Περίπατο ο Ολυμπιακός

Περίπατο ο Ολυμπιακός

Το φαβορί ήταν ξεκάθαρο στην αναμέτρηση στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να δικαιολογήσει τον τίτλο του κόντρα στο Μαρούσι.

Απέναντι στο ελλιπέστατο συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, που παρατάχθηκε με έξι Έφηβους, οι Πειραιώτες μετέτρεψαν τον αγώνα σε… δυνατή προπόνηση, φθάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 92-63. Έτσι, χωρίς καν να χρειαστεί να… ιδρώσουν διπλασίασαν  τις νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον Κέιλιν Λούκας να ξεκινάει στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο 6ο λεπτό προηγήθηκε με 9-4. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής στο δίδυμο Άντιτς - Γλυνιαδάκη στη ρακέτα και δικαιώθηκε, αφού οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες σημείωσαν τους επτά από τους 11 πόντους των γηπεδούχων στο πρώτο πεντάλεπτο. Το Μαρούσι δεν παράτησε το ματς και με τον Ακεψιμαΐδη να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα ισοφάρισε στο 6’ σε 11-11. Ο Χαριτόπουλος έδωσε, με τη σειρά του, βοήθεια στο συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου, όμως η είσοδος του Χάινς στο παρκέ έδωσε στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να ξεφύγουν με διαφορά έξι πόντων (25-19) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός πάτησε... γκάζι στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και στο πρώτο δίλεπτο αποσπάστηκε με διαφορά 11 πόντων (30-19). Το Μαρούσι απάντησε με σερί 7-2 και μείωσε σε 32-26, παίρνοντας αποκλειστικά σκοράρισμα από τους Γκαγκαλούδη, Χαριτόπουλο και Ακεψιμαΐδη. Ο Χάινς, όμως, ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας στους 10 πόντους άνοιξε την ψαλίδα στο +12 (42-30) για τους γηπεδούχους στο 16’. Λύσεις σε αυτό διάστημα έδωσε και ο Παπανικολάου, που σε πέντε λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σημειώσει επτά πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Σλούκα (επίσης 7π.).

Με το δίδυμο των Σλούκα - Παπανικολάου να οδηγεί στο σκοράρισμα και την άμυνά του να βελτιώνεται, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να αποσπαστεί με τη μεγαλύτερη διαφορά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (51-35).

Οι Πειραιώτες όσο περνούσε η ώρα τόσο ανέβαζαν στροφές και στο 25ο λεπτό προηγήθηκαν 58-39, με τον Άντιτς να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα, κυρίως στον επιθετικό τομέα, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου σημείωσαν μόλις τέσσερις πόντους. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 64-41 στο 27’, παρά τις λύσεις που ήρθε να δώσει στην ομάδα των βορείων προαστίων ο Κογιαντίνοβιτς.

Με συνοπτικές διαδικασίες οι γηπεδούχοι όχι απλώς «καθάρισαν» τον αγώνα, αλλά έδωσαν στη νίκη τους τεράστιες διαστάσεις. Εξάλλου, το 72-46 του 30ού λεπτού δεν άφηνε το παραμικρό σημάδι αμφισβήτησης για την απόλυτη κυριαρχία τους, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δράττεται της ευκαιρίας και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Το ελλιπέστατο Μαρούσι προσπάθησε φιλότιμα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν άφηνε περιθώρια για κάτι καλύτερο. Ο Πρίντεζης βρήκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, βοηθώντας τους γηπεδούχους να διατηρήσουν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε εύκολη νίκη με 92-63.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 51-35, 72-46, 92-63
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 14 (2), Άντιτς 12, Σπανούλης 4, Χάουαρντ 3, Κέσελ 7 (1), Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 3, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Σλούκας 8 (1).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Λινάρδος): Σακελαρίου, Δεμερτζής 2, Ακεψιμαϊδης 13 (1), Χαριτόπουλος 23, Γκαγκαλούδης 14 (2), Κογιαντίνοβιτς 9, Τσόντζος, Μανταλβάνος 2.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την αναμέτρηση.



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved