Ομπράντοβιτς: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνά μας»

Ομπράντοβιτς: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνά μας»

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Παναθηναϊκό, εφόσον θέλει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοξενούν αύριο (10/11, 22.00), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, τους Ρώσους και όπως εξήγησε στη σημερινή (09/11) συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος τεχνικός: «Κλειδί» για τη νίκη θα είναι η άμυνά μας».

Τo Onsports βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και σας μεταφέρει όλα όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Παίζουμε αύριο (10/11) κόντρα σε έναν αντίπαλο που πολλοί πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα. Η ΤΣΣΚΑ έχει υψηλό κίνητρο, αφού πέρυσι έμεινε εκτός Top 16. Έχει καινούριο προπονητή στον πάγκο της, ο οποίος είναι πεπειραμένος, νέους παίκτες και πλήρες ρόστερ», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Είπε ακόμα…

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Όπως διαπιστώνουμε από τους πρώτες αγώνες τους στην Ευρωλίγκα, είναι εξαιρετικά επιθετική ομάδα. «Κλειδί» για τη νίκη θα είναι η άμυνά μας. Σουτάρουν με ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα 50%. Εκτός από τον ·Κρστιτς και τον Κάουν, όλοι οι άλλοι σουτάρουν τρίποντα. Έχουν 66 ασίστ σε τρία ματς, δηλαδή 22 κατά μέσο όρο. Θα πρέπει να επαναλάβω πως το «κλειδί» θα είναι η άμυνά μας».

Για τους παίκτες της: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τους παίκτες της. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τους περιορίσουμε. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά σχήματα. Είναι σημαντικό ποιοι θα παίξουν στις θέσεις «2», «3» και «4», καθώς θα πρέπει να παίξουν δυνατά, εφόσον θέλουμε κερδίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της: «Δεν είναι τόσο καλοί στην άμυνα. Εμείς θα πρέπει απλώς να καταλάβουμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει επίσης ο κόσμος μας να έρθει και να μας βοηθήσει. Έχουμε δουλέψει κατάλληλα. Θεωρώ πως θα είναι μια ωραία βραδιά για όλους όσοι αγαπούν το άθλημα».

Για τη σπουδαιότητα του αγώνα: «Είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι άλλοι. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Top 16. Όλοι θέλουν να δουν μια ομάδα που θεωρείται φέτος φαβορί. Εμείς περιμένουμε να δούμε μέχρι πού φθάνουν οι δυνατότητές μας».

Για το Μίλος Τεόντοσιτς: «Είναι σημαντικός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ. Αν δούμε τις ασίστ, έχει 18 στα πρώτα τρία παιχνίδια. Βέβαια,δεν είναι μόνο αυτός. Και ο Σβεντ είναι πολύ σημαντικός και δημιουργός. Ο Κιριλένκο κάνει τα πάντα! Ο Γκόρντον είναι πολύ σημαντικός στο «1» και στο «2», ο Κρστιτς στο «5». Ο Σισκάουσκας δεν είναι όπως παλιά, είναι πλέον περισσότερο εκτελεστής παρά δημιουργός. Υπάρχουν και οι Κριάπα, Βοροντσέβιτς, Λαβρίνοβιτς. Δεν είναι μόνο ένας. Η ΤΣΣΚΑ είναι συνολικά πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα εναντίον όλων, αν θέλουμε να τους κερδίσουμε. Αύριο (10/11) θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε εάν είμαστε ή όχι καλή αμυντική ομάδα».

Για το στόχο του Παναθηναϊκού: «Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι οι εύκολοι πόντοι. Ξέρουμε πως έχουν πρόβλημα στην άμυνα. Κι αυτοί γνωρίζουν τις δικές μας αδυναμίες. Έτσι είναι το παιχνίδι, αυτό που προσπαθείς πάντα είναι να βρεις τι δεν πάει καλά στο παιχνίδι του αντιπάλου».

Για τον Αντρέι Κιριλένκο: «Πρόκειται για παίκτη που δεν σταματά να παίζει. Νιώθει το παιχνίδι όπως κανείς άλλος, κάτι που βρίσκεις πολύ δύσκολα σε άλλον. Αν δει κανείς τη στατιστική του έχει 13 ασίστ, όλες σε αιφνιδιασμό. Κινείται πάντα όπου είναι η μπάλα. Παρακολουθεί τους αμυντικούς κι ανάλογα με την αντίδρασή του παίζει. Για αυτό έχει τόσα επιθετικά ριμπάουντ, για αυτό βγαίνει μόνος για να σουτάρει. Αναφορικά με την άμυνα, καλύπτει και βοηθάει πάντα τους συμπαίκτες του. Είναι μεγάλο ταλέντο. Στην άμυνα μπορεί να παίξει από το «1» έως το «4». Αν είχες πέντε παίκτες σαν αυτόν, θα ήταν πολύ εύκολη η άμυνα!».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Κιριλένκο: «Ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχε προετοιμάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Έχει μια σύνδεση με τον Τεόντοσιτς, όπως είχε ο Τεόντοσιτς με τον Τσίλντρες. Δεν ξέρω πώς μπορείς να τον σταματήσεις. Αν σταματήσεις αυτόν, δε θα πρέπει να αφήσεις άλλον να βάλει το καλάθι».

Για το γεγονός πως ο Άλεξ Μάριτς χρεώνεται γρήγορα με φάουλ: «Είναι πρόβλημα για εμάς. Το έχουμε συζητήσει μαζί του. δούλεψε πολύ καλά, σε κάθε προπόνηση δίνει πάνω από το 100%. Του εξήγησα πως η ομάδα στηρίζεται σε αυτόν και θα πρέπει να αποφεύγει τα επιθετικά φάουλ και να είναι έτοιμος να βοηθήσει περισσότερο. Αύριο (10/11), μαζί με τον Μπατίστ και το Βουγιούκα, θα έχει πολλή δουλειά».

Για το εάν οι καινούριοι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι έτοιμοι ή χρειάζονται ακόμα χρόνο: «Πάντα λέω πως δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι. Είναι όλοι παίκτες μας, του Παναθηναϊκού. Σίγουρα, για το προπονητικό επιτελείο είναι πιο εύκολο να έχει παίκτες που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Προσπαθούμε να πούμε σε όλους σημαντικά πράγματα. Η αυτοσυγκέντρωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Προσπαθείς πάντα να προετοιμάσεις το παιχνίδι, αλλά το παιχνίδι είναι αυτό που θα σου δώσει απαντήσεις. Όλες τις απαντήσεις θα τις έχουμε μετά το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Τότε θα έχουμε σαφή εικόνα για όλους».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved