Βαλβέρδε: «Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη» (photos)

Βαλβέρδε: «Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη» (photos)

Το σύνθημα για την αυριανή αναμέτρηση με την Μαρσέιγ (21:45) έδωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

{textlink02}

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, μιλώντας ενόψει του αγώνα της 5ης αγωνιστικής του Champions League, τόνισε πως μοναδικός στόχος για τους «ερυθρόλευκους» είναι η διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για την επόμενη φάση του θεσμού.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Πιστεύετε ακόμα στην πρόκριση ή πλέον πηγαίνετε για την 3η θέση;

«Όχι δεν σκεφτόμαστε το Europa League. Ξέρουμε ότι είναι ανοιχτή η πρόκριση και όλα θα εξαρτηθούν από το αυριανό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είναι ένας τελικός γιατί αν χάσουμε μένουμε εκτός διοργάνωσης και θα τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός θεωρείτε ότι μπορούν να κάνουν την ομάδα πιο δυνατή;

«Δεν ξέρουμε αν θα συμβεί αυτό, αλλά το ελπίζουμε. Πρόθεση μας είναι να παίξουμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Η κλήρωση ήταν δύσκολη για εμάς. Ίσως το χειρότερο παιχνίδι που κάναμε ήταν απέναντι στην Μαρσέιγ. Η κλήρωση ήταν δύσκολη, αλλά εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα αύριο γιατί ξέρουμε ότι μία νίκη θα μας δώσει πάρα πολλά. Ξέρουμε επίσης ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχουμε να παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Μαρσέιγ».

Και στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια ο Ολυμπιακός δέχτηκε γρήγορα γκολ. Νομίζετε ότι μπορεί να το αποφύγει αύριο για να μην κυνηγάει πάλι στο σκορ;

«Ελπίζουμε και μακάρι να καταφέρουμε να το αποφύγουμε. Είναι αλήθεια ότι αν και δεν έχουμε ξεκινήσει άσχημα έχουμε δεχτεί γρήγορα γκολ. Η Μαρσέιγ ξέρουμε ότι είναι μία ομάδα που συνηθίζει να σκοράρει γρήγορα».

Με τον Ορμπάιθ τραυματία, τον Μακούν, τραυματία και τον Ιμπαγάσα στην Αθήνα είναι ένα θέμα τι θα γίνει στην θέση του αμυντικού χαφ. Ο Φέισα είναι έτοιμος να ξεκινήσει στο ματς; Θα δούμε πειράματα γι’ αυτή την θέση όπως ο Χολέμπας, ο Τοροσίδης ή ο Μανιάτης;

«Όχι ο Φέισα δεν είναι έτοιμος για να ξεκινήσει. Είναι μαζί μας γιατί μπορεί να μας βοηθήσει σε ένα μέρος του παιχνιδιού, αλλά σίγουρα όχι από την αρχή και όχι σαν βασικός. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τους απόντες. Πρέπει να σκεφτούμε τους παίκτες που είναι μαζί μας. Ακόμα κι αν δεν είναι η φυσική τους θέση στο κέντρο νομίζω ότι μπορούν να παίξουν εκεί και να μας βοηθήσουν».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά σημεία της Μαρσέιγ στο παιχνίδι;

«Είναι πολλά, πρέπει όλα να τα πω; Είναι μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή και πολύ ικανή. Έχει καλή στρατηγική. Έχει παίκτες επικίνδυνους όπως ο Ντιαρά και ο Ντιαβαρά. Μπορούν οποιαδήποτε φάση να την κάνουν γκολ και είναι επικίνδυνη. Η Άρσεναλ είναι μία ομάδα με τεχνική και γρήγορο ρυθμό, η Ντόρτμουντ με δύναμη, όμως η Μαρσέιγ είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι μία ομάδα δυνατή, είναι μία ομάδα συνόλου».

Τι ρυθμό πιστεύετε ότι θα δώσει η Μαρσέιγ στο αυριανό παιχνίδι;

«Θα είναι πολύ υψηλός και γρήγορος ο ρυθμός που θα βάλει η Μαρσέιγ. Έτσι παίζεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν ανάσες, δεν υπάρχουν διαλείμματα και πιστεύω ότι η Μαρσέιγ θα τα δώσει όλα με πολύ υψηλό ρυθμό».

Η Μαρσέιγ όταν ήρθε στην Αθήνα δεν είχε νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ και τώρα προέρχεται από ήττα και είναι σε κακή βαθμολογική θέση. Φοβάστε την Μαρσέιγ;

«Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν ήταν σε καλή βαθμολογική κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά είχε κάνει καλό παιχνίδι. Τώρα έχει κερδίσει κάποια παιχνίδια παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ήττα. Νομίζω ότι είναι σε ανοδική πορεία. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συγκρίνουμε τις δύο διοργανώσεις. Είναι άλλο το Champions League και άλλο το γαλλικό πρωτάθλημα και νομίζω ότι θα κάνει ένα καλό παιχνίδι παρά την κακή της θέση στον βαθμολογικό πίνακα».

Μιραλάς: «Να βοηθήσω την ομάδα»

Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν αυτός που έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Βέλγος επιθετικός, υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην Γαλλία για να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε πως αυτό που θέλει είναι να βοηθήσει την ομάδα του.

Αισθάνεσαι εσύ και οι συμπαίκτες του ότι αυτό το παιχνίδι είναι ένας τελικός;

«Ήρθαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Κέβιν, έχεις σκοράρει ξανά στο Βελοντρόμ, αλλά όχι στο Champions League σκέφτεσαι το πρώτο σου γκολ να έρθει στην Γαλλία;

«Ελπίζω να σκοράρω μία φορά ή και περισσότερες. Εγώ θέλω μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου».

Σας έχουν επηρεάσει τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα;

«Είναι πολύ δύσκολο, αλλά εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους μισθούς, όπως είπε και ο Μπουμσόνγκ, αλλά είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα».

Εσύ πως αισθάνεσαι μπροστά στην οικονομική κρίση;

«Θα το πω ξανά ότι εμάς δεν μας επηρεάζει, αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους υπόλοιπους ανθρώπους και αυτό δεν είναι ευχάριστο για εμάς».

Πόσο εύκολο είναι για έναν επιθετικό να ξεπεράσει το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του;

«Παίξαμε πολύ καλά, έπρεπε να νικήσουμε. Το αυριανό παιχνίδι, όμως είναι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό και πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο και στο τέλος να δούμε τι θα γίνει».

Εσύ και ο Τζεμπούρ έχετε παίξει στην Γαλλία. Έχετε να αποδείξετε κάτι στους Γάλλους φιλάθλους είναι πρόκληση για εσάς;

«Όχι, δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι το αυριανό. Τώρα φοράω την φανέλα του Ολυμπιακού και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό της ομάδας μου».



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved