Η χαρά του παιδιού στο περιθώριο του League Cup

Η χαρά του παιδιού στο περιθώριο του League Cup

Εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις του League Cup, που πέρασε και το φιλανθρωπικό του μήνυμα.

Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Βραχάτι… Μια νοητή ευθεία, ένωσε το πρωί του Σαββάτου  αυτές τις τρεις πόλεις, που μετατράπηκαν σε ένα απέραντο γήπεδο βόλεϊ το οποίο γέμισε από παιδικές φωνές και φιγούρες….

Δεκάδες παιδιά κατέκλυσαν τα γήπεδα στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας και στο Δημοτικό σχολείο του Ζευγολατιού (ανήκει στο Δήμο Βέλου – Βόχας που είναι η έδρα του Παμβοχαϊκού) απολαμβάνοντας αυτό το πρωτόγνωρο φεστιβάλ βόλεϊ, στις πόλεις που φιλοξένησαν την Α’ φάση του League Cup.

Στο Δημοτικό σχολείο του Ζευγολατιού, το προαύλιο υποδέχθηκε σήμερα το πρωί χαρούμενους μαθητές και αθλητές από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και τις ακαδημίες του Παμβοχαϊκού, οι οποίοι αποθέωσαν και αποθεώθηκαν από τους αθλητές και τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων του Α’ ομίλου (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός, ΕΑ Πατρών, ΑΟ Κηφισιάς).

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα φτάσουμε να έχουμε μια ομάδα που θα στέκεται επάξια στις κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού βόλεϊ, αλλά χάρις στις προσπάθειες της διοίκησης του ΓΑΣ και στην καλή δουλειά του κ. Ζαλμά ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το βόλεϊ», δήλωσε ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριακού μη κρύβοντας κι αυτός τον ενθουσιασμό του από την εικόνα που έβλεπε.

«Είναι μια ημέρα γιορτής, μια ημέρα χαράς για όλους μας, αφού το να βλέπει κανείς παιδιά να παίζουν βόλεϊ είναι ότι πιο όμορφο», είπαν με ένα στόμα όλοι αθλητές οι οποίοι μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα, βγήκαν φωτογραφίες και έπαιξαν με τους μαθητές, ενώ οι προπονητές από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη τέτοιες εκδηλώσεις να αποκτήσουν σταθερή βάση και να γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Παιχνίδι και ευαισθησίες

Στη Λαμία, η Πλατεία Πάρκου μετατράπηκε για λίγες ώρες σε Χαλκιοπούλειο, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΑΠ και Πρόεδρο του ΓΣ Λαμίας κ. Χρήστο Καρβούνη, τον Γενικό Διευθυντή του συλλόγου Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και αθλητές των τεσσάρων ομάδων του Β’ ομίλου (ΓΣ Λαμία, Παναθηναϊκός, Άρης, Φοίνικας Σύρου) επισκέφτηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων της πόλης.

«Οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη κι ιδιαίτερα στα παιδιά για να τους προσφέρουμε χαρά», ήταν το μήνυμα του κ. Καρβούνη με τους αθλητές να συνομιλούν και να προσφέρουν ξεχωριστά δώρα σε όλα τα κορίτσια, αλλά και μια μπάλα με τις υπογραφές τους.

«Η πρωτοβουλία σας είναι άξια συγχαρητηρίων και σας ευχαριστούμε θερμά γιατί ανοίξατε τις πόρτες του ιδρύματος μας και προσφέρατε απλόχερα χαρά στα παιδιά», είπε από την πλευρά της η διευθύντρια του Ορφανοτροφείου κ. Φελέκη.

Όσον αφορά την εικόνα στο κέντρο της πόλης; Η συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών στο τουρνουά ήταν εντυπωσιακή και κυριολεκτικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Αγόρια και Κορίτσια είχαν την ευκαιρία να παίξουν βόλεϊ μαζί με μεγάλους αθλητές της Volleyleague ΟΠΑΠ, να φωτογραφηθούν και να συνομιλήσουν μαζί τους, ενώ ο καλύτερος σύμμαχος αποδείχθηκε ο καιρός που βοήθησε στο να δημιουργηθεί αυτό το εκπληκτικό σκηνικό.

«Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι πολύ όμορφο… Η πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ είναι άξια συγχαρητηρίων, και θέλουμε τέτοιες εκδηλώσεις να γίνονται ολοένα και πιο συχνά για να τραβήξουμε τα νέα παιδιά κοντά στο βόλεϊ», ήταν το μήνυμα των αθλητών.

Το μήνυμα του Έβρου

Στο ΔΑΚ Αλεξανδρούπολης ομάδες αγοριών (Εθνικός Αλεξ., Ορεστιάδα, Έβρος Σουφλίου) και κοριτσιών (Εθνικός, Νίκη Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Μαίστρου και Εβρος Σουφλίου) και μαθητές της 5ης Δημοτικού έως και της 2ης Γυμνασίου έδωσαν τη δική τους παράσταση, δημιουργώντας μια μοναδικά χαρούμενη ατμόσφαιρα.

«Είναι μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ και η σημερινή εκδήλωση δίνει ένα κίνητρο στα μικρά παιδιά προκειμένου να έρθουν κοντά στο άθλημα και να το αγαπήσουν», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Θανάσης Μουστακίδης ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του. «Είδαμε παιδιά που μαθαίνουν και ξέρουν τα μυστικά του αθλήματος και αυτό είναι ευχάριστο. Ο Έβρος επενδύει στις υποδομές κι η προσπάθεια αυτή αποτελεί μονόδρομο στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Η παρουσία των αθλητών των ομάδων του Γ’ ομίλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Ηρακλής) έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά των ομάδων, με τον Χρήστο Πάτρα να χαρακτήριζει: «Μέκκα του ελληνικού βόλεϊ τον Έβρο, αφού για μία ακόμη φορά μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο ΡΟλάντο Ντεσπέιν παραδέχθηκε ότι το όλο σκηνικό: «Μου θύμισε την πατρίδα μου, αφού και στην Κούβα παιδιά μικρών ηλικιών μαζεύονται στα γήπεδα και παίζουν βόλεϊ», ενώ ο Θοδωρής Μποζίδης πέρα από την περηφάνια που είχε ως Θρακιώτης, έβλεπε με καμάρι και τον γιό του να αγωνίζεται με την ομάδα του ΑΟ Ορεστιάδας. «Ο Έβρος από τη δική μου εποχή ήταν μεγάλη δύναμη στις μικρές ηλικίες και με χαρά βλέπω ότι σιγά, σιγά σε όλες τις περιοχές χτίζεται πάλι κάτι καλό».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved