Κύπελλο και πολλές εμπειρίες για τους Έλληνες του Easykart

Κύπελλο και πολλές εμπειρίες για τους Έλληνες του Easykart

Για ακόμα μία χρονιά η Zorri Motorsport ταξίδεψε με τους οδηγούς της στην Ιταλία για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο 10ο Easykart International Grand Finals.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η Πίστα «7Laghi», στο πανέμορφο Castelletto di Branduzzo, υποδέχτηκε για 2η φορά, περισσότερους από 300 οδηγούς από όλο τον κόσμο, για τους αγώνες του ενιαίου πρωταθλήματος καρτ (Easykart)  καθώς και του νέου θεσμού με ενιαίο κινητήρα που διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία η Birel spa, με την ονομασίας Kart Grand Prix.

Από Ελληνικής πλευράς εφέτος και οι τρείς οδηγοί που συμμετείχαν είχαν το μειονέκτημα της απειρίας  σε διεθνής αγώνες στην κατηγορία τους. Ο Θάνος Ξηνταβελόνης πέρυσι συμμετείχε στην Easykart 50 training ενώ εφέτος αγωνίστηκε στην Easykart 60 (mini) έχοντας ελάχιστη εμπειρία σε αυτή την κατηγορία αφού ακόμα είναι μόλις 9 ετών.

Ο Χρήστος Σαγανάς διεκδικητής του τίτλου της κατηγορία Mini 60 στην Ελλάδα για το 2011 συμμετέχει για πρώτη φορά στην κατηγορία Easykart 100 (Junior) ενώ ο αδελφός του Στέλιος για πρώτη φορά οδήγησε Easykart 125 της κλάσης Light στο Castelletto την Τετάρτη πριν τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart.

Η καλή προετοιμασία της ομάδας αλλά και η ιδιαίτερη ικανότητα και των 3 οδηγών είχαν σαν αποτέλεσμα να αφήσουν το στίγμα τους με τις επιδόσεις και το θέαμα που προσέφεραν.

Η διαδικασία του αγώνα μεγάλη και κουραστική για όλους και ιδιαίτερα για τους οδηγούς που έπρεπε να βρίσκονται στην πίστα από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ. για 5 συνεχόμενες ημέρες. Από τις ελεύθερες δοκιμές της τετάρτης και της Πέμπτης οι χρόνοι ήταν πολλοί καλοί και σε πολλά σκέλη, μέσα στη 10άδα.


Ο Θάνος Ξηνταβελόνης στις τελευταίες δοκιμές έκανε χρόνο 58,617” έχοντας την 13η θέση στο Group του ενώ στις επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές με 58,637” κατετάγη στην 44η  θέση μεταξύ 96 οδηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους 20 οδηγούς που ήταν μπροστά του βρίσκονταν μέσα σε 0,5”. Με την θέση αυτή ο Θάνος θα εκκινούσε στους 2 αγώνες κατάταξης από την 8η  σειρά. Στον πρώτο αγώνα ένα τρακάρισμα στην εκκίνηση τον καθυστέρησε με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος ενώ από την επαφή το εμπρός λάστιχο έχασε όλον τον αέρα. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να τερματίσει στην 27η θέση μεταξύ 34 οδηγών.Η ατυχία του συνεχίστηκε και στον 2ο  αγώνα όπου ενώ έκανε μία καλή εκκίνηση και ήταν 17ος όταν ένα χτύπημα στον 3ο γύρο τον έθεσε εκτός αγώνα.

Ο Θάνος Ξηνταβελόνης  ξεκίνησε 17ος  στον Γ’ Τελικό της κατηγορίας Easykart 60. Εδώ η τύχη ήταν με το μέρος του. Από την εκκίνηση κιόλας βρίσκεται στην 16η  θέση ενώ στον 2ο  ένα «μπερδεμα» προπορευόμενων οδηγών τον φέρνει αμέσως στην 8η  θέση. Στον επόμενο γύρο περνάει στην 7η  και σύντομα στην 6η για να τερματίσει τελικά στην 4η  θέση η οποία εκτός από το κύπελλο του έδωσε και την πρόκριση για τον Β’ Τελικό.  Εκεί τερμάτισε 29ος 

Ο δρόμος ήταν πιο εύκολος για το Χρήστο Σαγανά. Στον 1ο  αγώνα ένα χτύπημα στην εκκίνηση τον έφερε σχεδόν τελευταίο στο πρώτο του πέρασμα. Όμως κατάφερε να τερματίσει 13ος .Στον 2ο αγώνα τα πράγματα ήταν πιο καλά με τον οδηγό να στρίβει 1ος  μετά την εκκίνηση και με απώλεια 3 θέσεων να τερματίζει στην 4η θέση του σκέλους. Με αυτά τα 3 πολύ καλά αποτελέσματα ο Χρήστος Σαγανάς κατάφερε να περάσει απευθείας στον πρώτο τελικό της κατηγορίας του και μάλιστα να ξεκινά και από την 14η θέση μέσα από 62 οδηγούς. Δυστυχώς όμως δεν είχε τις ίδιες επιτυχίες στον αγώνα όπου εγκατέλειψε.

Τελευταίος συμμετείχε ο μεγαλύτερος σε ηλικία της Ελληνικής αποστολής αλλά ο μικρότερος της κατηγορίας του Στέλιος Σαγανάς.Στον πρώτο αγώνα με μία καλή εκκίνηση πέρασε 25ος για να τερματίσει τελικά στην 28η θέση της κατάταξης.Παρόμοιο το σκηνικό και στον 2ο αγώνα αλλά και με ευτυχές τέλος, αφού ο Έλληνας οδηγός  κατέκτησε την 8η θέση και την 19η  θέση της παγκόσμιας τελικής κατάταξης της κατηγορίας Easykart 125 light.

Η εμπειρίες που αποκομίστηκαν από όλα τα στελέχη της Ελληνικής αποστολής και ειδικά από τους οδηγός ήταν πολλές δίνοντάς μας την ικανοποίηση αλλά και την αισιοδοξία ότι του χρόνου η επιτυχία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved