Τάπωσε τον Ολυμπιακό ο Σερμαντίνι! (photos)

Τάπωσε τον Ολυμπιακό ο Σερμαντίνι! (photos)

Παρότι βρέθηκε να προηγείται στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και από την Καντού, με 84-83.

Οι Πειραιώτες γνώρισαν την τρίτη ήττα τους σε τέσσερις αναμετρήσεις τους στη φετινή Ευρωλίγκα, άπασες εκτός έδρας, και παρέμειναν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου. Πρώτος σκόρερ για τους Ιταλούς αναδείχθηκε ο Μάαρτεν Λέουνεν με 12 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό χαμένοι πήγαν οι 23 πόντοι του Βασίλη Σπανούλη. Με θλάση στο δεξιό ώμο αγωνίστηκε ο Κάιλ Χάινς, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιταλία από τη Λιουμπλιάνα.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, με το Μάρκο Κέσελ να τον οδηγεί στο σκοράρισμα. Ο Σέρβος «σκότωσε» την Καντού από τη γραμμή των 6,75 μέτρων και ουσιαστικά ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να προηγηθεί με 16-11 στο 8’. Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Δημήτρης Κατσίβελης πήραν τη… σκυτάλη στη συνέχεια και βοήθησαν τα μέγιστα την ελληνική ομάδα να συντηρήσει και να αυξήσει την υπέρ της διαφορά (14-21 στο 11’). Ο Σέκιτς και ο Μαρκοϊσβίλι, όμως, έδωσαν στους γηπεδούχους και προς στιγμήν φάνηκαν απειλητικοί (18-21), προτού ο Κάιλ Χάινς φροντίσει να επαναφέρει την… τάξη για την ομάδα του (18-25 στο 15’).

Τα προβλήματα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον αμυντικό τομέα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανέλαβε δράση ο Μάαρτεν Λέουνεν. Με εννέα πόντους του Αμερικανού, η Καντού μείωσε στο 17ο λεπτό σε 30-26, δείχνοντας πως δεν σκοπεύει να υποστεί την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της από τους Πειραιώτες. Με τέσσερις πόντους του Λούκας, ο Ολυμπιακός βρήκε την… απάντηση (27-34), για να οδηγηθούμε στο 31-34 του ημιχρόνου.

Όσο θετικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο τόσο άσχημο ήταν στο τρίο, αφού δέχθηκε επιμέρους σερί 11-2 και βρέθηκε να χάνει με 42-36 στο 23’. Η άμυνα της Καντού έγινε πολύ πιεστική και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους, που ουσιαστικά αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει μόλις πέντε πόντους. Οι παίκτες που ήρθαν να δώσουν λύσεις ήταν ο Κέσελ και ο Σπανούλης, που βοήθησαν την ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει αρχικά σε 45-45 στο 28’ και να προηγηθεί με 49-45 στο 30’, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για το «διπλό».

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε ντέρμπι, αφού η Καντού επανήλθε στον αγώνα και προηγήθηκε στο 36’ με 59-57. Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ξανά «παρών» στα κρίσιμα σημεία και με σουτ τριών πόντων έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (59-60). Δύο λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ντένις Μαρκονάτο ευστόχησε σε δύο βολές και άλλαξε ξανά την πρωτοπορία, υπέρ της ομάδας του (61-60), για να ισοφαρίσει (61-61) ο Γκετσεβίτσιους με μία βολή 1.48’’ πριν από τη λήξη του δραματικού -όπως εξελίχθηκε στο φινάλε του- αγώνα.

Ο Λέουνεν έδωσε τη λύση στην Καντού (63-61) 45’’ πριν από το τέλος, αλλά και πάλι ο Σπανούλης με δύο βολές, με 26’’ να απομένουν, έφερε το ματς στα ίσα (63-63). Η ιταλική ομάδα είχε την τελευταία επίθεση, ο Μιχάλης Πελεκάνος όμως έκανε ανόητο φάουλ στο Σερμαντίνι 7.8’’ πριν από το τέλος. Ο Γεωργιανός ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές και έγραψε το 64-63, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο Χάινς προσπάθησε να δώσει τη νίκη στο φινάλε, αλλά κόπηκε από τον Σερμαντίνι και oι Ιταλοί πανηγύρισαν τη νίκη!

Δεκάλεπτα: 12-16, 31-34, 45-49, 64-63.
Καντού
(Τριντσιέρι): Λάιτι, Μίτσοφ 2, Σκέκιτς 8, Μαρκοϊσβίλι 8, Λέουνεν 12 (2), Μαρκονάτο 10, Ματζαρίνο 6 (1), Σερμαντίνι 8, Τσιντσιαρίνι 5, Μπαζίλε 5 (1).
Ολυμπιακός
(Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 4, Άντιτς 1, Σπανούλης 23 (2), Κέσελ 11 (3), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 8 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 3, Κατσίβελης 5 (1).

Για να δείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved