«Βαρδάρης» ο Παναθηναϊκός, 3-1 τον ΠΑΟΚ! (photos+videos)

«Βαρδάρης» ο Παναθηναϊκός, 3-1 τον ΠΑΟΚ! (photos+videos)

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι! Χαλαρά και πιο εύκολα απ΄ότι θα περίμενε ίσως και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του, ο Παναθηνϊκός «απέδρασε» νικητής με το εντυπωσιακό 3-1 από την Τούμπα. Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα «πετούσε φωτιές» στο χορτάρι και με την πειστική εικόνα του έστειλε το μήνυμα πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το φετινό πρωτάθλημα. Κατώτερος των περιστάσεων και τραγικός ο ΠΑΟΚ στο β΄ημίχρονο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του.

Ο Παναθηναϊκός συγκατοικεί με τον Ατρόμητο στο ρετιρέ της βαθμολογίας (έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης») και πηγαίνει με άλλον… αέρα και αναμφίβολα άλλη ψυχολογία στα δύο επόμενα σημαντικά ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, τα οποία ακολουθούν στην ατζέντα του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν ψυχωμένοι και άκρως αποτελεσματικοί στο πρώτο crash test του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας κατά κοινή ομολογία την καλύτερη φετινή εμφάνισή τους. Είναι ηλίου φαεινότερο πως η αγωνιστικό σοβαρότητα του Παναθηναϊκού, αντανακλά την σοβαρότητα του Φερέιρα.

Με συγκεκριμένο σύστημα και στρατηγική στο παιχνίδι και κυρίως με παίκτες που μπορούν να τα υπηρετήσουν, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με... γυαλισμένο μάτι, στέλνοντας από το πρώτο σφύριγμα του Κουκουλάκη το μήνυμα στους αντιπάλους, «κύριοι απόψε κερδίζουμε εμείς, κάντε στην άκρη…» .

Κατά κύριο λόγο οι Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Κλέϊτον (επέστρεψε στα γκολ, έπειτα από τον Ιανουάριο του 2010 και τα δύο τέρματα που είχε σημειώσει στο ματς Κυπέλλου με τον Πιερικό) έκαναν πάρτι στο κέντρο και στην άμυνα του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Μπόλονι παρακολουθούσε… μακάριος από τον πάγκο και οι παίκτες του γινόντουσαν έρμαιο στις διαθέσεις της πράσινης συμμορίας.

Ο Δικέφαλος υπήρξε αναποτελεσματικός και ανούσιος στο α΄ημίχρονο και στην επανάληψη το λιγότερο τραγικός, με αποτέλεσμα να παραδοθεί άνευ όρων στον Παναθηναϊκό και να αποδοκιμαστεί (φυσιολογικά) από τους οπαδούς του.

Δυνατά από το ξεκίνημα

Η «καυτή» ατμόσφαιρα στην Τούμπα δεν επηρέασε τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με το «καλησπέρα» της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ηρεμία στο παιχνίδι τους. Το εξαιρετικό passing game σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, η κατοχή της μπάλας και η πίεση ψηλά στους παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι της ομάδας του τριφυλλιού.

Στην αμυντική λειτουργία τους οι «πράσινοι» κατάφεραν να περιορίσουν σε πολύ μικρό ποσοστό την επισκεψιμότητα των γηπεδούχων στην περιοχή του Καπίνο, με αποτέλεσμα ο πιτσιρικάς πορτιέρο του Παναθηναϊκού, να καρδιοχτυπήσει σε ελάχιστες περιπτώσεις στο α΄ημίχρονο.

Μία επικίνδυνη σέντρα του Σαλπιγγίδη (οι γηπεδούχοι φώναξαν άδικα για πέναλτι, όταν η μπάλα μετά από απόκρουση του Καπίνο βρήκε το χέρι του Μπουμσόνγκ ,χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία πρόθεση από τον Γάλλο αμυντικό) στο 15΄ έναν «κεραυνό» του Βιεϊρίνια (23΄) ένα σουτ στην κίνηση του Φωτάκη στο 35΄και αυτό ήταν όλο …

Κλέϊτον από τα παλιά!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια από την θέση του «οδηγού» με ένα πανέμορφο γκολ του Σίλβα Κλέϊτον στο 33΄. Ο Βραζιλιάνος μέσος με άψογη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά και στα δίχτυα βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ , εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και λάτιν χορών στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Φερέιρα.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ, εξέπεμψε ενέργεια, ωστόσο οι παίκτες του έμοιαζε να κυριεύονται από «ναυτία» κάθε φορά που έφταναν έξω από την μεγάλη περιοχή του Καπίνο. Οι οικοδεσπότες προσπαθούσαν να διασπάσουν από τα πλάγια την άμυνα του Παναθηναϊκού και έπαιζαν κυρίως από τα δεξιά (Ετο – Σαλπιγγίδης) και λιγότερο από τα αριστερά (Σνάουτσνερ – Βιεϊρίνια) χωρίς ωστόσο να βρουν τους διαδρόμους που θα ήθελαν και να βγουν σε θέσεις βολής.

Πράσινο πάρτι στην επανάληψη

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου και ενώ θα περίμενε κανείς από τους γηπεδούχους να μπουν με επιθετικές διαθέσεις και να «πολιορκήσουν» την άμυνα του Παναθηναϊκού «φλερτάροντας» με το γκολ της ισοφάρισης, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Οι παίκτες του Φερέιρα έστησαν «πάρτι» στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό, όχι μόνο δεν έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να απειλήσουν, αλλά τίναξαν για δεύτερη φορά τα δίχτυα στο 56΄, έπειτα από μια… ευγενική χορηγία του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Ο Πολωνός αμυντικός σε μια φάση που δεν «μύριζε» κινδύνους μέσα στην περιοχή και έδειχνε να την ελέγχει απόλυτα, αδράνησε, έδωσε την ευκαιρία στον Κατσουράνη να την κλέψει την μπάλα  να την γυρίσει στον Κουίνσι και ο Ολλανδός σαν σε προπόνηση από το ύψος του πέναλτι να σημαδέψει τα δίχτυα(0-2).

Ο Μπόλονι «απάντησε» με δύο αλλαγές βάζοντας τον Σπαντάτσιο αντί του Αρίας και τον Γιάννου αντί του Παπάζογλου, χωρίς όμως να αλλάξουν οι ισορροπίες του παιχνιδιού, αφού το γήπεδο συνέχισε να γέρνει σαν τον... κεκλιμένο πύργο της Πίζα προς την εστία του Χαλκιά. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πόδι από το… γκάζι και κέρδιζε με ευκολία όλες τις μονομαχίες μέσα στο γήπεδο, την στιγμή που η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε και έκανε τον… σταυρό της σε κάθε επίθεση του αντιπάλου. Η απουσία του Κοντρέρας (έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα) στην επανάληψη έβγαζε μάτια στα μετόπισθεν του Δικεφάλου, αφού ο Τσιρίλο δεν μπορούσε να μαρκάρει ούτε με τα… μάτια τους εκρηκτικούς παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Ζέκα πέταξε στα... νερά του Θερμαϊκού δύο ευκαιρίες (62΄- 65΄) ο Λέτο ωστόσο δεν ήταν το ίδιο μεγαλόψυχος με τους γηπεδούχους. Ο Αργεντινός «ντύθηκε» Κλέιτον και με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ στο 70΄πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος και την έστειλε «συστημένη» στα δίχτυα (0-3) στήνοντας στον ουρανό της Τούμπας την σημαία του Παναθηναϊκού!.

Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε ουσιαστικά τέλος, κάτι που εξόργισε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στις εξέδρες, οι οποίοι ξέσπασαν σε γιούχες ενώ οι πιο απογοητευμένοι (και ψύχραιμοι) πήραν πρόωρα τον δρόμο για το σπίτι τους.

Το μόνο που άλλαξε στην συνέχεια της παράστασης, ήταν το «γκολ της τιμής» από πλευράς ΠΑΟΚ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 83΄. Ο Κουκουλάκης «ανακάλυψε» παράβαση σε δήθεν αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιτόλο στον Βιεϊρίνια, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν το σκορ κάτω από τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους!

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL PAOK-PANATHINAIKOS 30-10-2011.flv{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας εδώ.

Δύο ώρες πριν το ντέρμπι σημειώθηκε ένταση έξω από την Τούμπα όταν οπαδοί με κουκούλες επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ και εκείνα «απάντησαν» με δακρυγόνα.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

«Βαρδάρης» ο Παναθηναϊκός, 3-1 τον ΠΑΟΚ! (photos+videos)

Unsupported video


Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved