Έκανε σεφτέ ο Άρης στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)

Έκανε σεφτέ ο Άρης στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)

Από τρεις αποβολές σημαδεύτηκε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και του Άρη, το τέλος του οποίου βρήκε νικήτρια, για πρώτη φορά φέτος, την ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 0-1. Οι κρητικοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σίγουρα αδικούνται από το αποτέλεσμα. Παράπονα από τη διαιτησία έχουν και οι δύο ομάδες.

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο «Γεντί Κουλε». Οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν καλύτεροι από τους Κρητικούς, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες και αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Βελλίδη, ωστόσο κατάφεραν πάρουν μέσα σε μια καυτή έδρα, όπως αυτή του ΟΦΗ, τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς. Για τον ΟΦΗ αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές, καθώς τόσο οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, όσο και οι αντίστοιχοι του Άρη μπήκαν δυνατά στο χορτάρι, προκειμένου να δείξουν εκατέρωθεν τις διαθέσεις τους σε ότι αφορά στην έκβαση της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή φάση έγινε, ωστόσο, από τον Άρη, με τον Γιαννιώτα (10’). Ο ΟΦΗ «απάντησε» με τη φάση του Μάντζιου (11’), ο οποίος από εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Οχτώ λεπτά αργότερα (19’) οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Γεωργίου δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της ομάδας του Άρη, μετά από παράλλη σέντρα του Σουμπίνιο.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τις δύο πλευρές ν’ απειλήσει την εστία του Κάρολ. Οι επιθετικές του υπεροχή καρποφόρησε στο 31’, όταν μετά από σέντρα του Ούμπιντες, από τα αριστερά, ο Γιαννιώτας ήρθε πίσω από τον Μπουλούτ και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Άρη (0-1).

Το γκολ «πάγωσε» τους Κρητικούς, οι οποίοι στα εναπομείναντα 15’ φάνηκε να έχουν… κοπεί στη μέση. Οι όποιες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων σταματούσαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» αναλώθηκαν περισσότερο σε ένα passing game, κυρίως για να κρατήσουν το σκορ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου. Έτσι και έγινε, καθώς μέχρι και την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη, άξια αναφοράς, φάση.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά και από το πρώτο, κιόλας, λεπτό κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο των κινήσεων και με οργανωμένες επιθέσεις – και έχοντας πλέον μαζί τους τον Παπουλή, ο οποίος έδωσε πολλές βοήθειες  στην ανάπτυξη των Κρητικών – προσπάθησαν να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ ήταν αυτή του 71’, όταν μετά από… προβολή του Γεωργίου, ο Βελλίδης με πολύ ωραία απόκρουση κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Άρη, ο Ούμπιντες κατάφερε να πάρει μέσα σε τρία λεπτά δύο κίτρινες κάρτες (στη δεύτερη περίπτωση δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή) και έτσι να αφήσει τους «κιτρινόμαυρους» για δώδεκα λεπτά με παίκτη λιγότερο (78’). Στην επόμενη φάση (79’) οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι του Σανκαρέ στον Μάντζιο. Το replay έδειξε ότι υπάρχει επαφή, με το χέρι, ωστόσο δεν φάνηκε ικανή για υπόδειξη πέναλτι. Τουλάχιστον με τον τρόπο που έπεσε ο επιθετικός των Κρητικών. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο Μήτσιος του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Στο 85’ ο Βαγγέλης Μάντζιος αποβλήθηκε, καθώς είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, ενώ το ίδιο έγινε και στο 87’ με τον Ταυλαρίδη, μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OFI-ARIS_201111.flv{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, ΟΦΗ – Άρης.

Έκανε σεφτέ ο Άρης στο «Γεντί Κουλέ» (photos+videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved