Νίκη με πολλά μηνύματα για την ΑΕΚ (photos+videos)

Νίκη με πολλά μηνύματα για την ΑΕΚ (photos+videos)

Τη νίκη που συνοδεύτηκε από πολλά θετικά μηνύματα πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Το τελικό 2-0 είναι το επιστέγασμα μιας πολύ καλής εικόνας των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ευκαιρία που είχε ο Νίκος Κωστένογλου να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της διακοπής δεν πήγε χαμένη και αυτό αποδείχτηκε από όσα έδειξε η ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτό. Μία ομάδα με αρχή και τέλος, με ταχύτητα και αυτοματισμούς στην επίθεση και κυρίως μια ομάδα με σχέδιο μέσα στο γήπεδο.

Τα θετικά μηνύματα που προκύπτουν για την ΑΕΚ απ’ αυτό το ματς είναι αρκετά. Καταρχήν, η «Ένωση» φαίνεται πως κερδίζει ξανά τον Χοσέ Κάρλος. Ο Ισπανός μέσος ήταν το... πρώτο βιολί της ορχήστρας των «κιτρινόμαυρων», πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε την ασίστ στον Λεονάρντο στο δεύτερο γκολ.

Η επιστροφή του Αντώνη Ρίκκα με τα χρώματα της ΑΕΚ έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια. Ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο κια έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου που τον εμπιστεύτηκε.

Τρίτον, η μεσοεπιθετική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν ακόμα ένα ευχάριστο μήνυμα για τους φίλους της. Για πρώτη φορά φέτος, η «Ένωση» έδειξε κατά διαστήματα ότι έχει βελτιωθεί στην ανάπτυξή της και δεν περιορίζεται σε μονόπλευρες επιθέσεις από την πλευρά του φορμαρισμένου Λεονάρντο.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν, όπως προαναφέραμε, στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης η εικόνα της «Ένωσης» ήταν η ίδια με τα προηγούμενα ματς. Ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς επιθετικό πλάνο και φαντασία. Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ με τον ταχύτατο Μάριο Μπρέσκα και τον κινητικό Βιθέντε Χούλι.

Οι Αρκάδες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 13΄πληρώνοντας την αδράνειά τους σε μια στημένη φάση. Ο Λεονάρντο έκανε το κόρνερ, ο Μπέλεκ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο Λυμπερόπουλος. Ο έμπειρος επιθετικός με προβολή άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τον Χούλι στο 17΄και τον Ράγιος στο 27΄αλλά μέχρι εκεί.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για την ΑΕΚ με τον Ρίκκα στη θέση του Μπέλεκ και τον Γεωργέα αντί του αρνητικού Καράμπελα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους του γρήγορου Μπρέσκα και με την αυτοπεποίθηση που τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ, έκαναν το παιχνίδι τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν δύο φάσεις για γκολ, στο 53΄με το σουτ του Κάρλος και στο 57΄με το πλασέ του Καφέ. Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήταν ζήτημα χρόνου και ήρθε στο 65΄από τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος υποδέχτηκε σε πλάγια θέση την ασίστ του Κάρλος και με διαγώνιο σουτ «κλείδωσε» τη νίκη της «Ένωσης».

Πλέον, η ΑΕΚ καλείται να συνεχίσει στους ρυθμούς του δευτέρου ημιχρόνου και κόντρα στον Λεβαδειακό την Τετάρτη (23/11) ώστε να αποκτήσει μια σειρά από νίκες που θα της δώσει αυτοπεποίθηση. Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, ο Σάκης Τσιώλης θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να του δώσει τα στοιχεία που επιθυμεί και να τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_ASTERAS_191111.flv{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι ΕΔΩ

Νίκη με πολλά μηνύματα για την ΑΕΚ (photos+videos)



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved