F1 Άμπου Ντάμπι: Tαχύτερες oι McLaren

F1 Άμπου Ντάμπι: Tαχύτερες oι McLaren

Οι Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον μοιράστηκαν τις πρώτες θέσεις στα απογευματινά και πρωινά δοκιμαστικά στο Αμπου Ντάμπι.

Η δράση στη πίστα Γιας Μαρίνα ξεκίνησε σήμερα για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 με τα ελεύθερα δοκιμαστικά.

  
Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμαστικών έγινε αργά το απόγευμα με την ομάδα της McLaren – Mercedes να διατηρεί την πρωτιά και στη δεύτερη περίοδο. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος όλων στο δεύτερο section,με τον Τζένσον Μπάτον δεύτερο ενώ στην 3η  θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari).  

 Οι οδηγοί αντιμετώπισαν πρόβλημα με τη θερμοκρασία των ελαστικών (δυσκολευτήκαν να την διατηρήσουν) καθώς θερμοκρασία στην άσφαλτο είχε πέσει σχεδόν 10 βαθμούς από το πρωί. Ο Μπρούνο Σένα μπήκε πρώτος στην πίστα και τον ακολούθησαν οι υπόλοιποι οδηγοί καθώς στα 20 λεπτά της διαδικασίας οι πιλότοι προσπαθούσαν  να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα δεδομένα πριν πέσει περισσότερο η θερμοκρασία. 

Τα πρώτα 30 λεπτά του σέσιον οι ομάδες δοκίμασαν τα νέα ελαστικά της Pirelli και φάνηκε να επικεντρώνονται κυρίως στις δοκιμές για το 2012 παρά στον αγώνα.

Στη Ferrari δοκίμασαν τη νέα εμπρός πτέρυγα που είχαν στην Ινδία με τα ίδια αποτελέσματα. Στις ανωμαλίες  της πίστας η πτέρυγα ακουμπούσε στο έδαφος.

Η πρώτη κίτρινη σημαία στη διαδικασία βγήκε λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας δοκιμών όταν  ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της Red Bull Renault στα φρένα για τη στροφή 1 και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο. Ο Γερμανός βγήκε χωρίς πρόβλημα από το μονοθέσιό του και επέστρεψε στο pit box της ομάδας του.

Eπόμενο θύμα της πρώτης στροφής ήταν ο Αλόνσο. Μόλις 22 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχασε τον έλεγχο της Ferrari  καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο. Ο Ισπανός βγήκε από το μονοθέσιό του χωρίς τραυματισμό.

Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας η κατάταξη έμεινε αμετάβλητη με τον Χάμιλτον να διατηρεί την πρώτη θέση και τον Μπάτον να ακολουθεί. Μπορεί ο Αλόνσο να μην ολοκλήρωσε τη διαδικασία αλλά ο  χρόνος που είχε δεν άλλαξε.


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

 



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved