The Slam-dogs and the Millionaires (photos+video)

The Slam-dogs and the Millionaires (photos+video)

Μετακινούνται με ιδιωτικά jet κάνουν πάρτι με τους διάσημους όμως  οι οδηγοί της F1 δεν μπόρεσαν να μην παρατηρήσουν τις μεγάλες οικονομικές αντιθέσεις στην Ινδία.

Το έναυσμα για αυτό το κομμάτι ήταν οι αναρτήσεις στο Twitter, ανάμεσα σε οδηγούς, αλλά από μηχανικούς προς ανθρώπους που ήταν εκτός Ινδίας. «Μου είχαν πει για την Ινδία αλλά δεν την φανταζόμουν έτσι» έγραψε ο Μάρτιν Μπραντλ την Πέμπτη. Για να συμπληρώσει την Παρασκευή: «Έξω από το ξενοδοχείο μου είναι ένας άλλος κόσμος».

Περισσότερα από 800.000.000 δολάρια (565.530.886€) είναι ο προϋπολογισμός της πίστας Μπουντ στην Ινδία από αυτά τα 400.000$ κόστισε η μόνο η πίστα. Όμως, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές αντιθέσεις έξω από το αυτοκινητοδρόμιο.

Ο πρώτος που έκανε δηλώσεις για αυτό ήταν ο Τζένσον Μπάτον που μίλησε στον απεσταλμένο της Daily Telegraph. «Είναι δύσκολο να καταλάβεις πόσο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς στην Ινδία, αν δεν τη δεις από κοντά» και πρόσθεσε: «Εμείς οι οδηγοί δεν θα το καταλάβουμε κοιτώντας έξω από το παράθυρό του πολυτελούς ξενοδοχείου μας. Μόλις όμως το δούμε δύσκολα θα το ξεχάσουμε. Ελπίζω πως η πίστα που δημιουργήθηκε έδωσε δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και τα χρήματα που θα μείνουν θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων εύκολη έστω και λίγο».

Περισσότερο από όλους φαίνεται ότι πειράχτηκε ο άνκορμαν  του BBC Τζέικ Χάμφρεϊ. Ο οποίος έγραψε στο διαδίκτυο: «Όσο τα μονοθέσια «στρίγκλιζαν» από την πίεση μέσα στην πίστα έξω από αυτή μηχανοκίνητα, ζωοκίνητα  και «ανθρωποκίνητα» οχήματα μετακινούσαν άτομα και αντικείμενα.  Σωροί σκουπιδιών καίγονταν με τα αποκαΐδια να αιωρούνται στον αέρα δίπλα σε  παραγκουπόλεις και παλαιά κτίρια, ενώ μία πυκνή δυσωδία από ούρα γεμίζει τον αέρα, αφού οι  άνδρες και οι γυναίκες ανακουφίζονται στην άκρη του δρόμου».

Λίγο διαφορετικά είδε την πρώτη της F1 ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός… κατάλαβε τις αντιθέσεις στο ταξίδι των 200 χλμ από το Νέο Δελχί ως το Ταζ Μαχάλ.

«Η Ινδία σε κάνει να πατάς στα πόδια σου ξανά και να καταλαβαίνεις πολλά πράγματα» δήλωσε στο site της Bild ο Φέτελ και πρόσθεσε: «Είναι μία έμπνευση για εμένα, που με κάνει σκέφτομαι πως κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα».

Το θέαμα της Formula 1 που μεταδιδόταν από ένα παλιό σκονισμένο δορυφόρο στο Νέο Δελχί έφερε ανάμεικτα συναισθήματα. Η Ευρώπη το χαρακτήρισε «grotesque» και η μεγάλη αθλήτρια της Ινδίας  Π.Τ.  Γιούσα «εγκληματικό. Αισθάνομαι άσχημα αφού το άθλημα της  Formula One δεν έχει να δώσει τίποτα στο 99% των Ινδών οι οποίοι το βλέπουν σαν εγκληματική σπατάλη» δήλωσε η Π.Τ.  Γιούσα στην  εφημερίδα Economic Times.

Η πίστα στην Jaypee Greens Sports City, αποτελεί μέρος του νέου οικοδομικού επιχειρησιακού κέντρου ανάπτυξης, η οποία προσφέρει στη μεσαία τάξη την ευκαιρία να κρατήσει τη φτώχεια των υπολοίπων μακριά της.

Κάτι άλλο, που τρόμαξε (αρχικά ) τους οδηγούς ήταν η ανυπαρξία κανόνων ή ο τρόπος που τους αγνοούσαν όλοι.  Αυτό το διαπίστωσαν βλέποντας τον τρόπο που οδηγούσαν οι Ινδοί.

Ο Φέτελ το διαπίστωσε από τον τρόπο που κινούνταν οι υπόλοιποι οδηγοί, αγνοώντας σήματα και υποδείξεις. « Ίσως γι' αυτό χάνονται 340 άνθρωποι κάθε ημέρα» δήλωσε στην Bild και πρόσθεσε: «Ρώτησα τον οδηγό τι χρειάζεται για πάρει κάποιος άδεια οδήγησης και μου απάντησε δίνοντας χρήματα. Το αστείο είναι πως αυτό επηρεάζει εμάς που ερχόμαστε από την Ευρώπη και πρέπει να ακολουθούμε κανόνες ή τουλάχιστον έτσι έχουμε μάθει. Εδώ κανείς δεν ακολουθεί κανόνες. Είναι ένα χάος αλλά όλοι επιβιώνουν σε αυτό. Είναι  ένα… οργανωμένο χάος».

Ο Χάμιλτον πάλι είδε πάλι πολλούς φανατικούς φίλους της F1, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί (με ειρωνεία) σε κέρδος για το σπορ.«Περίμενα 5.000 ανθρώπους και είδα 40.000» είπε ο Χάμιλτον στη συνέντευξη Τύπου.

Πολλοί είναι εκείνοι που είπαν πως οι άδειες κερκίδες στο γκραντ σταντ των 150.000 θεατών οφείλονταν στα ακριβά εισιτήρια. Τι θα γίνει αν οι οργανωτές μειώσουν την τιμή τους; Θα γεμίσει η πίστα και θα αδειάσουν τα ταμεία φέρνοντας παθητικό στην πίστα.

Μήπως τελικά ήταν νωρίς για την εκκίνηση της Formula 1στην Ινδία;

The Slam-dogs and the Millionaires (photos+video)



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved