Τί είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα...

Τί είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα...

Την τέταρτη διαδοχική της ήττα σε ισάριθμα ευρωπαϊκά παιχνίδια γνώρισε η ΑΕΚ, που ηττήθηκε με 3-1 από την Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Κατώτεροι του αναμενομένου όσοι πήραν την ευκαιρία από τον Νίκο Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ έψαχνε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη για φέτος και παράλληλα μια πειστική εμφάνιση από τις «ρεζέρβες» της για να μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέχεια της χρονιάς. Όμως, η απειρία των παικτών της και το τραγικό λάθος του Γιάννη Αραμπατζή στο 72΄που έφερε το δεύτερο γκολ της Λοκομοτίβ, ήταν οι βασικές αιτίες της νέας ήττας για τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ φόρεσε το γνωστό... τσαλακωμένο ευρωπαϊκό της κουστούμι και ταλαιπώρησε τα μάτια των λιγοστών οπαδών της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ παρατάχτηκε με ένα σχήμα εντελώς καινούργιο για φέτος με σκοπό να τρέξει στη μεσαία γραμμή και να «χτυπήσει» την Λοκομοτίβ στις αντεπιθέσεις. Αμυντικά οι «κιτρινόμαυροι» τα πήγαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι Μάκος, Γκέντσογλου στα χαφ έκαναν τη δουλειά τους, ενώ ο Έλφαρ Χέλγκασον στο ντεμπούτο του ήταν πολύ καλός δίπλα στον Μανωλά. Μάλιστα, ο Ισλανδός ήταν αυτός που έσωσε την ΑΕΚ στο 14΄όταν πρόλαβε τον Τορμπίνσκι που βρέθηκε τετ α τετ με τον Αραμπατζή.

Ωστόσο, στην επίθεση η τριπλέτα Μπερνς, Σιαλμά, Μπέλεκ δεν λειτούργησε σε καμία περίπτωση και η «Ένωση» ήταν εντελώς ακίνδυνη. Στα θετικά του πρώτου ημιχρόνου συγκαταλέγεται η καλή παρουσία του Χέλγκασον και η συμπαγής και οργανωμένη λειτουργία της ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Κωστένογλου θέλησε να προβεί σε δύο γρήγορες αλλαγές. Έβαλε στο ματς τον Λεονάρντο αντί του αρνητικού Μπερνς, ενώ αντικατέστησε τον Χέλγκασον με τον Κοντοέ. Εντούτοις, στο 51΄η Λοκομοτίβ πήρε αναπάντεχα το προβάδισμα με τον Γκλουσάκοφ, ο οποίος πρόλαβε τον Γεωργέα και με προβολή νίκησε τον Αραμπατζή.

Αυτό το γκολ (κατά έναν παράξενο λόγο) έδωσε πνοή στην... ΑΕΚ η οποία αμέσως αντέδρασε και πήρε τα ηνία του αγώνα. Με τον Λεονάρντο μπροστάρη, οι γηπεδούχοι βγήκαν σωστά από τα άκρα και στο 59΄ο Κάρλος σούταρε για να διώξει ο Γκιγιέρμε. Όμως στο 60΄ο Λεονάρντο ντρίμπλαρε τον Σισκίν ο οποίος τον έσπρωξε και του έκανε πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος ισοφαρίζοντας για την ΑΕΚ, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο ματς και η Λοκομοτίβ έβγαινε με επικίνδυνο τρόπο στις αντεπιθέσεις. Ο Κωστένογλου πέρασε στον αγώνα τον Γκερέιρο αντί του Σιαλμά για να βρει την κάθετη πάσα και να «τρυπήσει» την άμυνα των Ρώσων.

Για ακόμα μία φορά, όμως, η ΑΕΚ «κρεμάστηκε» από ένα ατομικό λάθος. Στο 72΄ο Αραμπατζής θέλησε να κάνει το περιττό και ενώ είχε όλο τον χρόνο να δώσει τη μπάλα επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Μαϊκόν που με προβολή πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του.

Ουσιαστικά αυτό το «παιδικό» λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ «έκοψε» τα φτερά των συμπαικτών του. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαψαν να ασχολούνται με το παιχνίδι και το μυαλό νπήγε στο ματς της Κυριακής (06/11) με τον Παναθηναϊκό. Οι Ρώσοι, ωστόσο, συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και στο 80΄ο Ιγκνατίεφ με ατομική ενέργεια και σουτ διαμόρφωσε το 3-1 για την Λοκομοτίβ.

Η ευρωπαϊκή εμπειρία της ΑΕΚ για φέτος έχει αρνητικό πρόσημο και αυτό δεν αλλάζει. Ο Νίκος Κωστένογλου καλείται πλέον να βρει τη σωστή συνταγή για το ντέρμπι με το «Τριφύλλι». Εκεί όπου είναι βέβαιο ότι θα δούμε μια εντελώς διαφορετική ΑΕΚ σε επίπεδο προσώπων. Αν θα δούμε μια διαφορετική ΑΕΚ και σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας είναι κάτι που θα το ξέρουμε αργά το βράδυ της Κυριακής...

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα ΕΔΩ

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved