράκι στην σχολή της Άρσεναλ. Είναι πολύ ψηλός για την ηλικία του, αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ, τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως «δεκάρι» κι έχει αποσπάσει κολακευτικά λόγια απ’ όλους όσοι τον έχουν παρακολουθήσει… Θέλει πολύ να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο κι εγώ του το εύχομαι…»



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved