Λεβάντε: Οι… Γαλάτες της Ισπανίας! (photos+videos)

Λεβάντε: Οι… Γαλάτες της Ισπανίας! (photos+videos)

Το καλοκαίρι άπαντες περίμεναν πως η Πριμέρα Ντιβιζιόν θα εξελιχθεί σε περίπατο για την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ, ωστόσο μια ομάδα αντιστέκεται, όπως οι Γαλάτες στον «Αστερίξ». Το όνομα της… θαρραλέας ομάδας: Λεβάντε!

Μια ομάδα 102 ετών, με ιστορία που δεν γεμίζει ούτε μια… σελίδα τετραδίου, έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς μετά από 9 αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι στην κορυφή, αφήνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα πίσω της!

Το καλοκαίρι, οι διοικούντες τη Λεβάντε, αποφάσισαν να αναθέσουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ, ο οποίος γνώριζε πως το υλικό που διέθετε δεν του επέτρεπε να έχει μεγάλες βλέψεις, ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση να μην δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο.

Στην προσπάθειά του αυτή, συνάντησε ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο δεν ήταν άλλο από την πώληση του «κανονιέρη» της περσινής σεζόν, Φελίπε Καϊσέδο, στην Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία έφερε όμως 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα αυτά ήταν ουσιαστικά το μπάτζετ της Λεβάντε, από τα οποία έπρεπε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του στράικερ από το Εκουαδόρ, αλλά και να στελεχωθεί η ομάδα, η οποία είχε ως στόχο την παραμονή.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε πως η Λεβάντε από τον περσινό δεύτερο γύρο, είχε δείξει πως είναι σκληρό καρύδι, καθώς με ένα εκπληκτικό σερί κατάφερε να παραμείνει άνετα στην κατηγορία (14η), ενώ στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν στις θέσεις του υποβιβασμού!

Ο Μαρτίνεθ, έδωσε το χρίσμα του «αντι-Καϊσέδο» στον Αρούνα Κονέ από την Σεβίλλη, τον οποίο απέκτησε ως δανεικό, ενώ το γήπεδό της, το «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», είναι και παραμένει η μεγάλη της δύναμη.

Για να καταλάβει κάποιος το πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι η κορυφή για την Λεβάντε μετά από 9 αγωνιστικές, αξίζει να αναφέρουμε πως το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπερνάει κατά πολύ τα 350 εκατομμύρια ευρώ (μόνο οι μεταγραφές της Μπαρτσελόνα ήταν συνολικά φέτος 95 εκατομμύρια), την ίδια ώρα που οι «βάτραχοι» δεν μπορούσαν να πληρώσουν, ούτε το σύστημα αξιολόγησης των παικτών, το οποίο φτάνει στις 3 χιλιάδες ευρώ!

Τα… κατορθώματά της!

Η Λεβάντε αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της την Χετάφε του Λουίς Γκαρθία Πλάθα, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε καταφέρει να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό.

Οι «βάτραχοι» απέσπασαν ισοπαλία με 1-1, ενώ στην 2η αγωνιστική απέσπασαν και δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία, αυτή την φορά από την Σανταντέρ, με το νικηφόρο σερί να ξεκινάει από την 3η αγωνιστική, όταν η «βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στο θαυματουργό συγκρότημα του Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Την επόμενη αγωνιστική, η Λεβάντε πέρασε από την έδρα της Βαγιεκάνο με 2-1, ενώ την 5η αγωνιστική δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Εσπανιόλ, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1.

Στο… ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, οι «βάτραχοι» αντιμετώπισαν την Μπέτις, η οποία ήταν τότε στην κορυφή, και κατάφεραν να φύγουν από την Σεβίλλη με ένα ακόμη τρίποντο και κάπου εκεί ο ισπανικός Τύπος έδωσε σημασία στους Λεβαντίνους.

Για την 7η αγωνιστική, η Μάλαγα του Φαν Νιστελρόι, του Τουλαλάν και του Ζούλιο Μπαπτίστα γνώρισε την ήττα με 3-0, αποτέλεσμα που ήταν το τελικό και στο «Ελ Μαδριγάλ», απέναντι στην Βιγιαρεάλ, η οποία διαθέτει μια από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης.

Τελευταίο θύμα της, ήταν η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία ηττήθηκε με 3-2, με το γκολ της νίκης να μπαίνει στο 93’, δείχνοντας πως στο ποδόσφαιρο, η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο.

Μέχρι στιγμής η Λεβάντε, η οποία είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, έχει πετύχει 17 τέρματα έχοντας δεχτεί μόλις 5!

Αγωνιστικό προφίλ

Ο Ιγκνάσιο Μαρτίνεθ έχει καταφέρει να «μπολιάσει» την εμπειρία με τον ενθουσιασμό στο «Θιουτάτ», καθώς έμπειροι παίκτες, μπαρουτοκαπνισμένοι στην Σεγούντα Ντιβιζιόν, αλλά και σε ομάδες της Πριμέρα, οι οποίες δεν έκαναν πρωταθλητισμό, με νεαρούς παίκτες που ψάχνουν την ευκαιρία να λάμψουν.

Ένα παράδειγμα έμπειρων παικτών είναι αυτό του Χαβιέ Φαρινός, ο οποίος ψάχνει να δώσει απαντήσεις σε όσους θεωρούν πως είναι… ξεγραμμένος, ενώ ο Σέρχι Μπαγέστρος δεσπόζει στην αμυντική γραμμή των «βατράχων».

Στη Λεβάντε αγωνίζονται και δυο «δικά» μας παιδιά. Ο πρώην άσος της ΆΕΚ, Χουανφράν και ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι κρίθηκαν «λίγοι» για την Ελλάδα, ωστόσο στην Πριμέρα διαπρέπουν…

Στην επίθεση, ο Αρούνα Κονέ δίνει και αυτός τις απαντήσεις, καθώς θυμίζει τον παίκτη που θαυμάσαμε όλοι στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας και φαίνεται κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η Λεβάντε θα τον κρατήσει.

H άμυνα της Λεβάντε είναι απροσπέλαστη, το κέντρο της πρεσάρει διαρκώς και προσπαθεί να κρατάει την μπάλα στην κατοχή του ενώ οι επιθετικοί με την διαρκή κίνηση τους προσπαθούν να... ανακατώνουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι το οποίο έχουν καταφέρει άψογα μέχρι στιγμής...

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;

Αυτή είναι η γοητεία του ποδοσφαίρου… Μια ομάδα από το πουθενά έχει προκαλέσει τον θαυμασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου, ωστόσο δύσκολα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο… ρετιρέ, αν και αυτό είναι το λιγότερο.

Το μάθημα που δίνει η Λεβάντε, στο ισπανικό πρωτάθλημα το οποίο είναι δυο ταχυτήτων, είναι αυτό που θα πρέπει να δίνει η κάθε «μικρή» ομάδα στα μεγαθήρια: Το άθλημα δεν παίζεται με χρήματα, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου η κάθε ομάδα έχει την δύναμη να κοντράρει κάθε αντίπαλο, αρκεί να δείχνει ψυχή. Και η φετινή Λεβάντε σε κάθε παιχνίδι δίνει κάτι παραπάνω από ψυχή…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Λεβάντε: Οι… Γαλάτες της Ισπανίας! (photos+videos)



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved