MotoGP: Στόνερ και Μπαουτίστα στη Βαλένθια

MotoGP: Στόνερ και Μπαουτίστα στη Βαλένθια

Οι Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) και Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizzla Suzuki) οι ταχύτεροι στις δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών στη Βαλένθια.

Μετά από δύο δύσκολες εβδομάδες, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα της Βαλένθια για τις ελεύθερες δοκιμές του 18ου και τελευταίου αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2011.

Παρότι η πίστα ήταν βρεγμένη όλοι πίεσαν ώστε να πάρουν δεδομένα για το set up των μοτοσικλετών τους.  Οι αναβάτες της Honda ήταν ξανά οι καλύτεροι (στην πρωινή περίοδο) ενώ η Ducati και η Suzuki ήταν αυτές  που έκαναν τις εκπλήξεις.

Το πρωί ο  πρωταθλητής Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) ήταν ταχύτερος. Μόλις απέκτησε τη σιγουριά, που ήθελε άρχισε να ανεβάζει ρυθμό ως τη στιγμή που έπιασε το 1:45,513”. Κοντά βρέθηκε ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team), που προσαρμόστηκε γρήγορα και πέτυχε τη δεύτερη θέση στο τέλος της περιόδου. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 3η  θέση κάνοντας την πρώτη έκπληξη. Η δεύτερη έκπληξη ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα στα απογευματινά δοκιμαστικά. Ο αναβάτης  της Rizzla Suzuki οδήγησε (ή καλύτερα κολύμπησε) στην πρώτη θέση της κατάταξης στη λίμνη της Βαλένθια. Το καλύτερό του πέρασμα ήταν στο 1:47.975 και ήταν ο μόνος που έπεσε κάτω από το 1:48.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ήταν η  εργοστασιακή Ducati, του Νίκι Χέιντεν. Ο Αμερικανός έμεινε στην κορυφή της κατάταξης αρκετή ώρα, αλλά έχασε την πρωτιά από τον Μπαουτίστα στους τελευταίους γύρους. Πίσω από τον Χέιντεν ήταν ακόμα μια Ducati, αυτή του Ράντι Ντε Πουνιέ (Pramac Racing Team).Πολύ καλή εμφάνιση έχει κάνει ως τώρα ο Τζος Χέινς με την Yamaha Tech3.

 Πτώση με πολλά χιλιόμετρα είχε ο Μπέν Σπις (Yamaha Factory Racing). Μόλις ο «Έλμποουζ» πήγε στα πιτς και ηρέμησε έγραψε στο Twitter:  « Είμαι ταραγμένος αλλά αυτό είναι αναμενόμενο από την πτώση. Το μπροστινό ελαστικό ακούμπησε στη λευκή γραμμή γλίστρησε και μετά πέρασα σε μέρος όπου είχε νερό. Ακολούθησε υδρολίσθηση και πτώση. Ελπίζω αύριο να είναι όλα καλύτερα». Εντυπωσιακή ήταν και η πτώση του Τόνι Ελίας ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (απογευματινά ελεύθερα δοκιμαστικά)

1ος Αλβάρο Μπαουτίστα (Rizla Suzuki)  1: 47,975’’

2ος Νίκι Χέιντεν (Ducati Team)+0,341’’

3ος Ράντι Ντε Πουνιέ (Pramac Racing Team Ducati) + 0,709’’

4ος Κάρελ Άμπρχαμ (Cardion AB Motoracing Ducati) +1,046’’

5ος Καλ Κράτσλοου (Monster Yamaha Tech 3) +1,375’’

6ος Αντρέα Ντοβισιόζο (Repsol Honda Team) +1,447’’

7ος Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Team) +1,638’’

8ος Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) +1,699’’

9ος Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) +1,845’’

10ος Τζος Χέινς (Monster Yamaha Tech 3) +2,534’’

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved