Ίβκοβιτς: «Να έχουμε τον έλεγχο»

Ίβκοβιτς: «Να έχουμε τον έλεγχο»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (16/11) τη Νανσί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τονίζει πως η ομάδα του πρέπει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού με τη γαλλική ομάδα.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε μόνο στον αγώνα με την γαλλική ομάδα, καθώς δεν είπε κουβέντα για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ ανέφερε πως αν δεν γίνει η σεζόν στο ΝΒΑ, τότε η ομάδα του Πειραιά θα κινηθεί για να κάνει μεταγραφές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε αναλυτικά…

Για τον αγώνα με την γαλλική ομάδα: «Σήμερα μία μέρα πριν το σημαντικό παιχνίδι όλα είναι σημαντικά για μας. Εμείς αυτό που πρέπει να προσέξουμε να ετοιμάσω την ομάδα να μην παίζει υπό πίεση. Στο τελευταίο μας παιχνίδι εντός έδρας στην Ευρωλίγκας υπήρχαν δύσκολες συνθήκες με την Φενερμπαχτσέ. Παίξαμε με πίεση, δεν έχουμε την επαφή που θα θέλαμε με την έδρα μας, όπως ήταν το πρόγραμμα. Υπήρχαν και πολλές συναυλίες. Δεν είναι πρόβλημα, είναι γεγονότα και πρέπει να προσέχουμε τις μικρές λεπτομέρειες. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει μεγάλο ταλέντο, μία ομάδα που έχει μεγάλα αθλητικά προσόντα. Πρέπει να ελέγχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού που είναι και το βασικό μας πρόβλημα. Η Νανσί είναι μία ομάδα που τρέχει στο γήπεδο και έχει αυτή τη στιγμή έναν Ακινμπάλα, ένας ψηλός που παίζει καλά κοντά στο καλάθι. Επίσης η Νανσί έχει καλά ποσοστά στα σουτ και αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Νικολά Μπατούμ. Είναι νωρίς να πούμε πως είναι ο καλύτερος παίκτης, αλλά ξεχωρίζει σε όλες τις στατιστικές υπηρεσίες. Πρέπει να προσέξουμε πως θα μπούμε στο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι. Σημαντικό για μας και ότι ο Κεσελ και ο Κατσίβελης δεν έπαιξαν στον τελευταίο ματς. Σήμερα πιστεύω θα μπουν στην προπόνηση».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει περιπτώσεις από το ΝΒΑ: «Αν το ΝΒΑ ακυρώσει όλη τη σεζόν σίγουρα θα σκεφτούμε παίκτες όπως και άλλες ομάδες και η Ευρωλίγκα θα μοιάζει με ΝΒΑ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κανέναν παίκτη και σκέφτομαι πως θα φτιάξω την ομάδα μου. Υπάρχουν προτάσεις από μάνατζερ, αλλά δεν απαντάμε. Έχουμε κάποιες προτάσεις παικτών αλλά δεν κοιτάω κάποιον αυτή τη στιγμή. Αν χαθεί όλη η σεζόν στο ΝΒΑ, τότε θα έχουμε το ΝΒΑ στην Ευρώπη. Όλα πιθανά είναι».

Για το αν επηρεάζει την ψυχολογία της ομάδας οι ήττες με Καντού και Κάχα Λαμνποράλ: «Με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν μπορεί να επηρεάσει την ομάδα αυτές οι δύο ήττες. Πιστεύεται εσείς ότι ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί σε αυτά τα ματς; Τότε γιατί έγινε σε παίκτη μου νεαρό, ερώτηση για το αν ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Δουλεύουμε σε πολλές λεπτομέρειες που δεν μπορώ να σας εξηγήσω τώρα. Αλλά αυτά θα φανούν στη συνέχεια. Είπα στον Κατσίβελη: «Φίλε μου εσύ παίζεις σε έναν κόντρα ρυθμό, σε αφήνουν να σουτάρεις και το κάνεις σε λάθος χρόνο». Τα παιδιά αυτά θέλουν βοήθεια και η ομάδα θα παίξει το μπάσκετ που πρέπει όταν πρέπει. Ο χρόνος δουλεύει για τα παιδιά αυτά και τα αποτελέσματα θα φανούν. Δεν καταλαβαίνω, γιατί να ρωτήσουν τον παίκτη μου για τον κόσμο που είναι απογοητευμένος. Εμείς θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Εγώ δεν είμαι ανήσυχος».

Για το πώς πρέπει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τον Νικολά Μπατούμ: «Είναι ο καλύτερος τους παίκτης, αλλά το παιχνίδι δεν θα κριθεί εκεί. Και εγώ έχω παράπονα από τους παίκτες μου, που δεν παίζουν όπως πρέπει στα παιχνίδια του ΕΣΑΚΕ. Εγώ δεν είμαι ο προπονητής που θέλει η ομάδα του να κερδίζει με 50 πόντους. Και ο Πελεκάνος ήταν πολύ καλός με το Περιστέρι, αλλά δεν θα σταθώ μόνο στον Μπατούμ. Τον ξέρουμε και θα σκεφτούμε πως θα τον μαρκάρουμε, αλλά δεν θα κριθεί εκεί το ματς».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, το ότι αυτοί έχουν αθλητικά προσόντα δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Δεν έχουμε βρει ακόμα τρόπο να εκμεταλλευτούμε τον Πρίντεζη. Σκεφτόμαστε το πώς θα μπούμε στο παιχνίδι, να βρούμε κάποια «μις ματς», να δούμε πως θα παίξουμε σε σετ παιχνίδι ή να τρέξουμε. Πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι έδρας».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πειραιά: «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στα ποσοστά στο δίποντο, τρώμε εύκολα δίποντα, είχαμε πρόβλημα με τις επιστροφές, αλλά τώρα έχουμε άλλα προβλήματα. Σιγά – σιγά βελτιωνόμαστε».

Για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο: «Είναι ένας παίκτης που θα τον ήθελε κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο. Χθες ξεκίνησε και έβγαλε ένα πρόγραμμα και εύχομαι να συνεχίσει και να επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για τον Χάουαρντ: «Δύσκολα θα παίξει ο Χάουαρντ με μία μόνο προπόνηση».

Τέλος για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Είμαι λάτρης της μπάλας. Θα δω το παιχνίδι όσο προλαβαίνω από την τηλεόραση. Θα δούμε πως θα έρθουμε νωρίτερα να κάνουμε προπόνηση και να φύγουμε την ώρα που ξεκινάει ο αγώνα για να προλάβουμε να το δούμε. Να γλιτώσουμε και την κίνηση στον δρόμο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved