Με καρδιά πρωτοπόρου και ψυχή Αναστασάκου! (photos+video)

Με καρδιά πρωτοπόρου και ψυχή Αναστασάκου! (photos+video)

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο Περιστέρι απειλώντας με την πρώτη του ήττα τον Ατρόμητο, όμως οι Περιστεριώτες έβγαλαν στο γήπεδο ψυχή και με ήρωα και σκόρερ τον Ηλία Αναστασάκο, ανέτρεψαν το σκορ μέσα σε τέσσερα λεπτά, επικράτησαν 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου στο ρόστερ του Ατρομήτου και οι καλές του εμφανίσεις στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος, κρατούσαν τον Ηλία Αναστασάκο συνεχώς στον πάγκο μετά το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ. Μία φορά πάτησε χορτάρι για να ανατρέψει την κατάσταση ο πολύπειρος επιθετικός και απέδειξε μέσα σε τέσσερα λεπτά ότι η σχέση του με τα δίχτυα παραμένει αξιοζήλευτη. Σε ένα ματς πριν την έναρξη του οποίου σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, ο καλά στημένος Πανιώνιος βρήκε δίχτυα στη δεύτερη ουσιαστικά του ευκαιρία, απείλησε τον Ατρόμητο με την πρώτη φετινή του ήττα, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις. Με καρδιά πρωτοπόρων βρήκαν το κουράγιο να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και σημείωσαν τη δεύτερη διαδοχική τους νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ταλαιπωρία…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερο που έχει γίνει φέτος στο Περιστέρι. Ειδικά μέχρι το 30’, το θέαμα ήταν κάκιστο και ο κόσμος δεν έκανε ούτε… «αχ». Ο μεν Πανιώνιος περίμενε όλος πίσω από τη σέντρα (ακόμα και ο Κούτσι βρισκόταν σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από το κέντρο) κλείνοντας καλά τους χώρους και ακόμα καλύτερα τον Μήτρογλου. Ο δε Ατρόμητος, είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια, αλλά δεν κατάφερνε ούτε να βγάλει τον φορ του σε θέση βολής, ούτε να πλαγιοκοπήσει με τους Επστάιν και Καραγκούνη, ούτε να δημιουργήσει ρήγματα από τον άξονα με τους Τάτο και Μπρίτο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με στημένα και μόνο μετά το μισάωρο έβγαλαν κάποιες καθαρές φάσεις. Κλασική ευκαιρία δεν έχασαν, αν μη τι άλλο, όμως, δημιούργησαν μια μικροανησυχία στην άμυνα της ομάδας του Τάκη Λεμονή.

Σε δύο περιπτώσεις (29’ και 30’), ο Μήτρογλου ανακόπηκε στο τσακ από τον Κουμορτζί και τους Τσότσαλιτς, Σιόβα αντίστοιχα, ενώ στο 34’ το σουτ του Επστάιν έφυγε άουτ. Η καλύτερη φάση των γηπεδούχων έλαβε χώρα στο 39’, όταν μετά από γλυκιά σέντρα του Τάτου και ακόμα πιο γλυκιά κεφαλιά του Μήτρογλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, ωστόσο ο βοηθός ακύρωσε σωστά το γκολ υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Η μόνη στιγμή που οι Κυανέρυθροι απείλησαν τον Ιτάνζ ήταν στο 43’ με το αδύναμο πλασέ του Σιόβα να απομακρύνεται από τον Καμερουνέζο γκολκίπερ.

Ματσάρα...

Παρακολουθώντας το πρώτο μέρος, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το πόσο καλό θα ήταν το ματς στην επανάληψη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γκολ του Πανιωνίου στο 57’ που προήλθε από σέντρα του Σιόβα και κεφαλιά του Σκέμπρι. Όχι επειδή ο Ατρόμητος αναγκάστηκε να παίξει πιο ανοιχτά, αλλά γιατί ο Γιώργος Δώνης είχε την έμπνευση να περάσει στο ματς τον Αναστασάκο. Στο 60’ μπήκε στο ματς ο Σπαρτιάτης επιθετικός, στο 61’ ισοφάρισε με κοντινή προβολή και στο 64’ έκανε το 2-1 με πανομοιότυπο τρόπο έπειτα από συρτή σέντρα του Σκόνδρα και αφού πρώτα ο Μήτρογλου έχασε τεράστια ευκαιρία (απέκρουσε ο Ελευθερόπουλος) μην αξιοποιώντας μια τρομερή ενέργεια του Μπρίτο.

Στα περίπου 30’ που ακολούθησαν, ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 93’! Ο Γουνδουλάκης, όμως απέτυχε να βρει δίχτυα αν και αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι, το  2-1 διατηρήθηκε και ο Ατρόμητος πήρε «εκδίκηση» για την περσινή ανατροπή των Νεοσμυρνιωτών, στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο σκορ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κύρκου βρήκε απογοητευμένους τους φιλοξενούμενους και ανακουφισμένους τους γηπεδούχους και τους οπαδούς τους που αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές και (για να μην ξεχνιόμαστε) αποδοκίμασαν τον Πρωθυπουργό.

Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων σημειώθηκαν από νωρίς έξω από το γήπεδο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας τη μετέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Με καρδιά πρωτοπόρου και ψυχή Αναστασάκου! (photos+video)

Unsupported video


Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved