Μάικλ Πάρκ «BEEF» Trophy

Μάικλ Πάρκ «BEEF» Trophy

Το ομόνυμο έπαθλο, απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη του συνοδηγού του Μάρκο Μάρτιν, κέρδισε φέτος η Ίλκα Μάινορ.

Η Ίλκα, 36 ετών, οδήγησε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 1997 και τα τελευταία οκτώ χρόνια αγωνίζεται επίσημα, είτε με τον Μάνφρεντ Στολ είτε με τον Χένιγκ Σόλμπεργκ στην M-Sport Stobart Ford team. 

 Αφού συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Ίλκα συνεργάστηκε με τον Στολ το 2003 φτιάχνοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα σε επίπεδο ιδιωτικών συμμετοχών των τελευταίων ετών. Μαζί  ανελίχθηκαν στις κατατάξεις διαφόρων ιδιωτικών συμμετοχών, ενώ το 2005 ήρθαν πρώτοι μεταξύ των μη εργοστασιακών συμμετοχών καταλαμβάνοντας την ένατη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Το 2006, το δίδυμο αγωνίστηκε στο WRC με ένα Peugeot 307 και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, και πάλι πρώτο μεταξύ των ιδιωτικών συμμετοχών. Συνεργάζεται από το 2010 με τον Χένινγκ Σόλμπεργκ και φέτος είναι ένατοι στο πρωτάθλημα, με καλύτερο αποτέλεσμα μία πέμπτη θέση στην Ελλάδα. «Η Ίλκα αγωνίστηκε απέναντι στο Μάικλ για αρκετά χρόνια και πάντα τον σεβόταν σαν συνοδηγό και σαν φίλο» δήλωσε ο Τέρνερ και πρόσθεσε: «Είναι μετριοπαθής και σεμνή συνοδηγός και εργάζεται με χαμηλούς τόνους αλλά τη χαρακτηρίζει απόλυτος επαγγελματισμός» πρόσθεσε.

Η Ίλκα παρέλαβε το βραβείο της από τον Πολ Τέρνερ παρουσία των προσκεκλημένων δημοσιογράφων και φίλων της Ford και της M-Sport στη διάρκεια της εκδήλωσης «Happy Hour» της Ford Abu Dhabi World Rally Team στο service park του Ράλι Βρετανίας.

Η απώλεια του Μάικλ Πάρκ ήταν  μεγάλη για την κοινότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) ο συνοδηγός του Μάρκο Μάρτιν  σκοτώθηκε σε τραγικό ατύχημα στο Ράλι Βρετανίας το 2005.  Μία ομάδα από φίλους και συναδέλφους του θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του και  - με πρόταση του Βινς Λαβέρν - καθιέρωσε το Michael Park «Beef» Trophy (όπου Beef το παρατσούκλι του Πάρκ). Το έπαθλο, μία μπρούτζινη προτομή, έργο του Γάλλου καλλιτέχνη Φρανσουά Σεβαλιέ δόθηκε στη γυναίκα του Μαρί, και στα παιδιά τους, Γουίλιαμ και Βικτόρια.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα μικρότερο αντίγραφο  του επάθλου απονέμεται στο συνοδηγό του WRC, ο οποίος έχει επιδείξει το ήθος του Μάικλ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική επίδοση, τη συμπεριφορά, την αφοσίωση και άλλες δράσεις ή επιτεύγματά του. 

Τον νικητή επιλέγει κριτική επιτροπή την οποία υποδεικνύει η κοινότητα του WRC. Το 2006, το πρώτο έπαθλο απονεμήθηκε στο Ντανιέλ Ελενά, από το Μονακό, ενώ το 2007, το έπαθλο κέρδισε ο Φιλανδός Τίμο Ραουτιάινεν, το 2008 ο Γάλλος Ντενί Ζιροντέ, το 2009 ο Φιλανδός Γιάρμο Λέτινεν και το 2010 ο Φιλ Μιλς από την Ουαλία.

Για το 2011, μέλη της επιτροπής ήταν οι Πολ Τέρνερ (manager του Παρκ)), Robert Reid και Βινς Λαβέρν και κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ πέντε υποψηφίων συνοδηγών: Ίλκα Μάινορ (Αυστρία), Ντανιέλ Ελενά (Μονακό), Ζουλιέν Ινγκράσια (Γαλλία), Κούλνταρ Σικ (Εσθονία) και Μίκα Αντίλα (Φινλανδία).


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Μάικλ Πάρκ «BEEF» Trophy



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved