Λιούις Χάμιλτον: Το 1o Πρωτάθλημα (photos+videos)

Λιούις Χάμιλτον: Το 1o Πρωτάθλημα (photos+videos)

Η χρονιά του 2008 δεν ξεκινά καλά για την McLaren. Η εξέλιξή του όμως της έδωσε ένα νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον Λιούις Χάμιλτον.

Το ξεκίνημα του 2008, ήταν ίσως το χειρότερο για την McLaren, αφού ξεκίνησε με τιμωρία από τη FIA για το σκάνδαλο Stepneygate, που αφορούσε κλεμμένα βιομηχανικά μυστικά από την Ferrari.

Ο Ρον Ντένις αποφασίζει πως ο Χάμιλτον είναι έτοιμος να πάρει το ρόλο του πρώτου οδηγού της ομάδας και μάλιστα του ανεβάζει  το ηθικό του δίνοντάς του ένα νέο πενταετές συμβόλαιο.

Κερδίζει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αλλά τα άσχημα αποτέλεσματα σε Μαλαισία και Μπαχρέιν τον απομακρύνουν από την κορυφή. Επιστρέφει δυναμικά και μετά από τη νίκη στο Μονακό φιγουράρει στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Τρεις νίκες ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι αρκετές για να τον φέρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, με επτά βαθμούς διαφορά από τον Φελίπε Μάσα, με έναν αγώνα να απομένει: Το γκραν πρι της Βραζιλίας. Εκεί, καταφέρνει με συγκλονιστικό τρόπο να πάρει την πολυπόθητη πέμπτη θέση, η οποία του χαρίζει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του με έναν βαθμό διαφορά από τον αντίπαλό του.

Οι εντάσεις, βέβαια, δεν έλειψαν και απ' αυτή τη χρονιά, καθώς ακόμα και από τις χειμερινές δοκιμές αντιμετωπίζει ρατσιστικά συνθήματα στην πίστα της Βαρκελώνης, όπου έχουν συγκεντρωθεί funs του Φερνάντο Αλόνσο.

Στα γκραν πρι ο τρόπος οδήγησής του σχολιάζεται αρνητικά ακόμα και από τους συναδέλφους του, καθώς θεωρούν ότι οι κινήσεις του είναι προκλητικές.

Έτσι φτάνουμε στον πιο δραματικό αγώνα των τελευταίων ετών, το γκραν πρι Βραζιλίας, του 2008. Εκεί ο Βρετανός της McLaren πήρε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή την 5η  θέση που χρειαζόταν, περνώντας τον Τίμο Γκλογκ που είχε μείνει με τα σλικ ελαστικά ενώ έβρεχε και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1. Ο αγώνας είχε απίστευτη εξέλιξη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, εξαιτίας της βροχής που έπεσε στους τελευταίους γύρους και έφερε τα πάνω κάτω.

Επτά γύρους πριν το τέλος, οι πρώτες σταγόνες άρχισαν να πέφτουν και ορισμένοι οδηγοί μπήκαν για αλλαγή ελαστικών. Στον επόμενο γύρο μπήκαν και οι υπόλοιποι, καθώς η βροχή άρχισε να δυναμώνει αρκετά. Μετά τα pit stop οι 3 πρώτοι παρέμειναν στις θέσεις τους, αλλά ο Χάμιλτον βρέθηκε στην 5η θέση, πίσω από τον Γκλογκ που δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών, αλλά με τον Φέτελ να είναι πολύ κοντά του.

Τρεις γύρους πριν από το τέλος ο Φέτελ προσπέρασε τον Χάμιλτον  και τον έριξε στην 6η  θέση. Ο Γερμανός «κρατιόταν» με εκπληκτικό τρόπο μπροστά από τον Χάμιλτον και ο τίτλος θα κρινόταν από τον Γκλογκ. Ο Γερμανός δεν είχε αλλάξει λάστιχα και κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή τον προσπέρασε ο Χάμιλτον με αποτέλεσμα ο Βρετανός να πάρει την 5η  θέση και να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008.

Ο Μάσα τερμάτισε πρώτος και στη Ferrari για λίγο πανηγύρισαν αλλά στο τέλος θρήνησαν.Για λίγα μέτρα το πρωτάθλημα ήταν στα χέρια του Βραζιλιάνου ύστερα «πέταξε» για να πάει στα χέρια του Χάμιλτον.

Στα video που ακολουθούν δείτε τον τελευταίο γύρο μέσα από το μονοθέσιο και τις αντιδράσεις των μηχανικών της Ferrari.

Η καριέρα του Λιούις Χάμιλτον (ως τον 1ο τίτλο)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula A (TeamMBM.com (CRG/Parilla) 1ος

Παγκόσμιο Κύπελλο Formula A(TeamMBM.com (CRG/Parilla) 1ος

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula Super A TeamMBM.com (Parolin/Parilla) 15ος

Formula Renault Μ. Βρετανίας (Manor Motorsport) 3ος

Formula Renault Μ. Βρετανίας (Manor Motorsport) 1ος

Formula 3 Euroseries (Manor Motorsport) 5ος

Formula 3 Euroseries (ASM Formule 3)1ος

GP2 Series (ART Grand Prix) 1ος

Formula 1 McLaren – Mercedes 2ος

Formula 1  McLaren – Mercedes 1ος

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved