Κυρίαρχος του... παιχνιδιού ο Φέτελ

Κυρίαρχος του... παιχνιδιού ο Φέτελ

Ο Γερμανός έγινε ο νεότερος οδηγός που κατάφερε να ξεκίνησει από την pole position, να μην χάσει τη 1η θέση σε ολόκληρο τον αγώνα και να πετύχει, παράλληλα, τον ταχύτερο γύρο. Δοξάστε τον...

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) ξεκίνησε από την pole position και δεν έχασε την πρωτειά σε κανένα σημείο του αγώνα των 60 γύρων. Επίσης ήταν αυτός που έκανε και τους περισσότερους καλύτερους χρόνους. Στις δύο επόμενες θέσεις του podium των νικητών ανέβηκαν οι Τζένσον Μπάτον (McLaren Mercedes) και Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari).

Χαρακτηριστικό  της επικράτησης του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή (2010 & 2011) ήταν το 1ο γκραν πρι στην Ινδία. Ο οδηγός της  Red Bull – Renault πήρε την 11η  φετινή του νίκη κερδίζοντας παράλληλα pole position, νίκη, ταχύτερο γύρο και πρωτοπορία σε όλους τους γύρους του αγώνα.

Αυτή η τετραπλή επιτυχία είναι η πρώτη στην καριέρα του (ο Νάιτζελ Μάνσελ ήταν ο προηγούμενος οδηγός με αυτή την επιτυχία) και γίνεται ο μικρότερος σε ηλικία που καταφέρνει κάτι τέτοιο με προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ τον Άιρτον Σένα.

Ο Τζένσον Μπάτον  (McLaren Mercedes) πέτυχε τη δεύτερη θέση ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) ήταν 3ος . Οι δύο αυτοί οδηγοί παλεύουν για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών. Ακολούθησαν οι Μάρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault), Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP)  Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP)  Λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes).

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Φέτελ ξεκίνησε καλά αλλά ακόμα καλύτερα έφυγαν  από τη γραμμή της εκκίνησης οι Αλόνσο και Σουμάχερ.  Φτάνοντας όμως στην πρώτη στροφή ο Ισπανός βρέθηκε να φρενάρει στο σκονισμένο κομμάτι της πίστας.  Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Τζένσον Μπάτον να περάσει στην 3η  θέση και λίγο αργότερα στη 2η  αφού στην πίσω μεγάλη ευθεία κατάφερε να προσπεράσει και τον Βέμπερ.Στους πρώτους γύρους ο Φέτελ με καθαρή πίστα μπροστά του απομακρυνόταν σταθερά από τον Μπάτον.

Στο 16ο γύρο ξεκίνησαν οι πρώτες αλλαγές ελαστικών,  οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς αλλαγές  στην κατάταξη.  Μόνο οι Χάμιλτον και Μάσα είχαν πλησιάσει πολύ, ύστερα από ένα μικρό λάθος του Βραζιλιάνου της Ferrari. Τότε  ο Χάμιλτον προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική τον Μάσα. Ο  πίσω αριστερά τροχός του χτύπησε με τον εμπρός δεξιά του Βρετανού. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα τετ – α – κε  ενώ ο Βρετανός έσπασε την εμπρός αεροδυναμική  πτέρυγα.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και έκριναν ότι για τη σύγκρουση φταίει ο Φελίπε Μάσα και του έδωσαν ποινή διέλευσης από τα pits. Ο Βραζιλιάνος μετά την έκτιση αυτής της ποινής επέστρεψε στην πίστα. Ένα γύρο αργότερα όταν στο πέρασμα από ένα κερμπ έσπασε η εμπρός αριστερά ανάρτηση και ο αγώνας του τελείωσε.

Στους τελευταίους γύρους δεν είχαμε αλλαγές ή δράματα καθώς οι διαφορές έμειναν ίδιες. Έτσι, ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε για 11η φορά φέτος την καρό σημαία (με τον  ταχύτερο γύρο του αγώνα στον τελευταίο γύρο).

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται με τον προτελευταίο γύρο του στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος .Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) 1.30:35,002”

2ος .Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 8,433”

3ος . Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari)  + 24,301”  

4ος .Μαρκ Βέμπερ  (Red Bull Renault) + 25,529”

5ος .Μίκαελ Σουμάχερ (Μercedes GP) + 1:05,421”

6ος .Νίκο Ρόζμπεργκ (Μercedes GP) + 1:06,851”    

7ος .Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) + 1:24,183” 

8ος .Τζέιμι Αλγκερσουάρι (Toro Rosso – Ferrari ) + 1 γύρος

9ος . Άντριαν Σούτιλ (Force India – Mercedes) + 1 γύρος

10ος .Σέρτζιο Πέρεζ (Sauber - Ferrari)  + 1 γύρος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Φέτελ 374 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ)

2. Μπάτον 240

3. Αλόνσο 227

4.Bέμπερ  221

5. Χάμιλτον 202

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Red Bull – Renault  595 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ)

2. McLaren Mercedes  442

3. Ferrari 325

4. Mercedes GP 145

5. Lotus Renault  72

Ζήστε ξανά λεπτό προς προσπάθειά των οδηγών να κατακτήσουν τη νίκη.

{coveritlive}ee57cfd40f"{/coveritlive}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved