Ήττα… ξυπνητήρι από Μπάμπεργκ ενόψει ντέρμπι (photos+video)

Ήττα… ξυπνητήρι από Μπάμπεργκ ενόψει ντέρμπι (photos+video)

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα υπέστη στη «Stechert Arena» ο Παναθηναϊκός, χάνοντας με 79-76 από την Μπάμπεργκ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προδόθηκαν από την άμυνά τους, αλλά και την έλλειψη λύσεων στην επίθεση, τη στιγμή που οι Γερμανοί είχαν υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (62% αντί 46% της ελληνικής ομάδας, που είχε και μόλις 5/11 βολές) και έδειξαν ότι αποτελούν άκρως αξιόμαχο και υπολογίσιμο για κάθε ομάδα αντίπαλο. Πάντως, ακόμα και στην κακή τους ημέρα οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς, οδηγώντας το στην παράταση. Αρχικά ο Καλάθης και αμέσως μετά ο Διαμαντίδης είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά τα διαδοχικά τρίποντα που επιχείρησαν δεν βρήκαν στόχο.

Η Μπάμπεργκ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, αλλά πολύ γρήγορα το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε τα πατήματά του στο παρκέ. Ο Νικ Καλάθης ήταν ασταμάτητος και με 7 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς την ελληνική ομάδα στο προβάδισμα στο φινάλε της πρώτης περιόδου (16-19). Η τριάδα των Διαμαντίδη, Σάτο και Καϊμακόγλου πλαισίωσε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ομογενή γκαρντ και με το πέρασμα της ώρας ο Παναθηναϊκός άρχισε να επιβάλει τους δικούς του νόμους στο παρκέ (22-27 στο 13’). Οι γηπεδούχοι είχαν ξεμείνει από εμπνεύσεις απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης και με τους Σμιθ και Καϊμακόγλου να σκοράρουν ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (22-31) στο 14ο λεπτό.

Ο Σόπουτ, όμως, πήρε… μπροστά και φτάνοντας τους 13 πόντους (με 3/4 τρίποντα) βοήθησε τα μέγιστα τη γερμανική ομάδα να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να μειώσει στο 17ο λεπτό σε 35-33. Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στο παρκέ και μαζί με το Δημήτρη Διαμαντίδη ανέλαβαν να οδηγήσουν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό. Με το συγκεκριμένο δίδυμο, άλλωστε, οι πρωταθλητές Ευρώπης διατήρησαν το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (37-40).

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το τρίτο δεκάλεπτο και ύστερα από τέσσερα λεπτά δράσης βρέθηκε να χάνει με 47-45! Οι Τζέικομπσεν και Τάκερ είχαν πιάσει «δουλειά» για λογαριασμό των γηπεδούχων, τη στιγμή που ο Σάτο προσπάθησε να δώσει λύσεις στην ομάδα του, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα.

Η παρουσία του Λόγκαν και του Μάριτς βοήθησε την ελληνική ομάδα να «ξεκολλήσει» και να αποκτήσει εκ νέου το προβάδισμα (49-52), τρία λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Παράλληλα, ο Καϊμακόγλου ήρθε να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός απέκτησε ξανά διαφορά, έξι πόντων αυτή τη φορά (53-59 στο 29’). Με σερί 7-0, όμως, η Μπάμπεργκ απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα, με 60-59 στο 30’.

Ο Σόπουτ συνέχισε να εκτελεί και οι γηπεδούχοι πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα, με 66-59 στο 32’. Το συνολικό σερί της Μπάμπεργκ έφτασε το 13-0, με την ελληνική ομάδα να έχει υποστεί «μπλακ άουτ» στο σκοράρισμα σε αυτό το διάστημα. Ο Διαμαντίδης προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με προσωπικές ενέργειες να δώσει την έξτρα ώθηση στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως οι γηπεδούχοι είχαν το «μομέντουμ» του αγώνα. Το προβάδισμα (73-66) των 7 πόντων, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε, έδινε παράσταση νίκης στους γηπεδούχους. Ο Διαμαντίδης συνέχισε να εκτελεί και με αυτόν στη θέση του οδηγού ο Παναθηναϊκός μείωσε αρχικά σε 74-69 και στη συνέχεια, με νέο τρίποντο του Σάτο, σε 74-72. Ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, μόλις δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

Ένα λεπτό και 17 δευτερόλεπτα για το τέλος ο Σόπουτ με δύο βολές διαμόρφωσε το 76-72, όμως ο Καϊμακόγλου μείωσε εκ νέου στο δίποντο (76-74). Με μία βολή ο Ρόμπερτς έκανε το 77-74, μόλις 22’’ πριν από το δραματικό φινάλε. Τόσο ο Νικ Καλάθης όσο και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όμως, αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση, με τον Ίαν Βουγιούκα με κάρφωμα και τον Τζένκινς με βολές απλώς να διαμορφώνουν το τελικό 79-76.

Διαιτητές: Γιούγκεμπραντ, Σαχίν, Λάτισεβς.
Δεκάλεπτα:
16-19, 37-40, 60-59, 79-76.
Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ):
Σόπουτ 19 (3), Τάντα, Τζένκινς 13 (1), Πλάις 9, Ρόμπερτς 7, Τζέικομπσεν 10 (2), Τάκερ 8, Γκαβέλ 8 (2), Σλότερ 5.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 7, Μπατίστ, Λόγκαν 3 (1), Σάτο 11 (1), Διαμαντίδης 16 (4), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 11 (1), Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 13 (3).

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Ήττα… ξυπνητήρι από Μπάμπεργκ ενόψει ντέρμπι (photos+video)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved