Περίπατο στην Κρήτη ο Ολυμπιακός!

Περίπατο στην Κρήτη ο Ολυμπιακός!

Παίζοντας όσο χρειάστηκε για να φθάσει στη νίκη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Μελίνα Μερκούρη», κερδίζοντας με 97-84 τον ΑΓΟΡ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν εντυπωσίασαν, σε μια αναμέτρηση που το βασικό συστατικό των Πειραιωτών για την κατάκτηση του ροζ φύλλου δεν ήταν η άμυνα, όπως μας είχαν συνηθίσει έως τώρα, αλλά η επίθεση.

Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού ήταν εντυπωσιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού με πρωταγωνιστή τον Ντιόντε Κρίστμας δημιούργησε αρκετούς «μπελάδες» στους φιλοξενούμενους (21-22 στο 10’). Με το πέρασμα της ώρας, όμως, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει την αυτοκυριαρχία του στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Χάινς, Πρίντεζη και Παπανικολάου απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Πειραιώτες, έχοντας περιορίσει τη δράση των ατού του ΑΓΟΡ, πήραν διαφορά 10 πόντων (32-42) τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, με την ψαλίδα να ανοίγει επικίνδυνα στα επόμενα λεπτά, αφού στο 20’ η διαφορά είχε ήδη φθάσει στο +16 ( 38-54)!

Χωρίς να βάλει το πόδι στο… γκάζι, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, αφού ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να απειληθεί ουσιαστικά από τους γηπεδούχους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κρίστμας, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς προηγήθηκε με 61-47 στο 25’ και 75-59 στο 30ό λεπτό, αναδεικνύοντας μάλιστα διαφορετικούς πρωταγωνιστές στην τρίτη περίοδο. Ήταν η σειρά των Σπανούλη, Λούκας και Γκετσεβίτσιους να πάρουν τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα τους.

Η τελευταία περίοδος αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να «καθαρίζουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου (67-81 στο 35’). Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε και σήμερα (06/11), κόντρα στους νεοφώτιστους, για αρκετή ώρα στο παρκέ το Δημήτρη Κατσίβελη, με το νεαρό πλέι μέικερ να φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Από τον Ολυμπιακό χρησιμοποιήθηκαν και οι 12 παίκτες και, μάλιστα, σκόραραν άπαντες! Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πιάσουν τους 100 πόντους, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης έφθασε τις 1.000 ασίστ, γινόμενος μόλις ο τρίτος παίκτης που τα καταφέρνει στην ιστορία της Α1.

Δεκάλεπτα: 21-22, 38-54, 59-75, 84-97.
ΑΓΟΡ
(Κουφός): Κρίστμας 25 (3), Κούμουλος 1, Παπακολάου 2, Ράιτ 10, Τσόκλας 5 (1), Καλλινικίδης 3 (1), Δορκοφίκης 7 (2), Τζόνσον 10 (2), Λάτοβιτς 4, Πετγουέι 13 (2), Δέδας 2, Κατσαρές 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λούκας 9 (2), Άντιτς 4, Σπανούλης 13 (1), Κέσελ 3, Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος 5, Γκετσεβίτσιους 11 (2), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8 (1), Σλούκας 6, Κατσίβελης 10 (2).

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved