Νίκη… ανάσα και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Νίκη… ανάσα και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νανσί με 91-78, έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας και έδειξε πως είναι έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής (20/11) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ο Νικολά Μπατούμ έμεινε στους 9 με τους φόργουορντ του Ολυμπιακού να παίζουν εξαιρετική άμυνα πάνω του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά και με επιθετικές διαθέσεις. Παρά το γεγονός πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ένας προπονητής που θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια μέσα από την άμυνά του, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην άμυνα, αλλά ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 30-22 και τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον Νικολά Μπατούμ, ενώ στον επιθετικό τομέα ο Βασίλης Σπανούλης είχε φτάσει ήδη τους 9 πόντους.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι άμυνες των δύο ομάδων έγιναν πιο σκληρές, ωστόσο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν ένα καλό προβάδισμα απέναντι στην γαλλική ομάδα, η οποία όμως στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έδειξε να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι, καθώς 3 λεπτά πριν τη λήξη, μείωσε στους 6 πόντους (37-31). Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν στο -6, αλλά κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 40-36 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ασταμάτητος στον επιθετικό τομέα. Οι Γάλλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να φτάσουν στο σημείο να απειλήσει την ομάδα του Πειραιά. Οι γηπεδούχοι ήταν αποτελεσματικοί στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 67-52 υπέρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς που είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός πιέστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. Το τελικό 91-78 έδωσε τους δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Πειραιά που πλέον έχει στο μυαλό της μόνο τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 30-22, 40-36, 67-52, 91-78.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 3, Λούκας 5 (1), Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 26 (4), Πελεκάνος 11 (3), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7 (1), Γλυνιαδάκης 10, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 7 (1), Κατσίβελης.
Νανσί (Μονσό): Ακινμπάλα 5, Γκραντ, Μπαντιάν 2, Σούλερ 15, Σιλά 2, Λίνεχαν 17 (4), Σάμνικ 6, Πίντα, Αμαγκού 2, Μόερμαν 20 (2), Μπατούμ 9.

Για να παρακολουθήστε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Νανσί πατήστε ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Νίκη… ανάσα και έτοιμος για το ντέρμπι ο Ολυμπιακός



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved