Βιτόλο, μια ακόμα επιστροφή… (photos)

Βιτόλο, μια ακόμα επιστροφή… (photos)

Ο Βίκτορ Βιτόλο θα επιστρέψει για πρώτη φορά στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ και το Onsports θυμίζει πώς είχε αντιμετωπιστεί ο Ισπανός την προηγούμενη φορά που επέστρεψε σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης ως παίκτης «μισητού» αντιπάλου.

Ο 27χρονος μέσος, γεννημένος στην Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, φαίνεται πως το έχει στο… αίμα του να επιστρέφει ως «εχθρός» σε γήπεδα όπου αγαπήθηκε. Θεωρήθηκε μια φορά… προδότης, όταν από τον Άρη πήγε στον ΠΑΟΚ, και τώρα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα γυρίσει στην Τούμπα…

Ο Βιτόλο όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των οπαδών του Άρη, δίνοντας τα πάντα και εκπλήσσοντας με την μαχητικότητά του, παρά το μικρό του δέμας…

«Πρώτη» με γκολ

Ο Βιτόλο μετά από μια σεζόν όπου 21 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και είχε καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών των «κίτρινων», κυρίως για το πάθος που είχε δείξει στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στα οποία όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη αφού μέτρησε μία ήττα και τρεις ισοπαλίες με έναν αποκλεισμό στα πέναλτι στο Κύπελλο, όπου ο ίδιος είχε ευστοχήσει πάντως.

Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είχε ξεσηκώσει… «θύελλα» από τους οπαδούς του Άρη που περίμεναν πώς και πώς το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον συμπολίτη να είναι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για α τον… υποδεχθούν κατάλληλα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το πρώτο ματς του Βιτόλο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη, ήταν στην Τούμπα. Στις 22 Νοεμβρίου 2009 ο Ισπανός στο 48’ με πέναλτι έκανε το 3-0, στο τελικό 4-1 του ΠΑΟΚ, και αισθανόταν αν μη τι άλλο δικαιωμένος για την επιλογή του.

«Προτίμησα τον ΠΑΟΚ από τον Άρη, γιατί ήθελα να αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα που θα μου δώσει την ευκαιρία να παίζω και στην Ευρώπη», ήταν άλλωστε μια από τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου του Βορρά».

Επιστροφή - μαρτύριο…

Το πρώτο του ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο. Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 έγραφε το ημερολόγιο και ο Βίκτορ Βιτόλο ήταν βασικός στην έδρα της μέχρις πρότινος ομάδας του, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Ένα τεράστιο πανό γραμμένο στα ισπανικά που ανέφερε «Βιτόλο, πουτ… γιε», είχε αναρτηθεί για την υποδοχή του και τα συνθήματα των οπαδών του Άρη… έδιναν και έπαιρναν στις εξέδρες του γηπέδου.

Ο Βιτόλο μπορεί να μην επηρεάστηκε ιδιαίτερα, ωστόσο φαίνεται ότι επηρεάστηκε ο υπόλοιπος ΠΑΟΚ που «λύγισε» και έχασε με 2-0 χάρη στα γκολ του Κάμπορα. Στο επόμενο ματς που ο Βιτόλο αγωνίστηκε κόντρα στον Άρη, για τα play off, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0, ενώ στο τελευταίο ηττήθηκε με 3-2. Την περσινή σεζόν ο Άρης κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα, ενώ στο «Βικελίδης» οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0, στο μοναδικό ντέρμπι που έχασε ο Ισπανός! Στα προηγούμενα… ήταν πάντα βασικός και χωρίς να χάνει λεπτό, παίρνοντας συνήθως κάρτες για μαρκαρίσματα γεμάτα πάθος που έκανε, μη υπολογίζοντας το «κίτρινο» παρελθόν.

Δεν θέλει φροντιστήριο…

Αν και η επιστροφή του στην Τούμπα δεν αναμένεται να είναι σαν αυτή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που είχε υποστεί τα πάνδεινα ως παίκτης του Παναθηναϊκού στην πρώτη του παρουσία στην έδρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Βιτόλο δεν αναμένεται να γίνει δεκτός με… λουλούδια από τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Σίγουρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ψυχολογία του Ισπανού, που όμως - όπως έγινε και στην επιστροφή του στο «Βικελίδης» - δε φαίνεται να υπολογίζει από έδρες.

«Ο Παναθηναϊκός στοχεύει πάντα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, ενώ θέλει να κάνει καλή πορεία στο Champions League. Είναι μία μεγάλη αλλαγή στην αθλητική μου ζωή, αλλά αυτές οι προκλήσεις είναι που θέλει ένας παίκτης στην καριέρα μου», δήλωνε κατά την μετακίνησή του στο «τριφύλλι» και σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved