Οι απουσίες του ντέρμπι (videos+photos)

Οι απουσίες του ντέρμπι (videos+photos)

Τα ρόστερ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού άλλαξαν σε σχέση με πέρυσι με τους «ερυθρόλευκους» να αποδυναμώνονται αρκετά. Το Onsports σας παρουσιάζει τις αισθητές απουσίες του ντέρμπι σε σχέση με πέρυσι.

Κι αν κάποιοι νόμιζαν πως οι «πράσινοι» αποδυναμώθηκαν πολύ σε σχέση με πέρυσι, κάνουν μεγάλο λάθος. Ναι μεν οι Αντώνης Φώτσης και Ντρου Νίκολας αποτελούν παρελθόν, ωστόσο αμφότεροι αντικαταστάθηκαν, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε και για τον Ολυμπιακό, αφού από την ομάδα αποχώρησαν αρκετά μεγάλα αστέρια, που σίγουρα θα απουσιάσουν από ένα μεγάλο ντέρμπι σαν το σημερινό (20/11, 19.00, ΝΕΤ). Δεν θα κάνουμε μεγάλη αναφορά στους Μιλένκο Τέπιτς (πρώην παίκτη Παναθηναϊκού), Ματ Νίλσεν (πρώην παίκτης Ολυμπιακού), Τζαμόν Λούκας (πρώην παίκτης Ολυμπιακού) και Γιοτάμ Χαλπερίν (πρώην παίκτης Ολυμπιακού) καθώς και οι τέσσερις αυτοί παίκτες δεν ήταν απ' αυτούς που άφησαν το στίγμα τους πέρυσι. Εμείς θα αναλύσουμε τις πραγματικά μεγάλες απουσίες…

Ντρου Νίκολας (πρώην παίκτης Παναθηναϊκού)

Σίγουρα ο Αμερικανός αποτελούσε ένα σημαντικό… όπλο στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ειδικά σε παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ντρου Νίκολας, κάθε φορά που έβλεπε κόκκινο, γινόταν… ταύρος και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ευτυχισμένοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα «θανατηφόρα» τρίποντα του Ντρου… σκότωναν τους «ερυθρόλευκους» σε κρίσιμα σημεία στα ντέρμπι των δύο ομάδων. Η απουσία του είναι σημαντική…

Αντώνης Φώτσης (πρώην παίκτης Παναθηναϊκού)

Ο Αντώνης Φώτσης ήταν ο άνθρωπος που με την εμφάνισή του, χάρισε στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στον τέταρτο τελικό της περυσινής σεζόν. Και αν σε κάποιους δεν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αξίζει να αναφέρουμε πως στον συγκεκριμένο αγώνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε τεθεί νοκ άουτ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Φώτση να παίρνει τους «πράσινους» στις πλάτες του, νικώντας μόνος του τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η απουσία του σήμερα θα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ράσο Νεστέροβιτς (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού)

Ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε κάνει το μεγάλο διπλό στην κανονική περίοδο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Ράσο Νεστέροβιτς να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Σίγουρα η απουσία του είναι σημαντική για τους «ερυθρόλευκους», καθώς μετά τον τραυματισμό του προς το τέλος της περσινής σεζόν δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όπως θα ήθελε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Δεν υπάρχει, πάντως, αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά παίκτης με τέτοια ποιότητα και εμπειρία.

Θοδωρής Παπαλουκάς (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού)

Ερχόμενος στον Ολυμπιακό, ο Θοδωρής Παπαλουκάς μπορεί να μην πρόσφερε τα αναμενόμενα στην ομάδα του Πειραιά, αλλά σίγουρα η φυσιογνωμία του και η εμπειρία του θα λείψουν από ένα τέτοιο μεγάλο ντέρμπι. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας του Πειραιά θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία του και τις ικανότητές του στη δημιουργία, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο ρόστερ των Πειραιωτών, οι οποίοι έχουν επιλέξει να έχουν φέτος στη θέση του πλέι μέικερ ταλαντούχους παίκτες, χωρίς μεγάλες εμπειρίες.

Μίλος Τεόντοσιτς (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού)

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη απώλεια του Ολυμπιακού σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο άνθρωπος που χάρισε στους «ερυθρόλεκους» δύο Κύπελλα Ελλάδος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο λιμάνι και σίγουρα θα ήταν ένα εξαιρετικά κρίσιμο εργαλείο στα χέρια του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό. Μεγάλη απουσία για την ομάδα του Πειραιά, ειδικά σε μία θέση που φέτος «πονάει» πολύ.

Γιάννης Μπουρούσης (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού)

Δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά σίγουρα είναι μία μεγάλη απώλεια για την ομάδα του Πειραιά. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν η δύναμη πυρός για τους «ερυθρόλευκους» κάτω από τα καλάθια και σε αγώνες όπως αυτός με τον Παναθηναϊκό σίγουρα θα ήταν από τους παίκτες που θα ξεχώριζαν. Εξάλλου, πάντα ήταν παίκτης - κλειδί σε τέτοια παιχνίδια. Πρόκειται για μία μεγάλη απουσία.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (πρώην παίκτης του Ολυμπιακού)

Πραγματοποίησε πέρυσι την καλύτερή του χρονιά, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και φέτος θα ήταν ένα μεγάλο… όπλο στα χέρια του Σέρβου τεχνικού. Ωστόσο, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν κι έτσι ο Λουκάς Μαυρολεφαλίδης είναι πλέον απλά μία μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό στη θέση «4», όπου φέτος πονάει από τη στιγμή που δεν έχει «βγει» και ο Ματ Χάουαρντ.



Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved