Ομπράντοβιτς: «Να νικήσουμε και το... κρύο»

Ομπράντοβιτς: «Να νικήσουμε και το... κρύο»

Το «τρία στα τρία» είναι ο αποκλειστικός στόχος του Παναθηναϊκού στην αναμέτρησή του με τη Ζαλγκίρις Κάουνας σύμφωνα με το Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τους Λιθουανούς, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο (04/11, 21.45) στο ΟΑΚΑ. «Πρώτη φορά θα αγωνιστούμε ημέρα Παρασκευή για την Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική ημέρα για μπάσκετ. Εύχομαι να έχουμε και τη στήριξη των φιλάθλων μας», σχολίασε αρχικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές της τεχνικής ηγεσίας των αντιπάλων, στο νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, στον «εξαιρετικό παίκτη» Λουόλ Ντενγκ, αλλά και το κρύο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη Ζαλγκίρις Κάουνας: «Πρόκειται για καλή ομάδα, με παράδοση και καλό ρόστερ. Ξεκίνησε με άλλον προπονητή τη χρονιά, συνέχισε με διαφορετικό στα επόμενα δύο παιχνίδια της και αύριο (03/11) θα εμφανιστεί με άλλον. Έφθασε κοντά στη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα και, ανεξαρτήτως ποιον προπονητή έχει, είναι ομάδα που αμύνεται καλά, της αρέσει να τρέχει και να σουτάρει τρίποντα. Αυτό είναι το πρώτο «κλειδί» του αγώνα, να καταφέρουμε να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς και τα τρίποντά τους».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Είμαστε καλά. Δουλέψαμε καλά τις τελευταίες ημέρες. Θεωρώ πως θα γίνει καλός αγώνας».

Για το ΟΑΚΑ: «Είναι γνωστό το πρόβλημα, δεν είναι καινούριο. Το ΟΑΚΑ είναι κρύο γήπεδο. Μας είπαν, όμως, πως δεν υπάρχει λύση. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τους παίκτες να προσπαθούν να ζεστάνουν τα χέρια τους με την ανάσα τους, αλλά δεν είναι και δικαιολογία. Είναι κάτι που ισχύει. Όπως και να έχει, αύριο (04/11) πρέπει να κερδίσουμε».

Για το γεγονός πως η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις θα διεξαχθεί Παρασκευή: «Η Παρασκευή είναι μια ημέρα που έχει μόνο Ευρωλίγκα. Μου αρέσει που η Ευρωλίγκα θέλει πλέον οι αγώνες να διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή. Εξάλλου, είναι κάτι το οποίο λέω πολλά χρόνια. Θα έπρεπε να έχουμε εθνικά πρωταθλήματα για 2-3 μήνες και μετά να έχουμε μόνο Ευρωλίγκα. Η Παρασκευή είναι εξαιρετική ημέρα για μπάσκετ. Δεν διεξάγεται κανένας άλλος αγώνας άλλου αθλήματος και είναι μία ημέρα πριν από το Σαββατοκύριακο.

Για να μην παρεξηγηθώ, έχουμε ήδη παραδείγματα από άλλες χώρες, οπότε οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα μπαίνουν στα εθνικά πρωταθλήματα το Μάιο, σε κάποιου είδους πλέι οφ. Θα πρέπει να γίνει κάτι, διαφορετικά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να έρθει κάποια στιγμή το ΝΒΑ και να πάρει κάποιες ομάδες στο πρωτάθλημά του. Θα πρέπει να σκεφτούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα».

Για τις πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Εμείς προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε την ομάδα με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά των παικτών της. Σίγουρα, αγωνίζονταν διαφορετικά με το Ζούρο, διαφορετικά με τον υπηρεσιακό προπονητή, συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του. Τώρα, θα παίξουν με τον Τριφούνοβιτς στον πάγκο τους, τον ο οποίο γνωρίζουμε».

Για τον Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς: «Τον αντιμετωπίσαμε πέρυσι στο Top 16 με τη Λιέτουβος Ρίτας. Του αρέσει να εστιάζει στην άμυνα. Το συζητήσαμε στην ομάδα και, σίγουρα, είναι καλύτερα να προετοιμάζεις την ομάδα όταν υπάρχει αντίπαλος προπονητής. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να αλλάζει συνέχεια η τεχνική ηγεσία, αλλά εμείς θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα παίξουμε καλά και τι είναι καλύτερο για εμάς, όχι τον αντίπαλο».

Για τις 10 αγωνιστικές που θα περιλαμβάνει πλέον το Top 16 της Ευρωλίγκας, αντί των έξι που ίσχυαν έως τώρα: «Δεν διαφοροποιείται κάτι. Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν δέκα ομάδες στην Ευρώπη που θέλουν να κατακτήσουν τα πάντα, από την Ισπανία, από την Ιταλία, η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάποιες έχουν και Σούπερ Καπ. Τίποτα δεν θα αλλάξει.

Στο μόνο που θα πρέπει να συμφωνήσουμε είναι πώς οι παίκτες θα μπορούν να ξεκουραστούν. Υπάρχουν δύο διοργανώτριες αρχές, η ULEB κι η FIBA, οι οποίες έχουν διαφορετική άποψη. Στο ΝΒΑ πόσους μήνες δράσης έχουν; Εφτά; Εδώ, με τις Εθνικές; Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Σέβομαι τη σκέψη τους, αν και για κάποιες ομάδες θα είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούν με αυτή τη συχνότητα και να είναι ανταγωνιστικές. Είναι απαραίτητο να υπάρχει περισσότερος χρόνος συζήτησης. Θα πρέπει επίσης να έχεις περισσότερους από 12 παίκτες στο ρόστερ σου».

Για τη δήλωση του Λουόλ Ντενγκ των Σικάγο Μπουλς πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό: «Ρωτήστε την ομάδα του ποδοσφαίρου. Δεν έχω ιδέα εάν του έκανε κανείς πρόταση. Προσωπικά εάν με ρωτήσεις, θεωρώ πως είναι εξαιρετικός παίκτης. Εμείς έχουμε 14 παίκτες, 16 μαζί με το Ζούμπο και τον Καραμαλέγκο, οπότε είμαστε εντάξει».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved