Γλυκιά ισοπαλία κορυφής για Παναθηναϊκό (photos+videos)

Γλυκιά ισοπαλία κορυφής για Παναθηναϊκό (photos+videos)

Σε ένα εξαιρετικό, από άποψης ρυθμού και φάσεων, παιχνίδι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, παρά τα αμυντικά κενά, στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και αναμφίβολα μπορεί να τα έχει με την ατυχία του – εκτός του Καπίνο –· σε ότι αφορά στην τελική προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, παίζοντας περισσότερο παιχνίδι τακτικής, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και παρέμεινε στην κορυφή.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δείχνουν εκατέρωθεν τα... δόντια τους, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς πιο δραστήριος επιθετικά. Η πίεση που άσκησαν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο τέταρτο ήταν μεγάλη και έτσι ως πιθανότερος τρόπος αντίδρασης για τους «πράσινους» φάνταζε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η αντεπίθεση.

Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφερε δύο φορές, στη συνέχεια, να βγει στην πλάτη της άμυνας, με πρωταγωνιστή τον Κουίνσι. Ο επιθετικός από την Γκάνα, όμως, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ολυμπιακού, αφού στην πρώτη περίπτωση «καθάρισε» ο Μέγιερι, ενώ στη δεύτερη ο Παπαδόπουλος. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην τρίτη προσπάθεια των «πρασίνων», στο 17ʼ, αφού σε αντεπίθεση για... σεμινάριο ο Κούνσι βγήκε από τα δεξιά και έδωσε... μισό γκολ στον Ζέκα, ο οποίος με κοντινή προβολή έγραψε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε νʼ απαντήσει, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά σε άλλο ένα γκολ, αυτή τη φορά με τον Λέτο, όταν ο Αργεντινός με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι (29ʼ) του Μέγιερι.

Δοκάρι είχε και ο Φουστέρ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τρία λεπτά αργότερα (32ʼ), ενώ στο 36ʼ ο Μαρίνος έβαλε κόντρα το πόδι του δύο φορές σε σουτ των Μιραλάς και Τζεμπούρ, οι οποίοι βρίσκονταν σε εξαιρετική θέση και μία... ανάσα από το γκολ.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ανέβασε... ταχύτητα μετά το δοκάρι του Φουστέρ και ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο γκολ, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ήθελε, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στην προσπάθειά του να δώσει βοήθεια στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γέστε (στη θέση του Ορμπάιθ).

Στην επόμενη, κιόλας, επίθεση των «ερυθρολεύκων», ο Τζεμπούρ, μετά από παράλληλη σέντρα του Μιραλάς, ισοφάρισε σε 1-1 (47ʼ). Το τέρμα του «τρομοκράτη» έβαλε φωτιά στην εξέδρα, με αποτέλεσμα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ερνέστο Βαλβέρδε να βγάλουν... φτερά για τα επόμενα πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε ανελέητο... σφυροκόπημα, με τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» ν’ αναλώνονται μόνο στην απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή τους.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε – και εν μέρει το κατάφερε – να «παγώσει» τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων» και να μεταφέρει το παιχνίδι ξανά στο χώρο του κέντρου, αν και ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό κατάφερε να δημιουργήσει (55’), μετά το δοκάρι, την καλύτερη ευκαιρία του για γκολ, όταν ο Μιραλάς από θέση τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε (59’) με τον Κουίνσι, του οποίου το σουτ από πλάγια θέση απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μέγιερι. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στο επόμενο διάστημα ρυθμό και έτσι ο Βαλβέρδε αποφάσισε να «χτυπήσει» το ματς με την είσοδο του Πάντελιτς (στη θέση του Μακούν, ο οποίος τραυματίστηκε).

Ο Σέρβος έδωσε ανάσες στην επιθετική ανάπτυξη, όμως αρκετοί άλλοι φάνηκε να είναι ιδιαίτερα κουρασμένοι, μετά τον τρελό ρυθμό που έπιασαν τόσο στα τέλη του πρώτου μέρους, όσο και στις αρχές του αντίστοιχου δευτέρου.
Παρ’ όλα αυτά, στο 82’ ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Τοροσίδη και κόντρα των Βύντρα, Φουστέρ, ο Καπίνο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκτίναξη και αποσόβησε το γκολ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Κέβιν Μιραλάς βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, πλάσαρε, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 1-1.

Θυμηθείτε τον αγώνα όπως σας τον προσέφερε λεπτό προς λεπτό το Onsports, πατώντας εδώ.

Θυμηθείτε το pregame του παιχνιδιού πατώντας εδώ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_PAO_191111.flv{/akamai}

{textlink02}

Γλυκιά ισοπαλία κορυφής για Παναθηναϊκό (photos+videos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved