Τετράλεπτο black out, του στοίχισε τη νίκη!(photos+videos)

Τετράλεπτο black out, του στοίχισε τη νίκη!(photos+videos)

Το ‘χει η μοίρα του τελικά, όπως φαίνεται, να κάνει φέτος όλα τα ματς στο Φάληρο… θρίλερ! Ο Ολυμπιακός, λίγες μέρες πριν τη κρίσιμη αναμέτρηση με τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία, κατάφερε να κάνει… ντέρμπι – και τελικά να μην κερδίσει! - το ματς με τον ΟΦΗ κι ενώ είχε προηγηθεί με 2-0 στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου! - Αυτή ήταν η πρώτη γκέλα των Πειραιωτών ύστερα από 17 συνεχόμενες νίκες στο Φαληρικό γήπεδο.

Τα γκολ του Τζεμπούρ – στην εκπνοή του α’ μέρους – και του Μιραλάς στα μισά της επανάληψης βρήκαν την «απάντηση» τους απ’ αυτά των Μάντζιου και Γεωργίου σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να «πετάξουν στα σκουπίδια» δύο βαθμούς παραχωρώντας τελικά ισοπαλία στους Κρητικούς με 2-2!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποδείχθηκε - για μία ακόμα φορά τις τελευταίες μέρες – ότι το ποτήρι της οργής για τον ελληνικό λαό έχει πλέον ξεχειλίσει!

Τα υβριστικά πανό κατά της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, όπως και τα πολλά και ποικίλα συνθήματα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς, που δόνησαν αρκετές φορές την ατμόσφαιρα στο Φάληρο, είναι ενδεικτικά των συναισθημάτων της πλειονότητας των Ελλήνων…


Ο Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε, έστω μία μέρα μετά την εθνική εορτή, να κάνει την δική του… αντίσταση στην «κόκκινη αρμάδα». Να πει το δικό του «όχι» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό του απέναντι στην ομάδα από το Ηράκλειο.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ παρέταξε την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς – αν όχι… καταστροφικούς! – προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως μοναδικό στόχο να μην αφήσει τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να πατήσουν στην περιοχή του Κάρολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντέταξαν σ’ αυτήν το αναχρονιστικό ποδόσφαιρο, διαρκή πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ορθολογισμό στον τρόπο ανάπτυξης τους και εξαιρετικό passing game… Στοιχεία, τα οποία τείνουν – παιχνίδι με παιχνίδι -  να γίνουν σήμα κατατεθέν του φετινού Ολυμπιακού!

Παρ’ όλα αυτά, οι φίλοι των πρωταθλητών έπρεπε να κάνουν… υπομονή μέχρι την τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου για να πεταχτούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίσουν ένα γκολ! Ήταν το κεφάλι του Τζεμπούρ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αυτό που έκανε τα δίχτυα του Κάρολ να κουνηθούν και τους χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού ν’ αναφωνήσουν λυτρωτικά το – αγαπημένο τους πλέον σύνθημα – «Οε, οε, οε, Τζεμπούρ!»…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να ξεκουράσει τον «μαέστρο», Αριέλ Ιμπαγάσα, αφήνοντάς τον στον πάγκο και βάζοντας στην ενδεκάδα τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός ωστόσο, δεν μπήκε στα… παπούτσια του Αργεντίνου, αλλά έπαιξε στα «φτερά» αλλάζοντας θέσεις με τον Τζαμέλ Αμπντούν.

Πίσω από τον σέντερ φορ, που ήταν και πάλι ο φορμαρισμένος Ραφίκ Τζεμπούρ, αγωνίστηκε ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος, όμως, δεν είχε τον ρόλο του οργανωτή, αλλά του δεύτερου – σ’ ελεύθερο ρόλο – περιφερειακού επιθετικού…

Ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε μοναδικό προωθημένο – ουσιαστικά μοναδικό που έπαιζε στο άλλο μισό του γηπέδου! – τον Βαγγέλη Μάντζιο τοποθετώντας δύο ζώνες άμυνας πίσω από τη σέντρα. Τις δύο τετράδες, αυτήν της άμυνας κι εκείνη του κέντρου συνέδεε ο Ζόρντι Λόπεθ, ο οποίος είχε τον ρόλο του λίμπερο μπροστά από τα δύο στόπερ.

Στα πρώτα 45 λεπτά, οι Πειραιώτες έψαξαν το γκολ, χωρίς βιασύνη, με παιχνίδι από τα δύο άκρα και πολλές πάσες, στα… πρότυπα της Μπαρτσελόνα, έστω κι αν οι τέτοιες συγκρίσεις είναι μάλλον ιεροσυλία!

Ο ΟΦΗ κρατούσε, εύκολα ή δύσκολα και θα είχε πάει στα αποδυτήρια με το μηδέν, αν δεν βρισκόταν ο «τρομοκράτης» στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου…
Ο Βαλβέρδε, παρά το ότι οι παίκτες του έλυσαν τον γόρδιο δεσμό, δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο και έριξε στη «μάχη» με το ξεκίνημα της επανάληψης τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην θέση του κινητικού – αλλά μονίμως ανούσιου – Τζαμέλ Αμπντούν θέλοντας να «κλειδώσει» τη νίκη.

Αυτό φάνηκε ότι θα συνέβαινε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 62’ όταν ο Κέβιν Μιραλάς – με διπλή προσπάθεια από κοντά – έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 2-0…

Μετά το γκολ του Βέλγου «δαίμονα», οι οπαδοί των πρωταθλητών άρχισαν να… απαιτούν από τον Ολυμπιακό να κάνει «διπλό» στη Γερμανία και να προκριθεί εις βάρος της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Champions League!

Οι Κρητικοί, όμως, ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 73’ όταν ο Φράνκο Κοστάντσο – ο οποίος έχει… βαλθεί να δικαιώσει όλους όσοι τον αμφισβητούν! – έκανε «δώρο» με την τραγικά άστοχη έξοδό του το γκολ στον Μάντζιο… Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος δεν είχε καν ακουμπήσει τη μπάλα σ’ όλο το ματς, την έστειλε με ανάποδη κεφαλιά στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Δεν πέρασαν ούτε τέσσερα λεπτά και ο Γεωργίου, έπειτα από τραγική ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα! Μία απρόσμενη εξέλιξη, η οποία δεν συμβάδιζε με την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο…

Η επιπολαιότητα – ενδεχομένως και η ατυχία – των παικτών του Βαλβέρδε ωστόσο, έκαναν το παιχνίδι «ροντέο» στο τελευταίο του τέταρτο, με τον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού να αναγκάζεται να ρίξει στη «μάχη» και τον Πάντελιτς μπροστά στο φάσμα της εντός έδρας γκέλας!


Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Κάρολ για τρίτη φορά και ο Αναστόπουλος «έκλεψε» τον βαθμό από τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Βεστφαλία χωρίς την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά και χωρίς να είναι πλέον πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/HL_OSFP_OFI_291011.flv{/akamai}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Τετράλεπτο black out, του στοίχισε τη νίκη!(photos+videos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved