Με αέρα πρωτοπόρου στο Καραϊσκάκη… (photos+videos)

Με αέρα πρωτοπόρου στο Καραϊσκάκη… (photos+videos)

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο να σκοράρει δις φτάνοντας τα δέκα γκολ και τον εξαιρετικό Κατσουράνη να… σιγοντάρει, ο καλός Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 της μαχητικής ΑΕΚ, αγχώνοντας, όμως, στο τέλος οπαδούς και Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός λογιζόταν πριν την έναρξη του ντέρμπι ως το φαβορί και στο γήπεδο δικαιολόγησε τον τίτλο που του έδινε η κοινή γνώμη. Παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε της ΑΕΚ, που πάντως δεν παράτησε το ματς και κατάφερε να αγχώσει παίκτες και οπαδούς των «πρασίνων» μετατρέποντας το 3-0 σε 3-2. Πρωταγωνιστής των νικητών ο συνήθης ύποπτος φέτος Σεμπάστιαν Λέτο, που σκόραρε για έβδομο σερί ματς και έφτασε τα δέκα τέρματα.

Κυρίαρχος

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο που ήταν αναγνωριστικό, ο τρόπος ανάπτυξης και η διάθεση της κάθε ομάδας, ήταν ενδεικτικά στοιχεία του τι περίπου θα επακολουθούσε. Ο μεν Παναθηναϊκός έβαλε τη μπάλα κάτω και προσπάθησε να παίξει γρήγορα, με μία επαφή και να επιτίθεται με έξι και επτά παίκτες, καθώς εκτός από τους Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα και Κλέιτον, στο επιθετικό κομμάτι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό οι δύο μπακ και ο Κατσουράνης. Ακόμα και αν κάποια προσπάθεια δεν έβγαινε, ο κόσμος χειροκροτούσε και διασκέδαζε το γρήγορο παιχνίδι. Η δε ΑΕΚ, ήταν πολύ προβλέψιμη στην ανάπτυξη, καθώς επιχειρούσε τις περισσότερες φορές να παίξει με βαθιές μπαλιές ή από δεξιά, με τον Μπέλεκ, όμως, να έχει απελπιστικά κακές επιλογές.

Επειτα από την πρώτη χαμένη ευκαιρία των «πρασίνων» με το σουτ του Κλέιτον (9’) και την άμεση απάντηση του Λυμπερόπουλου που πλάσαρε πολύ άστοχα (10’), ακολούθησε ένα καλό και κυρίως… αποτελεσματικό εικοσάλεπτο από πλευράς γηπεδούχων. Μια πανέξυπνη κάθετη του Κατσουράνη, μια άψογη αντεπίθεση με Μαρίνο και Κουίνσι και δύο εξαιρετικά τελειώματα από τον εκστασιασμένο φέτος Σεμπάστιαν Λέτο, έφεραν το σκορ στο 2-0 και έκαναν το έργο της ΑΕΚ… ανάβαση του Γολγοθά.

Σε αυτό το διάστημα, η Ενωση φανέρωσε πολλά από τα γνωστά της προβλήματα. Κενά στο κέντρο της άμυνας, ανορθόδοξη ανάπτυξη-κακή κυκλοφορία και απειλή στην εστία του Καπίνο μόνο με μακρινά σουτ ή στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Κάλα βρήκε δοκάρι αντί για δίχτυα (37’). Αν μη τι άλλο, αυτή η ευκαιρία έδωσε λίγη ενέργεια στους φιλοξενούμενους που είχαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Λεονάρντο (σουτ άουτ) λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πήγαν, ωστόσο, στα αποδυτήρια με τη διαπίστωση ότι θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο δεύτερο μέρος και να ρισκάρουν για να διεκδικήσουν κάτι από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Σκληρή για να πεθάνει

Οι όποιες διαπιστώσεις από πλευράς ΑΕΚ για τον τρόπο αντίδρασης, πήγαν περίπατο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κατσουράνης σφράγισε μία ακόμα πολύ καλή του εμφάνιση με ένα ωραίο γκολ στο 53’ και έδωσε έναυσμα στον κόσμο να ασχοληθεί πρόωρα με το ντέρμπι του Καραϊσκάκη και να αποθεώσει στο 60’ τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που ανταπέδωσε με χαιρετισμό προς τους οργανωμένους.

Παρά το πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες, η ΑΕΚ δεν παράτησε το παιχνίδι. Αρχικά μείωσε με εντυπωσιακό βολέ του πολύ ανεβασμένου στην επανάληψη Μπέλεκ στο 62’ και ανησύχησε τους «πράσινους» και μάλιστα δις. Αρχικά με το δοκάρι του Λεονάρντο στο 67’, αλλά πολύ περισσότερο με το γκολ του Βραζιλιάνου στο 89’ που ανέβασε την αδρεναλίνη. Η Ενωση προσπάθησε στο τέλος να πετύχει την επική ανατροπή, αλλά το κακό γι αυτήν ήταν ότι ξύπνησε πολύ αργά…

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον 13 ήρεμες μέρες μπροστά του και θα πάει στο Καραϊσκάκη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με αέρα πρωτοπόρου, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ αφενός θα τα βάλει με τον... εαυτό της για το πολύ μεγάλο νεκρό διάστημά της στο ματς, αφετέρου θα πρέπει να βρει τρόπο να παρουσιάσει στη συνέχεια ένα σύνολο με καλύτερη ανάπτυξη που δεν θα περιμένει τις λύσεις μόνο από τα τρεξίματα του Βάργκας, την ικανότητα του Λεονάρντο και την ποδοσφαιρική ευφυία του Λυμπερόπουλου.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_AEK_061111.flv{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την πρόσφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το Pre Game του ντέρμπι, πατώντας ΕΔΩ.

Με αέρα πρωτοπόρου στο Καραϊσκάκη… (photos+videos)

Unsupported video


Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved