Δεν είναι ομάδα για τα… εύκολα η Εθνική (photos)

Δεν είναι ομάδα για τα… εύκολα η Εθνική (photos)

«Έσπασε» το αήττητο σερί της Εθνικής στην Αυστρία, καθώς η Εθνική ομάδα της χώρας μας υπέστη την πρώτη της ήττα από το περασμένο καλοκαίρι (22/6/2010), από την Ρουμανία, με σκορ 3-1.

Για 17 αγώνες κράτησε το αήττητο σερί του Φερνάντο Σάντος, καθώς η Ρουμανία επιβλήθηκε, στο γήπεδο της Άλταχ, της Εθνικής ομάδας της χώρας μας με σκορ 3-1. Η Εθνική, η οποία αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, στη σύνθεσή της, προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία, κάτι το οποίο θ’ απασχολήσει στην συνέχεια τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής από τις 22/6/2010, όταν το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ γνώριζε την ήττα, στην τελική φάση του Μουντιάλ, από την Αργεντινή με σκορ 2-0.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…  Με μια αλλαγή, σε σχέση με τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, παρατάχθηκε η Εθνική στο γήπεδο της Άλταχ, κόντρα στην Ρουμανία, καθώς ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να δώσει το… βάπτισμα του πυρός στον Στέφανο Καπίνο.

Οι διεθνείς, σαφώς επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές στη σύνθεση, δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και χρειάστηκαν τουλάχιστον δέκα λεπτά, προκειμένου να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο ίδιο διάστημα οι Ρουμάνοι κυριάρχησαν, κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την εστία του νεαρού πορτιέρο του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά μέχρι το 17’, καθώς σε μια επίθεση των Ρουμάνων, ο Μαζίλου έστρωσε στον Τόργε και αυτός με δυνατό, ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο (0-1). Ο τερματοφύλακας της Εθνικής δέχθηκε το γκολ στην κλειστή του γωνία, γεγονός που αναμφίβολα του δίνει ένα μερίδιο ευθύνης.

Στη συνέχεια οι διεθνείς προσπάθησαν ν’ ανεβάσουν ρυθμούς, όμως η αμυντική λειτουργία της Ρουμανίας δεν τους άφησε πολλά περιθώρια. Έτσι, ανέλαβε δράση ο Γιώργος Καραγκούνης. Στο 34’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα… παλιά, ο αρχηγός της Εθνικής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλγκραντεάν, ο οποίος έμεινε… άγαλμα (1-1).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική παρουσιάστηκε κατά πολύ καλύτερη, καθώς κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα τόσο από τον χώρο του άξονα, όσο και από τον αντίστοιχο των δύο πλευρών. Παρ’ όλα αυτά, όμως, με εξαίρεση ένα χλιαρό σουτ του Μάκου, δεν δημιούργησαν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να γράφει 1-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές για την Εθνική ομάδα. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου και Φωτάκης στη θέση των Παπασταθόπουλου, Χαριστέα, Λυμπερόπουλου και Μάκου.

Όπως και στο πρώτο μέρος, όμως, έτσι και στην έναρξη του δεύτερου, οι διεθνείς έδειχναν έξω από τα… νερά τους. Οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν αυτό και στο 61’, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Τανάσε με σουτ – κεραυνό στην κίνηση, από τα αριστερά, έγραψε το 2-1.

Στη συνέχεια άλλαξε η διάταξη της Εθνικής, καθώς πέρασε αριστερά ο Θεοδωρίδης (στη θέση του Κονέ) και δεξιά ο Φωτάκης στην τριπλέτα της επίθεσης, ενώ τον ρόλο των αμυντικών χαφ πήραν οι Τζιόλης και Καραγκούνης, με τον Σαμαρά να έχει, μπροστά τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μήτρογλου, τον αντίστοιχο του οργανωτή.

Ακόμα και με αυτό το σχήμα, όμως, η Εθνική δεν φάνηκε ικανή να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Οι Ρουμάνοι δεν άφησαν χώρους, ενώ παράλληλα περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν.

Στο μεταξύ ο Σάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Σαλπιγγίδη (στη θέση του Τζιόλη), προκειμένου να δώσει ανάσες στην επιθετική ανάπτυξη της Εθνικής, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο η Ρουμανία ήταν αυτή που πέτυχε γκολ (80’), όταν μετά από λάθος των Μανιάτη και Μαλεζά, ο Κίτσιου βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-1.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την προσέφερε το Onsports. 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved