Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο (photos)

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο (photos)

Το «αιώνιο» ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, και το Onsports με αφορμή την «μάχη» στο «Καραϊσκάκη», σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ντέρμπι σε όλο τον κόσμο.

Αυστρία

Το μεγάλο ντέρμπι της Βιέννης, ανάμεσα σε Ραπίντ Βιέννης και Αούστρια είναι αυτό που χωρίζει την αυστριακή πρωτεύουσα στα… δυο! Οι δυο ομάδες είναι από το 1911 στα… χαρακώματα, ενώ οι αναμετρήσεις τους μαγνητίζουν πάντα τα βλέμματα της Ευρώπης.

Βέλγιο

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Βελγίου είναι αυτό της Μπριζ, ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και Σερκλ, αλλά και εκείνο της Λιέγης, ανάμεσα στην Σταντάρ και την ομώνυμη ομάδα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο της χώρας, θεωρείται αυτό ανάμεσα στην Άντερλεχτ και την Σταντάρ, παρά το γεγονός πως δεν είναι συντοπίτισσες.

Κροατία

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Χάιντουκ Σπλιτ, έχει τον χαρακτηρισμό «αιώνιο» ντέρμπι, καθώς οι δυο ομάδες είναι ορκισμένοι… εχθροί. Το τοπικό ντέρμπι, ωστόσο, είναι αυτό ανάμεσα στην Ντιναμό και στην ΝΚ Ζάγκρεμπ, αλλά μπροστά στην κόντρα με την Χάιντουκ, δεν είναι… τίποτα!

Τσεχία

Η Πράγα χωρίζεται στα.. δυο όταν η Σλάβια με την Σπάρτα αναμετρώνται, σε ένα ντέρμπι το οποίο έχει τον χαρακτηρισμό «S derby»…

Κύπρος

Η Λευκωσία έχει αρκετά ντέρμπι, με μεγαλύτερο αυτό της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, καθώς τις δυο ομάδες χωρίζουν πολιτικές πεποιθήσεις, ενώ στην Λεμεσό ξεχωρίσει η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα και στην Αμμόχωστο αυτό της Ανόρθωσης με την Νέα Σαλαμίνα. Τέλος στην Λάρνακα, η ΑΕΚ με την Αλκή, χωρίζουν την πόλη… στα δυο!

Γαλλία

Το ντέρμπι του Ροδανού ανάμεσα στην Λιόν και την Σεντ Ετιέν θεωρείται το μεγαλύτερο στην Γαλλία και ένα από τα πιο «καυτά» της Ευρώπης. Τις δυο ομάδες χωρίζει κάτι παραπάνω από αντιπαλότητα, ενώ η Σεντ Ετιέν έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην χώρα (10) με την Λιόν να έχει ως στόχο να ξεπεράσει την αντίπαλο της (7).

Γερμανία

Το μεγάλο ντέρμπι της χώρας και το πιο «καυτό» είναι αυτό ανάμεσα στο Αμβούργο και στην Σανκτ Πάουλι, καθώς οι οπαδοί και των δυο ομάδων θεωρούνται από τους πιο σκληροπυρηνικούς των γερμανικών γηπέδων.

Το έτερο μεγάλο ντέρμπι, είναι αυτό της Ρηνανίας, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Σάλκε, το οποίο έχει το προσωνύμιο του «απαγορευμένου».

Τέλος, το ντέρμπι του Μονάχου, ανάμεσα σε Μπάγερν και Μόναχο 1860 έχει χάσει την αίγλη του, ωστόσο όταν οι δυο ομάδες συναντιούνται στήνεται στην πόλη κανονική… γιορτή!

Ιταλία

Φυσικά αρχή γίνεται από το ντέρμπι της Ρώμης, ανάμεσα στην Λάτσιο και την Ρόμα, με την πόλη να ζει και να αναπνέει κυριολεκτικά για αυτό το παιχνίδι, αφού και το… μίσος που χωρίζει τις δυο ομάδες είναι τεράστιο!

Σειρά παίρνει το Ίντερ-Μίλαν, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο, όπου ισχύει ό,τι και στο ντέρμπι της «αιώνιας πόλης», ενώ από τα πιο «σκληρά» θεωρείται αυτό ανάμεσα στην Τζένοα και την Σαμπντόρια, με την πόλη της Γένοβας να θυμίζει πεδίο μάχης πριν και μετά την αναμέτρηση.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ένα από τα παραδοσιακότερα ντέρμπι της Ιταλίας, αυτό ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Τορίνο, ωστόσο ο υποβιβασμός της δεύτερης έχει αφαιρέσει από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις αρκετή από την αίγλη τους.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ιταλίας, ωστόσο, δεν είναι τοπικό. Είναι αυτό της Ίντερ με την Γιουβέντους με τις δυο ομάδες να συνδέονται με τεράστιο… μίσος!

Πολιτικό ντέρμπι είναι αυτό ανάμεσα στης Λάτσιο και την Λιβόρνο, καθώς οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις πολιτικού περιεχομένου, ακραίων αποκλίσεων…

Ολλανδία

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας είναι αυτό του λιμανιού του Ρότερνταμ, ανάμεσα σε… 3 ομάδες: Την Φέγενορντ, την Σπάρτα Ρότερνταμ και την Εξελσιόρ.

Επίσης, υπάρχει και το ντέρμπι του Αϊντχόφεν, ανάμεσα στην PSV και την FC Αϊντχόφεν, ωστόσο το μεγαλύτερο ντέρμπι στην χώρα θεωρείται αυτό ανάμεσα στον Άγιαξ και την Φέγενορντ.

Πολωνία

Η Βαρσοβία χωρίζεται στα… δυο, όταν η Λέγκια με την Πολόνια βρίσκονται στην σέντρα, ενώ το χαρακτηρισμό του «Ιερού πολέμου», έχει η αναμέτρηση της Κρακοβίας ανάμεσα σε Βίσλα και Κρακοβία!

Πορτογαλία

Από τοπικής άποψης, το μεγάλο ντέρμπι στην Πορτογαλία θεωρείται αυτό της Λισαβόνας, ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των «δράκων» απέναντι στην Μπενφίκα!

Ρουμανία

Το «αιώνιο» ντέρμπι της Ρουμανίας είναι αυτό ανάμεσα σε Ντιναμό Βοιυκουρεστίου και Στεάουα, ενώ γενικά το Βουκουρέστι έχει και την τρίτη ομάδα, την Ραπίντ, η οποία με την συμμετοχή της, προσθέτει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Ρωσία

Φυσικά όλα τα παιχνίδια των ομάδων της Μόσχας μεταξύ τους είναι ντέρμπι, καθώς στην ρωσική πρωτεύουσα αγωνίζονται οι… μισές ομάδες του πρωταθλήματος: ΤΣΣΚΑ, Σπαρτάκ, Ντιναμό, Τορπέντο και Λοκομοτίβ.

Σερβία

Το παιχνίδι που κυριαρχεί δεν είναι άλλο από το από το αντίστοιχο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός του Βελιγραδίου, και φυσικά αναφερόμαστε στην αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν, με το ντέρμπι αυτό να θεωρείται ως ένα από τα 5 «καυτότερα» παγκοσμίως!

Ισπανία

Τι μπορεί να πει κανείς για το τεράστιο «El Clasico», παρά το γεγονός πως δεν είναι τοπικό ντέρμπι; Την Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα χωρίζουν αρκετά πράγματα και τις ενώνουν… ελάχιστα!

Τοπικό ντέρμπι είναι αυτό της Μαδρίτης, ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο, γνωστό ως «El Derbi madrileno».

Πολύ μεγάλο ντέρμπι είναι και αυτό της χώρας των Βάσκων, ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς οι δυο ομάδες έχουν κόντρα για το ποια είναι το αφεντικό της περιοχής!

Τουρκία

Η Κωνσταντινούπολη έχει πολλές ομάδες και φυσικά το ντέρμπι της Φενέρμπαχτσε με την Γαλατασαράι δεσπόζει, ενώ σπουδαία ντέρμπι είναι και αυτά με την Μπεσίκτας, η οποία αποτελεί τον τρίτο… πόλο.

Ουκρανία

Το μεγάλο ντέρμπι της χώρας φυσικά είναι αυτό ανάμεσα στην Σαχτάρ και την Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο το μεγάλο τοπικό παιχνίδι είναι αυτό του Ντόνετσκ, ανάμεσα στην Σαχτάρ και την Μέταλουργκ, με την πρώτη φυσικά να είναι το μεγάλο… αφεντικό.

Αγγλία

Γεμάτη ντέρμπι είναι η Αγγλία…

Φυσικά ξεχωρίζει αυτό του Μάντσεστερ, το οποίο εδώ και 80 χρόνια χωρίζει την πόλη στα δυο όταν αγωνίζεται η Γιουνάιτεντ με την Σίτι, ενώ για το Λονδίνο, μόνο ότι υπάρχουν ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Τότεναμ και η Τσέλσι, κάνει την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστή.

Τεράστιο παιχνίδι, είναι αυτό ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Έβερτον στο «Μέρσεϊσαϊντ», αλλά και στο Σέφιλντ, ανάμεσα στην Γουέντσντεϊ και την Γιουνάιτεντ.

Τέλος, το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Αγγλία, το οποίο δεν είναι τοπικού χαρακτήρα, είναι αυτό ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις δυο ιστορικότερες και μεγαλύτερες ομάδες του Νησιού.

Σκωτία

Η Σέλτικ με την Ρέιντζερς κάθε χρόνο εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, χωρίζουν την Γλασκώβη, ωστόσο τα αίτια εδώ είναι θρησκευτικά, καθώς η κόντρα των προτεσταντών με τους καθολικούς εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία.

Υπόλοιπος πλανήτης

Στην Αφρική, και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο, υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι του Καΐρου, ανάμεσα σε Αλ Αχλί και Ζάμαλεκ ενώ στην Τυνησία, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Τύνιδας μεταξύ της πρωταθλήτριας Αφρικής για φέτος, Εσπεράνς και της Κλαμπ Αφρικέν.

Στην Ασία, ξεχωρίζει σίγουρα το μεγάλο ντέρμπι της Τεχεράνης ανάμεσα στην Περσέπολις και την Εστεγκάλ, ενώ σπουδαίο είναι και το ντέρμπι της Ιερουσαλήμ μεταξύ της Μπεϊτάρ και της Χαποέλ, αλλά και αυτό της Χάιφα, ανάμεσα σε Χάποελ και Μακάμπι.

Στην μακρινή Ιαπωνία, οι ομάδες του Τόκιο, η Κασίβα και η Ουράβα κλέβουν την παράσταση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, όπως και το ντέρμπι της Οζάκα, μεταξύ Γκάμπα και Σερέζο.

Στην Βόρειο Αμερική, στο Ελ Σαλβαδόρ, ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι της Ντεπορτίβο με την Αγκουίλα ενώ στο Μεξικό δεσπόζει το «clasico», ανάμεσα στην Αμέρικα και την Γκουανταλαχάρα, παρόλο που δεν είναι τοπικό.

Τέλος, στην Νότιο Αμερική όπου και αν ψάξεις θα βρεις πραγματικές «μάχες»…

Στην Αργεντινή, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο, αυτό του Μπουένος Άιρες, ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και την Ρίβερ Πλέιτ, προσελκύει την προσοχή όλης της χώρας, καθώς τις δυο ομάδες χωρίζουν και κοινωνικά αίτια.

Στην Βραζιλία, το μεγαλύτερο ντέρμπι θεωρείται αυτό του Σάο Πάουλο, ανάμεσα σε Κορίνθιανς και Παλμέιρας, αλλά και αυτό με την Σάο Πάουλο, ενώ και το ντέρμπι της Φλαμένγκο με την Φλουμινένσε χωρίζει την πόλη του Ρίο στα… δύο!

Στην Χιλή, ξεχωρίζει το superclasico ανάμεσα σε Κόλο Κόλο και Ουνιβερσιδάδ, και τέλος στην Ουρουγουάη, το μεγαλύτερο ντέρμπι της υφηλίου, είναι αυτό ανάμεσα σε Πενιαρόλ και Νασιονάλ, με το Μοντεβιδέο να ζει μεγάλες στιγμές κάθε στιγμή που οι δυο ομάδες συναντιούνται!

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved