Ιστορική πρόκριση στα πέναλτι ο Οικονόμος (photos)

Ιστορική πρόκριση στα πέναλτι ο Οικονόμος (photos)

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης πήρε ιστορική πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, στην πρώτη του συμμετοχή, αποκλείοντας στα πέναλτι 5-4 (1-1, 2-2) τον επίσης πρωτάρη Τηλυκράτη Λευκάδας.

Η αναμέτρηση στο «Γ. Μητσιμπόνας» ήταν συγκλονιστική, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1, η παράταση 2-2, και τελικά οι «πράσινοι» αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι και επικράτησαν εκεί 5-4.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Οικονόμος είχε μια ελαφρά υπεροχή, ενώ είχε και την καλύτερη φάση, με το σουτ του Μπλέντι να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 40’. Στο 67’ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία στον αγώνα, καθώς ο τερματοφύλακας Γκιγκούδης ανέτρεψε τον Καρακάσογλου εκτός περιοχής και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Τσαριτσάνης έπαιζε με παίκτη λιγότερο, κατάφερε στο 82’ να προηγηθεί στο σκορ. Ο Φλώρος με κεφαλιά και τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, ύστερα από πλάγιο άουτ του Κουλτσάκη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 86’ ο Τηλυκράτης ισοφάρισε, με σουτ του Αλμπάνη, ύστερα από σέντρα του Λαζαρίδη.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης πέρασε χωρίς γκολ, ενώ στο τέλος του δεύτερου μέρους σημειώθηκαν απίστευτες σκηνές. Στο 119’ δόθηκε πέναλτι υπέρ του Τηλυκράτη σε ανατροπή του Ιασωνίδη, ενώ ο Τσιανάκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Οικονόμο με εννέα παίκτες. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Γκόγκας, ο οποίος σημείωσε το 1-2. Στην αμέσως επόμενη φάση στην περιοχή του Τηλυκράτη, ανατράπηκε ο Οικονόμου από τον Ρούσση και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νικούλης, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η πρόκριση κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι. Για τον Οικονόμο ευστόχησαν οι Μπανούσης, Οικονόμου, Κέρι, Φλώρος, αστόχησε ο Νικούλης, ενώ το νικητήριο πέναλτι εκτέλεσε ο Πούτας.

Για τον Τηλυκράτη εύστοχοι ήταν οι Ρούσης, Ιασωνίδης, Πουταχνίδης, Γκόγκας, ενώ δεν βρήκαν δίχτυα οι Ντουτσαρίδης και Μυροφορίδης.

Μετά το εύστοχο πέναλτι του Πούτα, στο γήπεδο της Τσαριτσάνης στήθηκε πανηγύρι, καθώς οι παίκτες του Καλτέκη πήραν ιστορική πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, στην παρθενική τους συμμετοχή στον θεσμό.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Γκικούδης, Κορομπίλιας, Οικονόμου, Πούτας, Τσιανάκας, Φλώρος, Καραγιάννης (51’ Κουλτσάκης), Καράμπελας (67’ Μπαχτσιβάνος), Μπλέντι (105’ Κέρι), Μπανούσης, Νικούλης

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Προβατίδης (83’ Μυροφορίδης), Ιασωνίδης, Ρούσσης, Παπανίκου (60’ Αχείμαστος), Ντουτσαρίδης, Πουταχίδης, Καρακάσογλου (71’ Αλμπάνης), Γκόγκας, Κατσίκης

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved