Περίπατος της ΑΕΚ με σβηστές μηχανές (photos+video)

Περίπατος της ΑΕΚ με σβηστές μηχανές (photos+video)

Ένα ημίχρονο στάθηκε ικανό στην ΑΕΚ για να... καθαρίσει τη μπουγάδα απέναντι στον Άρη και να επιβληθεί τελικά με 3-0. «Κλειδί» της νίκης το γκολ του Λυμπερόπουλου στο 39΄που ουσιαστικά όρισε τον νικητή του αγώνα – Σκιά του εαυτού τους οι φιλοξενούμενοι

«Προσέξτε να μην δεχτούμε πρώτοι γκολ κια κυνηγάμε πάλι», ήταν η ρητή εντολή του Νίκου Κωστένογλου στις προπονήσεις της εβδομάδας και οι αφού οι παίκτες του το έκαναν πράξη, νίκησαν εύκολα και χωρίς άγχος τον Άρη. Ήταν το πρώτο ματς της ΑΕΚ επί Κωστένογλου που η «Ένωση» προηγήθηκε και αυτό της βγήκε σε καλό.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με μία αλλαγή σε σχέση με τις δοκιμές του Κωστένογλου στις προπονήσεις. Ο Στιβ Μπέλεκ ξεκίνησε στο δεξί «φτερό» της επίθεσης αντί του Δημήτρη Σιαλμά και δικαίωσε τον προπονητή του. Ο Καμερουνέζος έδωσε κίνηση και νεύρο στη δεξιά πτέρυγα και βοήθησε ώστε να απαλλάξει τον Λεονάρντο που βρισκόταν στην αριστερή μεριά από την πολλή δουλειά.

Αυτή τη φορά η ΑΕΚ είχε και την τύχη με το μέρος της, κάτι που δεν είχε ο Άρης. Η «Ένωση» ευτύχησε να προηγηθεί στο 10΄με αυτογκόλ του Λαζαρίδη και κάπου εκεί το παιχνίδι πήρε συγκεκριμένη τροπή. Η ΑΕΚ απαλλαγμένη από το άγχος του πρώτου γκολ μπόρεσε να δημιουργήσει επιθετικά αρκετές ευκαιρίες, ενώ στην άμυνα κινδύνευσε μόνο από ατομικά λάθη των παικτών της.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαρίες με τον Λεονάρντο στο 22΄, ενώ στο 30΄ο Κάλα σούταρε από κοντά και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, ο Δέλλας κάνει λάθος εκτίμηση και δίνει τη δυνατότητα στον Καζναφέρη να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Στο 39΄τα πράγματα απλουστεύτηκαν για την ΑΕΚ όταν ο Καφές πάσαρε κάθετα στον Λυμπερόπουλο και αυτός πέρασε τον Βελλίδη και πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παπαστεργιανός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει τον Άρη στο ματς. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων δέχτηκε την λανθασμένη απόκρουση του Αραμπατζή, αλλά το σουτ που έκανε ανενόχλητος βρήκε το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα κύλησαν κάπως προβλέψιμα. Η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν να ρισκάρει, ο Κωστένογλου έδωσε ανάσες στον Βάργκας (τον αντικατέστησε ο Γκέντσογλου) και ο Άρης προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Όντως οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, γύριζαν έξω από την περιοχή της ΑΕΚ αλλά μέσα σε αυτή υπήρχε ένας εκπληκτικός Χουάν Κάλα που σταματούσε κάθε προσπάθεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην επίθεση η «Ένωση» έβγαινε από τα άκρα με αντεπιθέσεις. Οι Λεονάρντο, Μπέλεκ έκαναν αυτό που τους ζήτησε ο Κωστένογλου και δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην άμυνα του Άρη. Στο 78΄ο Χουάν Κάλα πήρε αυτό που του άξιζε με βάση την εμφάνισή του και με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Λαγού έκανε το 3-0.

Η ΑΕΚ πιστοποίησε ότι έχει αφήσει πίσω της το πατατράκ της Κρήτης και την ήττα από τον ΟΦΗ. Παράλληλα, απέδειξε ότι όταν δεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να είναι ανταγωνιστική.

Ο Άρης ήταν άθλιος. Αυτό τα λέει όλα. Μία ομάδα χωρίς σφραγίδα από τον προπονητή της. Η οποία μάλιστα στάθηκε τυχερή γλιτώνοντας από συντριβή...

Θυμηθείτε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την προσφέρει το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_ARIS_301011.flv{/akamai}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Περίπατος της ΑΕΚ με σβηστές μηχανές (photos+video)

Unsupported video


Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved