Πρώτη ήττα στα σημεία για Παναθηναϊκό

Πρώτη ήττα στα σημεία για Παναθηναϊκό

Την πρώτη ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα υπέστη ο Παναθηναϊκός, λυγίζοντας στην παράταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-76.

Στο φλεγόμενο από 15.000 φίλους των πρωταθλητών Ευρώπης ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπιασαν πολύ καλή απόδοση κόντρα στους Ρώσους, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και οι δύο ομάδες. Με παίκτες «κλειδιά» τους Σβεντ και Σισκάουσκας, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη θέση τους στην κορυφή του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς και φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί.

Με επτά πόντους του Σισκάουσκας κι ένα καλάθι του Κρστιτς, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 9-7 στο 5’. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει καλύτερα και με τέσσερις πόντους του Μάριτς, ύστερα από ασίστ του Διαμαντίδη, προηγήθηκε 7-3, αλλά οι Μοσχοβίτες αντέδρασαν άμεσα με οδηγό το «Σίσκα». Το 7-11 του 4’ ανάγκασε το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ και να ρίξει στον αγώνα τους Γιασικεβίτσιους και Τσαρτσαρή.

Ο δεύτερος, όμως, στάθηκε άτυχος, αφού μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παρκέ χτύπησε και αποχώρησε, υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Αν και παρακολούθησε τη συνέχιση της αναμέτρησης έως το ημίχρονο, δεν βγήκε στην επανάληψη από τα αποδυτήρια, έστω για να πάρει θέση στην άκρη του πάγκου των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε με δίδυμο ψηλών τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα, ενώ με δύο βολές του Γιασικεβίτσιους απέκτησε ξανά το προβάδισμα (17-16), δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Με μία «βόμβα» τριών πόντων του Καϊμακόγλου, μάλιστα, οι πρωταθλητές Ευρώπης έκλεισαν τα πρώτα δέκα λεπτά προηγούμενοι με 22-19.

Το ντέρμπι μεταξύ των πρωτοπόρων του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (26-26 στο 13’). Η είσοδος του Μάικ Μπατίστ πρόσθεσε δύναμη στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Ομπράντοβιτς επιστράτευε στην άμυνα ζώνη 2-3, με προσαρμογή στους Τεόντοσιτς, Κιριλένκο. Η κίνησή του έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε ήδη καταφέρει να χτίσει διαφορά εννέα πόντων (35-26). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προσπάθησε να μειώσει, αλλά οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 41-32.

Οι σκληρές άμυνες ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ, παίρνοντας λύσεις από τους Καϊμακόγλου και Μπατίστ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 51-45 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ συνέχισαν να κρατούν σε χαμηλά επίπεδα το σκοράρισμα του Κιριλένκο. Οι Μοσχοβίτες, όμως, κατάφεραν να βρουν λύσεις διά χειρός Καούν, ο οποίος έδρασε μέσα στη ρακέτα κι έτσι κρατήθηκαν κοντά στο σκορ (57-54) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και ήδη στο 31ο λεπτό ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 10 πόντους. Το τέταρτο φάουλ του Διαμαντίδη έφερε «πονοκέφαλο» στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, με τον Ομπράντοβιτς να ρίχνει στο παρκέ τον Καλάθη, που έπιασε αμέσως δουλειά! Με δικό του καλάθι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 64-58 στο 33’, τη στιγμή που ο Βουγιούκας υποχρέωνε τον Κρστιτς στο τέταρτο φάουλ του.

Αυτή φάνηκε να ήταν η αρχή του τέλους για το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας, αφού οι «πράσινοι» έχοντας βρει πλέον το ρυθμό τους προηγήθηκαν με 67-58 στο 35’, με τον Γιασικεβίτσιους να τους δίνει πολύτιμες λύσεις. Ωστόσο, οι Μοσχοβίτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τρίποντο του Σβεντ μείωσαν σε 71-69, 1.26’ πριν από το φινάλε, ενώ 55’’ πριν από τη λήξη ο Διαμαντίδης έκανε το πέμπτο φάουλ του και ο Κρστιτς με βολές ισοφάρισε σε 71-71.

Ο Κριάπα αστόχησε σε τρίποντο 6’’ πριν από την τελική κόρνα, όμως τόσο ο Μπατίστ όσο και ο Βουγιούκας δεν κατάφεραν να χαρίσουν τη νίκη στους πρωταθλητές Ευρώπης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση. Εκεί «μίλησε» ξανά ο Καϊμακόγλου, αφού με δικό του τρίποντο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 75-75 στο 43’, αλλά ο Ραμούνας Σισκάουσκας ήρθε με τρίποντο 50’’ πριν από τη λήξη να δώσει προβάδισμα στους Ρώσους (75-78). Ακολούθησε μία χαμένη βολή του Καλάθη και οι φιλοξενούμενοι, κρατώντας την μπάλα και αποφεύγοντας νέο φάουλ από τους «πράσινους», έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου (76-78).

Διαιτητές: Λαμόνικα - Μπολτάουζερ - Κιάρι.
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-32, 57-54, 71-71 (κ.α.), 76-78 (α' παρ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Μπατίστ 9, Λόγκαν 5 (1), Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Καλάθης 11, Σμιθ 9 (2), Καϊμακόγλου 13 (3), Γιασικεβίτσιους 6.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 3 (1), Σισκάουσκας 14 (2), Κρστις 13 (11 ριμπ.), Κιριλένκο 9 (1 τριπ. 10 ριμπ., 5 τάπες), Βοροντσέβιτς 4, Σβεντ 10 (1), Καούν 6, Κριάπα 11, Πονκρασόφ, Γκόρντον 8 (2).

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα

Στο ΟΑΚΑ και ο Φερέιρα

Αποχώρησε και πάει για μαγνητική ο Τσαρτσαρής

Αγωνία για Τσαρτσαρή

Όλα πράσινα στο ΟΑΚΑ!

Πρώτη ήττα στα σημεία για Παναθηναϊκό



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved