Έχασε από... ένα σουτ ο Ολυμπιακός! (photos)

Έχασε από... ένα σουτ ο Ολυμπιακός! (photos)

Δυσκολότερη έγινε η υπόθεση πρόκριση στους «16» του Champions League για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ με 1-0. Οι Πειραιώτες ωστόσο, έχουν... χίλια δίκια να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 44' σε χέρι του Χιούμελς.

Τσάμπα ήττα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η αποψινή (1/11) για τον Ολυμπιακό στο Ντόρτμουντ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι από την Βεστφαλία ελέω ενός σουτ στο 7ο λεπτό από τον Γκροσκρόιτζ, το οποίο χάρισε τελικά το «τρίποντο» στους πρωταθλητές Γερμανίας με σκορ 1-0.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν με το… καλημέρα πίσω στο σκορ, το πάλεψαν όσο μπορούσαν, δεν κατάφεραν ωστόσο, να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και σ’ αυτό έβαλε το… χεράκι του και ο Ρώσος διαιτητής, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο φινάλε του α’ μέρους.

Η ήττα αυτή, εξάλλου, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Άρσεναλ με τη Μαρσέιγ στο Λονδίνο, έκαναν πολύ δύσκολη πλέον την υπόθεση πρόκριση για τους «ερυθρόλευκους» στην επόμενη φάση του Champions League, αν και μαθηματικά ακόμα όλα είναι ανοιχτά…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και τους Μοντέστο και Μαρκάνο στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Φέισα και Ορμπάιθ.

Λίγο πιο μπροστά κινούταν ο Ιμπαγάσα με σαφείς οργανωτικούς προσανατολισμούς έχοντας δεξιά του τον Μιραλάς και αριστερά του τον Χολέμπας, ενώ «αιχμή του δόρατος» ήταν ο Τζεμπούρ.

Η «εικόνα» του πρώτου 45λεπτου δεν αντικατοπτρίστηκε στο σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε μεν την υπεροχή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν πίσω από τη σέντρα, χωρίς να πιέζουν ψηλά, ώστε να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, δεν κατάφερε ωστόσο, να «επισκεφτεί» με αξιώσεις ούτε μία φορά την περιοχή του Μπάλαζ Μέγιερι. Ο 21χρονος Μαγυάρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μάλιστα, ήταν εξαιρετικά σταθερός όσες φορές η μπάλα πήγε προς την εστία του, ενώ φυσικά δεν φέρει καμία ευθύνη στην φάση του γκολ…

Φλύαρη υπεροχή και αδυναμία διάσπασης της αμυντικής διάταξης του Ολυμπιακού από τους παίκτες του Γιούρκεν Κλοπ, οι οποίοι ωστόσο, είχαν την τύχη να προηγηθούν στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια, με τον Γκροσκρόιτζ να σουτάρει εκτός περιοχής – χωρίς να πέσει πάνω του, όπως θα έπρεπε, κάποιος από τους αμυντικούς χαφ του Ολυμπιακού – και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Μέγιερι…

Κακό ξεκίνημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ωστόσο, δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Στο 15ο λεπτό μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στο γκολ, αν ο Μιραλάς ολοκλήρωνε με καλύτερο σουτ την ατομική του προσπάθεια και δεν έστελνε τη μπάλα στην αγκαλιά του Βαϊντερφέλερ.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ και με την συμπλήρωση του ημιώρου, όταν ο Μοντέστο δεν έβαλε σωστά το σώμα του στην προσπάθειά του να τελειώσει την φάση μπροστά από τον Κελ, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα και την πρώτη κεφαλιά-πάσα του Τζεμπούρ.

Η φάση, η οποία «σημάδεψε» ωστόσο, το α’ ημίχρονο, είναι αυτή του 44ου λεπτού, όταν ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να βρίσκει στο προτεταμένο χέρι του Χιούμελς και ν’ αλλάζει κατεύθυνση. Ο Ρώσος ρέφερι, Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ, δεν καταλόγισε – ως όφειλε – την εσχάτη των ποινών κι έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές Γερμανίας να έχουν το προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες προσπάθησαν με το… καλημέρα να δείξουν ότι έχουν σκοπό να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» και απείλησαν την εστία των Βεστφαλών μ’ ένα καταπληκτικό σουτ του Χολέμπας, στο οποίο επενέβη – δύσκολα – με τις γροθιές ο Βαϊντερφέλερ.

Η πρώτη κίνηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο ήταν με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ν’ αντικαταστήσει τον Φέισα με τον Μακούν, κίνηση μάλλον ενδεδειγμένη, καθώς ο Σέρβος ήταν σχεδόν… αόρατος για όση ώρα αγωνίστηκε στο ματς.

Η πρώτη φορά που οι παίκτες της Ντόρτμουντ καρδιοχτύπησαν σε κάποια επιθετική τους προσπάθεια τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν στο 61’, όταν ο Χολέμπας γύρισε λανθασμένα τη μπάλα προς τον Μέγιερι, ο Λεβαντόφσκι πρόλαβε, απέφυγε τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων», το πλασέ το οποίο επιχείρησε από πλάγια θέση ωστόσο, έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Ούγγρου…

Αφού οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν το 2-0, βγήκαν μπροστά και μόλις δύο λεπτά αργότερα «άγγιξαν» την ισοφάριση και πάλι σε προσπάθεια του Χολέμπας, ο οποίος ωστόσο, είδε τη μπάλα από την κεφαλιά, την οποία επιχείρησε, να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Γερμανών…

Η δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού έγινε στο 67’, με τον Βαλβέρδε να ρίχνει στη «μάχη» τον Αμπντούν αντί του Μαρκάνο. Απολύτως δικαιολογημένη κι αυτή η κίνηση του 47χρονου Ισπανού προπονητή, καθώς στην προσπάθειά του να… ανακατέψει την τράπουλα, οπισθοχώρησε σε θέση μπακ τον Χολέμπας, έβαλε μπροστά του τον Αλγερινό και πέρασε τον Μιραλάς σε θέση δεξιού χαφ-εξτρέμ.

Το τελευταίο του χαρτί ο Βαλβέρδε το έπαιξε με τον Πάντελιτς, ο οποίος αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή των πρωταθλητών Ελλάδας στο 80’, με τον Βαλβέρδε να παίζει με τρεις επιθετικούς – Τζεμπούρ, Μιραλάς και Πάντελιτς – στο τελευταίο 10λεπτο!

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, παρά τις όποιες προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τον βαθμό, τον οποίο «τσίμπησε» η Μαρσέιγ στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, το πρόσημο της βραδιάς είναι αναμφίβολα αρνητικό για τους Πειραιώτες…

Κρίμα, διότι η εμφάνιση του Ολυμπιακού απόψε στο Ντόρτμουντ δεν ήταν κακή και με λίγη περισσότερη τύχη – ίσως και με λίγο περισσότερο θράσος και τόλμη – οι παίκτες του Βαλβέρδε θα μπορούσαν να έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, έστω μ’ έναν βαθμό στις αποσκευές τους…

Δείτε την βαθμολογία του ομίλου του Ολυμπιακού μετά τα δύο αποψινά ματς σε Ντόρτμουντ και Λονδίνο.

 

Ζήστε ξανά, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Onsports, την εξέλιξη της κρίσιμης αναμέτρησης, αλλά θυμηθείτε και όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την σέντρα στην Γερμανία πατώντας   ΕΔΩ

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved