Λάμψη ενός χρόνου έκλεισε το «παλάτι» της ΑΕΛ (photos+videos)

Λάμψη ενός χρόνου έκλεισε το «παλάτι» της ΑΕΛ (photos+videos)

Σαν σήμερα (23/11) η ΑΕΛ εγκαινίασε το AEL FC ARENA και το Onsports θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές από τη θεμελίωση μέχρι το άνοιγμα των πυλών του…

{textlink02}

Ένα όνειρο χρόνων πραγματοποίησε πέρυσι τέτοια ημέρα η ΑΕΛ, εγκαινιάζοντας ένα μοναδικό στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα στολίδι του οποίου η θέση είναι στη Super League, αλλά τη σεζόν 2011-12 η Football League θα έχει την… πολυτέλεια να διεξάγονται αγώνες της εκεί. Οι «βυσσινί», φυσικά, ελπίζουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι παρένθεση και από την επόμενη η ΑΕΛ και το «κόσμημά» της θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση.

Σαν σήμερα (23/11), λοιπόν, η ΑΕΛ εγκαινίασε το στολίδι «AEL FC ARENA», αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποχωριστεί το ιστορικό Αλκαζάρ. Το νέο αθλητικό κέντρο «CRIMSON PARK», το οποίο αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 144.000 τ.μ. στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας έχει ως «κορωνίδα» το νέο «παλάτι» της ΑΕΛ, το AEL FC ARENA, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών UEFA (3 Αστέρων), χωρητικότητας 16.118 θέσεων με 38 σουίτες 12 ατόμων.

Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται εμπορικοί χώροι, χώροι στάθμευσης 1.104 θέσεων, υπαίθριοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής και η εικόνα συμπληρώνεται από το ήδη υπάρχον κλειστό γήπεδο μπάσκετ και τα 12 γήπεδα τένις, που βρίσκονται υπό ανακατασκευή.

Το νέο αθλητικό κέντρο βρίσκεται σε ιδανική – από πλευράς πολεοδομικής χωροθέτησης – τοποθεσία, με εξαιρετική ένταση στο σύστημα μεταφορών, άριστη προσβασιμότητα από δύο κύριους οδικούς άξονες και εγγύτητα στον πολεοδομικό ιστό.

Από το Νοέμβριο του 2010 αποτελεί το νέο σπίτι της ΑΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ… Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009 και το Onsports υπενθυμίζει την πορεία μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

10 Αυγούστου 2009

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διάθεσή της η υπ’ αριθμ. 220/09 οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου γηπέδου, όπου από τη σεζόν 2010-11 θα στεγάζονται τα όνειρα και οι φιλοδοξίες της κορυφαίας και πλέον ιστορικής ομάδας της ελληνικής περιφέρειας.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κώστας Πηλαδάκης δήλωνε: «Ένας αγώνας δρόμου διάρκειας πέντε ετών δείχνει να ολοκληρώνεται.

28 Αυγούστου 2009

Ο Κώστας Πηλαδάκης δίνει συνέντευξη Τύπου και δηλώνει: «Έχω ψάξει αρκετά και πουθενά στην Ευρώπη δεν έχω βρει να γίνεται αντίστοιχο γήπεδο. Ένα τέτοιο εγχείρημα σε δύσκολες εποχές βάζει ομάδα μας στο επίκεντρο και τις επόμενες χρονιές θα είμαστε στο επίκεντρο της παρακολούθησης και εύχομαι θαυμασμού, ότι αυτή η πόλη στο κέντρο της Ελλάδας βάζει τα γυαλιά σε πολύ μεγαλύτερες - όσον αφορά στα έσοδά τους, όχι την ιστορία τους – ομάδες και δείχνουμε ακόμη μια φορά τη μοναδικότητα αυτής της προσπάθειας».

30 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατασκευής θεμελίωσης της ανατολικής πτέρυγας του γηπέδου, οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας του έργου, της κοινοπραξίας ΝΤΟΝΤΟΣ ΑΤΕ – ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕΒΕ – ΕΡΓΟ 3 ΑΤΤΕΕ - ΧΕΛΜΟΣ ΑΤΕ, θα ολοκληρωθούν εντός δύο εβδομάδων.

14 Οκτωβρίου 2009

Σε προχωρημένο στάδιο η θεμελίωση της ανατολικής πτέρυγας στην περιοχή του Πυρήνα Β’ της Νεάπολης. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τη ΓΓΑ των νέων γηπέδων τένις – άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση έναρξη των χωματουργικών εργασιών στη δυτική πτέρυγα, στο χώρο, δηλαδή, όπου λειτουργούσαν μέχρι πρότινος τα παλιά γήπεδα του τένις.

12 Νοεμβρίου 2009

Η θεμελίωση της ανατολικής πτέρυγας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ στη νότια έγινε έναρξη εργασιών. Στη φάση των χωματουργικών βρίσκεται η δυτική πτέρυγα.

9 Μαρτίου 2010

Στη νότια πτέρυγα έχουν τοποθετηθεί κερκίδες, όπως και στην ανατολική. Στη δυτική πτέρυγα βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση του κεντρικού κτιρίου τεσσάρων επιπέδων, όπου θα στεγαστούν οι κεντρικές θύρες του γηπέδου, οι σουίτες και φυσικά όλες οι υπηρεσίες και οι λειτουργικοί του χώροι.

Τα δύο κτίρια των εμπορικών χρήσεων, το μικρότερο σε έκταση εξελίσσεται και επίκειται η τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού, ενώ το μεγαλύτερο σε έκταση βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης.

1 Απριλίου 2010

Τοποθετήθηκε το πρώτο κερκιδοφόρο στο δεύτερο διάζωμα της ανατολικής πτέρυγας, ενώ ολοκληρώθηκαν οι κερκίδες στη βόρεια και νότια πλευρά του γηπέδου.

Στο κεντρικό κτίριο της δυτικής πτέρυγας, είναι έτοιμη η οριοθέτηση των εσωτερικών χώρων του υπογείου (όπου στεγάζονται αποδυτήρια, ιατρεία, αίθουσες Τύπου και άλλοι λειτουργικοί χώροι), το οποίο εκτείνεται στο επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και συνεχίζονται οι εργασίες για την περαιτέρω ανέγερσή του.

16 Απριλίου 2010

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των κερκίδων στο άνω διάζωμα της ανατολικής πτέρυγας, ενώ η βόρεια και η νότια έχουν προχωρήσει πλέον στο στάδιο της τοιχοποιίας. Στο κεντρικό κτίριο στη δυτική πτέρυγα, παράλληλα με την κατασκευή του πρώτου επιπέδου (-1) ξεκίνησε και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η κατασκευή του δευτέρου επιπέδου (0), όπου θα στεγάζονται λειτουργικοί χώροι της ΠΑΕ και χώροι εστίασης (εστιατόριο, VIP Lounge, café-bar).

13 Μαΐου 2010

Η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο πρόεδρός της, Κώστας Πηλαδάκης παρουσιάζουν επίσημα το νέο γήπεδο με σύνθημα: «Νέο γήπεδο – Νέα εποχή – Θα’ μαι κι εγώ εκεί». Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΑΕΛ μεταμορφώνεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, τηρουμένων των αναλογιών, που θα επιδιώξει να σπάσει το μονοπώλιο στους τίτλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έχω ένα όνειρο και εύχομαι με την καρδιά μου να βλέπουμε όλοι μας το ίδιο».

24 Ιουνίου 2010

Περισσότεροι από 1.500 φίλοι της ΑΕΛ περνούν για πρώτη φορά την πόρτα του νέου γηπέδου και παίρνουν γεύση από τη νέα έδρα των «βυσσινί».

7 Ιουλίου 2010

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής στο κτίριο της δυτικής πτέρυγας, ενώ η πρόσοψη του γηπέδου στην κυρία της είσοδο αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά την τελική της μορφή. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συναρμολόγησης των τμημάτων της βάσης των στεγάστρων, που θα τοποθετηθούν και στις άλλες τρεις πτέρυγες.

31 Αυγούστου 2010

Το στολίδι της ΑΕΛ αρχίζει να αποκτά την τελική του εξωτερική μορφή. Οι εργασίες για την τοποθέτηση των στεγάστρων και στις τέσσερις πτέρυγες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, δίνοντας σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση για τον όγκο και τη χωροταξία του νέου γηπέδου.

Στη βόρεια και τη νότια πτέρυγα (πέταλα) ολοκληρώνεται η ανέγερση των μεταλλικών φορέων του στεγάστρου και στην ανατολική οι εργασίες επικάλυψης. Στο τελικό στάδιο οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτιρίου.

Ολοκληρώνεται η κατασκευή των δικτύων στον περιβάλλοντα χώρο και ξεκινούν οι εργασίες χάραξης στον κυρίως χώρο του γηπέδου, όπου θα τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας του αγωνιστικού χώρου.

7,8,9 Σεπτεμβρίου 2010

Το γήπεδο ανοίγει για 2η φορά τις πύλες του στους φίλους της ΑΕΛ και περισσότεροι από 1.000 δίνουν το «παρών» την πρώτη ημέρα.

29 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινούν  οι εργασίες κατασκευής του χλοοτάπητα, αφού στη συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται η τοποθέτηση της υπόβασης. Ολοκληρώνεται η κατασκευή του στεγάστρου στην ανατολική πτέρυγα, ενώ στη βόρεια και τη νότια οι αντίστοιχες εργασίες βρίσκονται στο στάδιο τοποθέτησης της επικάλυψης. Στη δυτική βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση του τελευταίου τμήματος της επιστέγασης.

Στο κυρίως κτίριο ολοκληρώνεται η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με τις τελευταίες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Ξεκινά η κατασκευή των δημοσιογραφικών θεωρείων, ενώ σε πολύ προχωρημένη φάση βρίσκονται και οι εργασίες διαμόρφωσης των σουιτών.

20 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των καθισμάτων σε όλη την έκταση της βόρειας πτέρυγας, ενώ στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η τοποθέτηση των βάσεων για τα καθίσματα στη νότια. Προχωρά η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, με την τοποθέτηση του δεύτερου υποστρώματος και την εγκατάσταση του συστήματος άρδευσης.

Τοποθετούνται τα μεταλλικά στοιχεία και ολοκληρώνεται η κατασκευή του στεγάστρου της κυρίας εισόδου του γηπέδου.

2 Νοεμβρίου 2010

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των καθισμάτων τόσο στη βόρεια, όσο και στη νότια πτέρυγα. Πλέον είναι ευδιάκριτος και ο σχηματισμός με το όνομα της ομάδας. Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των καθισμάτων στη δυτική πτέρυγα και προχωρά η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου, με την τοποθέτηση του προτελευταίου υποστρώματος πριν από την τοποθέτηση του χλοοτάπητα, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών.

Επίσης, ολοκληρώνεται η κατασκευή της κύριας εισόδου του γηπέδου, η τοποθέτηση των τουρνικέ στις εισόδους των θυρών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για τη διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης και λοιπών εξωτερικών χώρων της εγκατάστασης.

4 Νοεμβρίου 2010

Με τη συμμετοχή 6.599 φίλων της ΑΕΛ, το γήπεδο παίρνει την ονομασία AEL FC ARENA με μικρή διαφορά ψήφων από το Crimson Park. Ο Πηλαδάκης δηλώνει σχετικά: «Βρισκόμαστε προ των πυλών ή μάλλον… εντός των πυλών ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος και πράγματι δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια.

Το όνομα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό θα κοσμεί σε λίγες ημέρες την κεντρική είσοδο του γηπέδου και αυτό είναι το AEL FC ARENA. Ενα όνομα σύντομο, διαχρονικό, που δίνει το στίγμα της ομάδας μας και παράλληλα τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ενισχύσει την προσπάθειά μας, όταν όλοι θα έχουν αντιληφθεί πλέον την αξία αυτού του εγχειρήματος. Το όνειρο δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. Καλώς ήλθατε στο AEL FC ARENA».

21 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΕΛ αποχαιρετά το Αλκαζάρ με ήττα (1-0) από τον Πανιώνιο.

23 Νοεμβρίου 2010

Η κορυφαία στιγμή στην 46χρονη –τότε – διαδρομή της ΑΕΛ. Η ομάδα και οι φίλαθλοι περνούν τις πύλες του κατάμεστου AEL FC ARENA. Η είσοδος της σημαίας της ΑΕΛ έγινε με τη μπάντα του Δήμου και ακολούθησαν οι παίκτες. 14.000 κόσμος αποθέωσε τους «βυσσινί» και η νύχτα έγινε μέρα με τον ουρανό να γεμίζει εκατοντάδες πυροτεχνήματα. Ο Πηλαδάκης δηλώνει: «Ή θα σας φέρω το πρωτάθλημα ή θα με επισκέπτεστε στη φυλακή, εδώ παραδίπλα».

5 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΕΛ δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο παρουσία περίπου 16.000 φιλάθλων απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά η πρεμιέρα συνδυάζεται με ήττα (2-1).

2 Ιουνίου 2011

Ο Κώστας Πηλαδάκης αναφέρεται στο θέμα της ΕΡΓΟ 3 και τονίζει: «Η εταιρεία της ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ απλήρωτο. Ούτε ένα. Η ΕΡΓΟ3 ως μέλος της κοινοπραξίας φάνηκε απολύτως ασυνεπής. Της δώσαμε τρεις μήνες περίοδο να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες και τις κακοτεχνίες, αλλά κατέθεσαν αίτηση στο άρθρο 99 και είναι οι νόμοι φτιαγμένοι έτσι ώστε να προσπαθούν να βρουν μια προφύλαξη».

31 Ιουλίου 2011

Η εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ» και ο πρόεδρός της κ. Κώστας Πηλαδάκης σε ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν την αναστολή λειτουργίας του AEL FC ARENA και όπως σημειώνουν: «Η υπεργολάβος εταιρία ΕΡΓΟ3 αποδείχθηκε όχι μόνο ανεπαρκής στην κατασκευή του έργου, αλλά και μεθόδευσε τον πλουτισμό της μέσω της εργολαβίας σε βάρος του έργου, της εταιρίας μας και δεκάδων υπεργολάβων και προμηθευτών της, Λαρισαίων και μη. Μολονότι η εταιρία μας εξόφλησε πλήρως το τίμημα της εργολαβίας, η ΕΡΓΟ3 εγκατέλειψε το έργο ημιτελές, με σωρεία κακοτεχνιών και ελλείψεων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το χειρότερο, άφησε ανεξόφλητες υποχρεώσεις της προς δεκάδες προμηθευτές και υπεργολάβους της, που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια».

22 Αυγούστου 2011

Έπειτα από εκατέρωθεν ανακοινώσεις η ΑΕΛ κάνει γνωστό ότι το γήπεδο ανοίγει ξανά τις πύλες του και αναφέρει: «Επιλέγουμε, λοιπόν, αυτόν τον δρόμο. Όχι γιατί είναι ο πιο εύκολος, αλλά γιατί ξέρουμε ότι - αντίθετα με άλλους δρόμους - σε αυτόν δεν θα ήμαστε μόνοι».

Λάμψη ενός χρόνου έκλεισε το «παλάτι» της ΑΕΛ (photos+videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved