Μαχαραγιάς στην Ινδία ο Φέτελ

Μαχαραγιάς στην Ινδία ο Φέτελ

Ο Γερμανός κατέκτησε και στη νέα πίστα Μπουντ την pole posistion, η οποία είναι η 13η του στο φετινό πρωτάθλημα και 28η στην καριέρα του. Από τη δεύτερη και τρίτη θέση θα ξεκινήσουν αύριο (30/10) οι Βέμπερ και Αλόνσο, αντίστοιχα.

Σεμπάστιαν Φέτελ: Η επιστροφή. Έτσι θα ήταν ο τίτλος στην ταινία υπερπαραγωγή (για να είμαστε κοντά στα δεδομένα του Μπόλιγουντ) της επιστροφής του Γερμανού στις pole position. Ο οδηγός της Red Bull – Renault ήταν ταχύτερος από το Q2 των κατατακτήριων δοκιμαστικών. Κράτησε το ρυθμό και στο Q3 αφήνοντας πίσω του τους  Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) και Μάρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα .  Βέβαια η επίδοση του βρετανού χάνεται (λόγω ποινής) αφού θα ξεκινήσει 5ος . Έτσι δεύτερος ξεκινά αύριο ο Βέμπερ και τρίτος ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari).

O 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάζεται άλλη μια pole position για να ισοφαρίσει το ρεκόρ για οδηγό σε μια σεζόν, το οποίο κατέχει ο Νάιτζελ Μάνσελ από το 1992 με 14, ενώ έφτασε συνολικά τις 28 στην καριέρα του, φτάνοντας  τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο στην έκτη θέση της σχετικής λίστας. Τα ρεκόρ για τον Φέτελ δεν τελειώνουν εδώ αφού έδωσε τη δυνατότητα στην Red Bull να φτάσει τις 16 pole position σε μια σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ μοιράζονταν οι McLaren (15 πρωτιές το 1988 και το 1989) και Williams (15 pole position το 1992 και το 1993), ενώ και η Red Bull είχε πέρυσι 15 πρώτες θέσεις στις  εκκινήσεις των γκραν πρι.

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της  Ινδίας πέρασαν στην ιστορία στις 11:30 ώρα Ελλάδας όταν άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pitlane για το Q1. Οι  πρωταγωνιστές βγήκαν στην πίστα  με την σκληρότερη γόμα με τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Renault) να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο από τα μέσα της περιόδου. Την έκπληξη έκανε ο Βιτάλι Πετρόβ (Lotus Renault) φορώντας τα μαλακά ελαστικά με τα οποία έγραψε την καλύτερη επίδοση στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Ο Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) παραλίγο να μείνει εκτός Q2 .

Το Q2 ξεκίνησε με όλους τους οδηγούς να έχουν τη μαλακή γόμα της Pirelli. Ο Φέτελ ήταν και πάλι ο ταχύτερος. Η αντεπίθεση της McLaren και της Ferrari στα μισά της περιόδου έφερε τον Χάμιλτον στην 2η  θέση και τον Αλόνσο στην 3η. Στη μάχη για την είσοδο στη 10άδα οι δύο Toro Rosso και οι δύο Mercedes GP είχαν πολύ καλούς χρόνους. Όμως ο Σουμάχερ δεν τα κατάφερε να περάσει στο Q3 αφού ο Άντριαν Σιούτιλ (Force India Mercedes) τον «πέταξε» εκτός 10άδας.

Όπως και στα άλλα γκραν πρι η ένταση κορυφώθηκε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο πρώτος που σημειώνει χρόνο. Όμως ο Σεμπάστιαν Φέτελ , ήταν ο ταχύτερος. Στα αξιοσημείωτα του Q3 ήταν η εγκατάλειψη του Φελίπε Μάσα από σπασμένο εμπρός τροχό της Ferrari στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου. Ο Βραζιλιάνος κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα  και βγήκε από το μονοθέσιό του χωρίς προβλήματα.

Σας θυμίζουμε ότι οι Χάμιλτον και Πέρεζ έχουν ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα. Ενώ ποινή 5 θέσεων έχει και ο Βιτάλι Πετρόβ.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ 

1ος Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) 1: 24,178” 

2ος Μαρκ Βέμπερ (Red Bull-Renault) + 0,330” 

3ος Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 0,341” 

4ος Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 0,772”

5ος Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) (+ 0.296”) ποινή

6ος Φελίπε Μάσα (Ferrari ) + 0,944” 

7ος Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes GP) + 1,273” 

8ος Άντριαν Σιούτιλ  (Force India – Mercedes) 

9ος Σεμπάστιαν Μπουέμι (Toro Rosso – Ferrari)

10ος Τζέιμι Αλγκουεσουάρι  ( Toro Rosso – Ferrari)

Παρακολουθήστε ξανά από το live του Onsports.gr τις κατατακτήριες δοκιμές από το 17ο γκραν πρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα Μπουντ στην Ινδία.

{coveritlive}ef9d4490b9"{/coveritlive}



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved